Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Gumiköpeny festése

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Gumiköpeny festése

Szervusztok,

Bár tudom, hogy veterános körökben a téma kis híján felér egy szentségtöréssel, mégis ha van köztetek ez irányban jártas, vagy bármilyen tapasztalattal rendelkező, szívesen vennék pár ötletet.
    Milyen festéket érdemes használni? Felfújás előtt, vagy után fessem? Fújjam, vagy ecseteljem? Stb...
    Click image for larger version

Name:	gpb_jawa_01.jpg
Views:	1
Size:	209.5 KB
ID:	154846
    Ilyesmire gondolok.

Minden ötletet megköszönök.

Teszentségesatyaúristen!!!!!! A gumi még csak, mert a fehér ad neki egy kis patinás külsőt, de könyörgöm, mért PIROS a felni!!!!!!!

Komment

Attached Files

Komment

Szia!
        Ez talán segít és szerintem ez ami neked kell.
        Tequila és Tamás78 kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok!

Egyes motoroknak akár bele is illeszkedhet az összképébe a fehér oldalú gumiabroncs. De ha akármilyen festékkel be is fested, arra gondolj, hogy az koszolódik -->te pucolod-->kopni fog és csúnyává válhat. Szerintem abszolut nem szentségtörés...mindenkinek magának legyen jó és szép. Ha még másnak is, az csak hab a tortán. Bát TUZI- val egyetértve nem tetszik azon a felnin...bár ennek a felni az oka. Hangsúlyozom, ez magánvélemény és távol álljon tőlem, hogy más ízlésébe tapossak.

Minden jót!

Komment

Annakidején mi a gumifeliratokat festettük fehérre. Ha már egyszer Goodyeart nem lehetett motorra kapni. Akkoriban nem volt semmilyen gumifesték, ezért a cipőkellék boltban kapható bőrfestékkel próbálkoztunk - sikerrel. Sokáig rajta maradt és nem sárgult. Biztos lehet még ilyet is kapni.

A lényeg, hogy a gumit keményebbre pumpáld, mint szoktad. Feszüljön, hogy eltűnjenek a ráncok.

(A felnihez meg annyit, hogy elmegy egynek, de zöld csíkkal kiegészítve még hazafias is lenne. )
            Tequila kedvelte ezt.

Komment

Szerzel a szerszámos részlegtől fehér filcet, Főnök
              Tequila és madorka kedvelte ezt.
              "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
              "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

TUZI eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                mert a fehér ad neki egy kis patinás külsőt, de könyörgöm, mért PIROS a felni!!!
                A fehér oldalfalú gumi és a piros felni alap dizájn elem bizonyos körökben.

Name:	bfg-silvertownradial-18570r15-ww225-579680-500px.jpg
Size:	51.3 KB
ID:	133383

Name:	339081_LSHxUQRbVq87VM5qpBcM2WyeU.jpg
Size:	69.9 KB
ID:	133384Click image for larger version

Name:	hot_rod_imschnee.jpg
Size:	41.7 KB
ID:	133386Click image for larger version

Name:	B4501.jpg
Size:	48.5 KB
ID:	133385

Name:	img_0131_640x427.jpg
Size:	73.5 KB
ID:	133389Click image for larger version

Name:	BEN_COLYER@HOT_ROD@AUSTRALIA@03-02-2010@L (1).JPG
Size:	164.0 KB
ID:	133388Click image for larger version

Name:	photo_project-346-107-sl-hot-rod_1027.jpg
Size:	77.7 KB
ID:	133387
                soveny, NANOD és wsievers kedvelte ezt.
                Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Kifejezetten festéket nem találtam, hogy bárki árulna itthon, de létezik ilyen festék. 25$-ért találtam kinti aukciós oldalon. Ezen kívül van egy cég itthon, akik vulkanizálnak a gumira fehér betétet. Vagy lehet venni fehér peremet, amit beszorítasz a felni és a gumi közé.

Name:	images.jpg
Size:	6.0 KB
ID:	133390
                  NANOD kedvelte ezt.

Komment

UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    lehet venni fehér peremet, amit beszorítasz a felni és a gumi közé
                    ...és a szélét cikk-cakk öltéssel szépen eldolgozni és két soron rátűzni vigyázva arra, hogy szépen kifeküdjön az anyag.
                    (Bocs, most látom, hogy a feleségem szabás-varrás könyvét nyitottam ki Ternai helyett. :-D )
                    zsíráf kedvelte ezt.

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      a feleségem szabás-varrás könyvét nyitottam ki Ternai helyett.
                      Figyelni kell, hogy miből dolgozol. Egyébként nem kell cikk-cakk öltés meg technokol rapid sem, mert szépen felfekszik.

Name:	35-oldalkocsival.jpg
Views:	2
Size:	103.5 KB
ID:	133391

Komment

Valóban jól néz ki.

Ha már gumifestésnél tartunk, akkor én is kérdeznék valamit. Hogyan lehet megőrizni a régi gumiabroncsok állapotát. Én úgy látom, hogy az eredeti gyári gumijaim - Barum 3,25x18" és 3,5x18" JAWA mintázat - még megfelelően rugalmasak. Semmiféle repedés, vagy kitöredezés nem fordul elő.

Azért érdekelne, mert ilyen mintázatút újonnan már nem lehet kapni. A kiállítási képeket nézegetve elég furcsa látni némelyik öreg JAWAn a legújabb divatú gumiabroncs profilokat. Valahogy nem passzolnak össze.

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Hogyan lehet megőrizni a régi gumiabroncsok állapotát.
                          Kenegesd az oldalfalát glicerinnel bizonyos időközönként. Minden gumialkatrész ápolására jó.

TUZI eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          A gumi még csak, mert a fehér ad neki egy kis patinás külsőt, de könyörgöm, mért PIROS a felni!!!
                          Egyébként itt a magyarázat a miértre. Jó kis cikk,érdemes elolvasni.

Én mondjuk jobban szeretem a fekete hátteret. Szerintem érdemes átváltani.

Komment

Figyelni kell, hogy miből dolgozol. Egyébként nem kell cikk-cakk öltés meg technokol rapid sem, mert szépen felfekszik.
                            [ATTACH=CONFIG]11547[/ATTACH]
                            Szépen bizony!

De bevallom, hogy azért idővel elnyíródik nekem, elvágja a felni ott ahol szorítja. Az is lehet, hogy néha igazítanom kellene rajta valamit, nem tudom. Szerintem az igazi az lenne, ha eleve ilyen lenne a gumiköpeny.
                            Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

Komment

Egyébként itt a magyarázat a miértre. Jó kis cikk,érdemes elolvasni.
                              Tényleg jó cikk. Még egy nem normális. Vajon hányan lehetünk a világon????

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X