Közlemény

Collapse
No announcement yet.

spiáter alkatrészek tisztítása.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

spiáter alkatrészek tisztítása.

Valakinek van valami jó praktikája a spiáterek tisztitására?

Hali!Mihez tartozik az az alkatrész ami spiáterből van?Esetleg óra szerkezet?Megtisztíthatod akár mosóbenzinnel vagy egy kis brigéciollal szépen finom szőrű ecsettel.Nagyon hatékony még a féktisztító spray is,mert utána tényleg tiszta és zsírtalan is lesz a felület.A spiáter különben egy ötvözet anyag,ami alumíniumból és zn-ből áll.Sajnos az idő folyamán tönkremegy.Repedezik,szétmálik.Remélem segítettem vmit.üdv
    sepy kedvelte ezt.

Komment

Ha az alkatrész jellege engedi például karburátor, benzincsap stb, én még mindig a mosogatógépre esküszök.
      zsíráf kedvelte ezt.

Komment

Rajtam kívül nem szokta senki (tálban persze), benzinben mosni az alkatrészeket?
        sepy, korompaiistvan és 5 további látogató kedvelte ezt.

Komment

soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Rajtam kívül nem szokta senki (tálban persze), benzinben mosni az alkatrészeket?
          Mi a benzint a motorba töltjük. Ráadásul a mai árak mellett? Amúgy én szoktam, bár most annyira nagy szükség nem volt rá. Ami mocskos volt arra rá volt rohadva a sár, de annyira hogy csiszolni kellett, mert semmi nem hozta le, ami meg tiszta volt azt minek mossam?
          OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Nyugodj meg a durva mosást brigéciollal a simitást benzinnel csinálom és mindenki aki nálam tanult.Szivesen használnék mosóbenzint,de számomra nem elérhető.

Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Ami mocskos volt arra rá volt rohadva a sár, de annyira hogy csiszolni kellett, mert semmi nem hozta le, ami meg tiszta volt azt minek mossam?
            A kersztapámtol tanultam,aki csepellel jött hozzánk,ha azt akarod hogy a motorod tiszta legyen ne hagyd koszosan!

A sár korrodálja az aluminiumot nem szabad rajta hagyni,még nedvesen kell lemosni.Ergó nem kell csiszolni.Az olajos alkatrészek oldoszerekkel moshatók.
            Aki lusta lemosni a gépét az rádolgozhat keményen!
            sepy, OdinHEM és 2 további látogató kedvelte ezt.
            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Az olajsarat sima benzinnel mosom ecsettel, minden másat foltbenzinnel. Attól jobb nem kell zsírtalanításra és tisztításra, azonnal elillan, nem hagy nyomot, szagot. Már a harmadik literes flakonnal fogyasztom, mióta belekezdtem a motorba.

Komment

Nyáron próbáltam ki a kis Mz-n,többéves ráégett olajsár volt,hideg konyhai zsíroldó,az
                mindent lehozott,a nehezen hozzáférhető helyeken nagyon hasznosnak bizonyult.

Komment

És az a foltbenzin mennyibe kerül ? Patikában csak úgy adnak,?
                  demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  minden másat foltbenzinnel

Komment

Komment

A hideg zsíroldó nekem is bejött, de a benzin is, vagy petróleum. Ha túl makacs, még be is áztatom lezárható kis vödörbe.

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        És az a foltbenzin mennyibe kerül ? Patikában csak úgy adnak,?
                        Patikában a 2(?) dl-es barna gyógyszeres üvegben 500 Ft-ért vettem egyszer, festékboltban a literes 650-be került.

Komment

Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Ami mocskos volt arra rá volt rohadva a sár, de annyira hogy csiszolni kellett, mert semmi nem hozta le, ami meg tiszta volt azt minek mossam?
                          Blackmumus!

Hogy lehetsz ilyen felelőtlen! Miért nem szóltál rá ezelőtt 15-20 évvel a gazdájára, hogy ne mocskosan tegye el a sufniba!

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            És az a foltbenzin mennyibe kerül ?
                            A nitró és az észter-higitó is a finom kategóriába tartozik az ára is 5-600-ft-körül mozog.
                            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Amit a Kereszt apud mondott az a leg biztosabb tisztántartási mód mely évek multán is látható. Én pártolom felújítás előtt a brigéciolt és a forróvizes sterimózást- de evvel óvatosan mert több kárt csinálhat a kész munkában. A téli rajtamaradt sár a benne rejlő sóval maradandót alkot az Alu-ban tavaszra. Télen szánkózni kell vagy esetleg jégmotorral motorozni. Erre előbb-utóbb rájön az ember fia .üdv. Mindenkinek Sepy

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X