Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Bowdenjavítás házilag

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    de neked nem csak ez a méret a fontos, hanem, bowdenhuzalé is!
    Természetesen! Csak azért a külső méretet kérdeztem, hogy tudjak mihez viszonyítani.

Valamikor megmérek neked egy gyári, új bowdent, hogyan is néz ki pontosan
    Köszönöm szépen!!

Komment

Attached Files

Komment

Az ígért méretek, a képekről mindent le tudsz olvasni. Amint látod, ez a bowden pl. kicsit hosszabb, mint 96cm.
        Nagyon köszönöm!
        Sokat segítettél.

Komment

forrasztóvíz - amit a bádogosok is használnak. Ennek hiányában megteszi a sima háztartási sósav is, de a forrasztóvíz sokkal jobb, mert nem csak tisztít, de „folyaszt” is, amitől az ón könnyebben felfut a huzal felületén, és be tud „ivódni” a huzal elemi szálai közé is, nem csak a huzal külső felületét fogja (vagy nem fogja) meg.
          Nem olvastam végig a topicot, így elnézést, ha okoskodok. Én a forrasztóvizet mindig így csinálom:

Lapos elem elemi celláinak leszedem a fémburkolatát (cinklemez). Ennek hiányában bádoglemez darabkákat (horganyzott lemez, ereszcsatorna maradék) használok. Egy befőttesüveg (0,75 l-es) aljára öntök kb 2 ujjnyi sósavat. Az edényt olyan helyre teszem a kertben, vagy az udvaron, ahol senki nem férhet hozzá és a sav nem tehet tönkre semmit. A szél lehetőleg mögülem fújjon.

Ezekután a lemezkéket egyenként az üvegbe dobálom várva, hogy teljesen megálljon a pezsgés. Utána dobom csak be a következőt. Ha már nem pezsgeg, vagy csak éppen pezseg, akkor kész a forrasztóvíz.

Fontos: a folyamat alatt intenzív hidrogéngáz képződés történik. A dohányzást halaszd ezért későbbre és ne a bogrács, vagy a lekvárfőző üst környéke legyen az alkalmas hely.

A bowdenjavítás leírása tökéletes. Ahhoz nincs mit hozzáfűznöm.

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            (horganyzott lemez, ereszcsatorna maradék)
            Tapasztalatom szerint a horganyZOTT nem jó ! Horgany lemezt kell használni. Az előző soha nem fog eltűnni a savban.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Tapasztalatom szerint a horganyZOTT nem jó ! Horgany lemezt kell használni. Az előző soha nem fog eltűnni a savban.
              ...arról ismerszik meg a jó anyag -hogy nagyon puha , hajlékony... meg kel kérdezni egy szakértőt .....fémbegyüjtő iparost......

-bizony így van !Viszont ha valaki nem akar pancsolni , nálam van a boltban , árulok , 2 dl kis flakonban .
              Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2012 nov. 30, 05:43.

Komment

Már emlitettem más oldalon forrasztásra ROZSDAMARÓ.
                "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Már bocsánat --de azért ez a " letvasszer " nem annyira bonyolult dolog hogy praktikákkal keljen helyettesíteni .
                  Mondom ezt azér ---mert van egy elméletem , miszerint ( most is többség ellenes -? a véleményem ) egy adott témában kevésbé gyakorlott szakiknak jobb szerszám , felszerelés kell , mint az abban járas "vén rókáknak "

Szerintem az amatőrnek jobb cucc kell , mint a profinak (az üzemszerü müködést nem idevonva )

A turpit ráérnek megtanulni a frankó után .

Saját példa ! : 100 évvel ezelött FŐSPED-es tehertaxis akartam lenni .Jelentkezés -30 nap garázsszolgálat ,okítással --aztán az UTCA --aztán egy ismerősünk szólt egy ott dolgozó ismerősének hogy egy kicsit okítson az OKOSSÁGOKRA
                  A csávó minden nap egy hétig meló után sör mellett (én fizettem ) mondta az indigó forgatás ,az óra félállás, a guruló lenyelés , az órával érkezés , meg a fene tudja még mit . Na én aztán összekavartam még a sz@rt is --30 nap mulva meg kirugtak . " ez még öreg szakiktól is sok lenne " monda a telepvezető .

Viszont büntiből lenyultam a "tanárom "feleségét -és 26 éve élünk boldogan . Ja-és szerintem nekem van az udvaromon az országban egyedül : FŐSPED TEHERTAXI droszt

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Az előző soha nem fog eltűnni a savban.
                    Valóban a lemez marad, de a horgany lemegy róla. Bádogostól tanultam. A tuti az a laposelem elemburkolat. Az valóban teljesen feloldódik. Őszintén szólva régen nem vettem már laposelemet, mióta újratölthető AA-s aksikat lehet kapni.

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Szerintem az amatőrnek jobb cucc kell , mint a profinak
                      Azért kellett nekem megforrasztani a csatornát a profi után mert lemaratta az onozást és csak szétkente rajta "profi"módon mig nem esett az eső nem is látszott.
                      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Ez nem a szerszámok , anyagok hibája.....

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Ez nem a szerszámok , anyagok hibája...
                          És a türelemé.(-:------------------)

Komment

Sziasztok!
                            Ma amikor a garázsból toltam volna ki a gépet elszakadt az elsőfék bowden(pedig nem is húztam meg erősen a féket). És ráadásul kb 2cm hosszak ki is rojtosodott...
                            Próbáltam megforrasztani(gázos forrasztólámpával) de nem nagy meglepetésemre nem lett jó.
                            Gondoltam arra hogy rövidebbre vágom(bowdenházat is) de a huzalt hogy vágjam el úgy hogy ne rojtosodjon ki jobban?
                            Egyébként utángyártott szürke bowdenről van szó...

Van itthon fekete is, de ahhoz meg már nincs türelmem, több mint fél órát faragtam, a fékkarba már belemegy, de most tűnt fel hogy rövid...

Komment

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              huzalt hogy vágjam el úgy hogy ne rojtosodjon ki jobban?
                              Egy jó csípőfogóval, ha nincs akkor köszörűvel elvágni majd azzal finoman egyenesre csiszolni. Könnyítésül szigetelő szalagot rátekerni a vágás helyéhez, hogy ne tekeredjen szét csiszoláskor.

Komment

sricsi70 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Egy jó csípőfogóval, ha nincs akkor köszörűvel elvágni majd azzal finoman egyenesre csiszolni. Könnyítésül szigetelő szalagot rátekerni a vágás helyéhez, hogy ne tekeredjen szét csiszoláskor.
                                Oké, köszönöm a gyors segítséget. Holnap meg is próbálom megcsinálni.
                                Mára elég volt, meg így eső után úgyse megyek sehova...

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X