dongos78 eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Üzemanyag tank tisztítása
Collapse
X
-
A leírások alapján forró vízzel töltöttem fel a tankot, ill. a citromsavat is gázon melegített jó forró (de nem forrásban lévő) vízben oldottam fel. Ezért, ahogy hűlik, érdemes folyamatosan figyelgetni és utántölteniegészen a betöltőnyílás alsó széléig. Nekem mire kihűlt, majd' egy liter vizet hozzá kellett pótolnom.Noob eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésenagyon bizakodó vagyok
- 4 likes
Komment
-
A hőLefestettem hőállóval kb 1 éve van rajta, eddig nem jött le:
A fekete hőálló festék nekem is bejött a hengerre, bár van egy rossz szokásom, elkerülendő a szorulást, időnként megállok és köpködöm, mennyire forr. Sajnos azokon a helyeken kicsit kifehéredett...
Lehet, hogy le kellene cserélnem az Amodentet is?!
- 3 likes
Komment
-
-
(ezeken a képeken még a festés előtti állapot láthatóBlackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMég 1 adag nem kell rá? Bár én nem tudom hogy megy a tank belső festése, meg milyen rétegben kell festeni de elég vékonynak tűnik így kép lapján.
)
- 1 like
Komment
-
Persze. Készítek majd képeket a kimázolt belsőről is...
Egyébként ami a rétegeket illeti, némiképp én is tanácstalan vagyok.
Ugyanis a Trinát leírásában szerepel, hogy a tökéletes védelemhez 3 vastag rétegben kell kezelni a felületet.
Persze ez a kültéri fém felületekre értendő (pl. kerítés).
Nem tudom, hogy jelen esetben a vastagabb réteg előny lenne, vagy éppen hátrány?
Komment
-
Hát nálad beltérben vandongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésePersze. Készítek majd képeket a kimázolt belsőről is...
Egyébként ami a rétegeket illeti, némiképp én is tanácstalan vagyok.
Ugyanis a Trinát leírásában szerepel, hogy a tökéletes védelemhez 3 vastag rétegben kell kezelni a felületet.
Persze ez a kültéri fém felületekre értendő (pl. kerítés).
Nem tudom, hogy jelen esetben a vastagabb réteg előny lenne, vagy éppen hátrány?
Egyébként ártani árthat a vastagabb festék? Ha leválik szerintem 1 réteg is ugyan úgy fog mint 3. Bár ha valahol sérülés miatt megindul akkor talán 3 réteg jobban megtartja a sérült részt is.
- 1 like
Komment
-
Azért ha 3 réteg válik le az már valójában 1 vastag rétegnek számít és egy nagy darab festék nagyobb galibát tud okozni mint egy kicsi. De persze a vastagabb festék a környező festékrészecskékhez is jobban tapad tehát nehezebben válik le. Bár tank esetében nem hiszem, hogy belülről fogja valami kalapálni, de még kívülről sem nagyon, hogy a festéknek kedve legyen lepattogni. Itt leginkább a fedés minősége számít, hogy old-e rajta annyit a benzin, hogy leoldja a fémig, vagy hogy vannak-e hibák a festésben ami alá berágja magát a benzin. Szerintem 2 réteg bőven elég bele. Nem strandkorlát az, hogy egész évben víz alatt legyen meg az ember a fejét verje beleEgyébként ártani árthat a vastagabb festék? Ha leválik szerintem 1 réteg is ugyan úgy fog mint 3. Bár ha valahol sérülés miatt megindul akkor talán 3 réteg jobban megtartja a sérült részt is.
- 5 likes
Komment
)
Komment