Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Üzemanyag tank tisztítása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ez idáig rendben de ha ezután igazi benzint használnál maradna is így.
    A régi benzin idejében is megrozsdásodott a tank. méghozzá a benzin fölött, pedig attól a benzintől még 10 év múlva is elindult. Sajnos a valamiért pajtába került gépek nem tudatosan lettek félretéve, mert akkor fel lehetett volna tölteni tökig a tankot. Általában valamilyen esemény miatt kerültek C vágányra, betegség elhalálozás vagy csak simán kedv elmenés.

Komment

Simson S51 tankot szeretnék kitakarítani, rozsdátlanítani és a belsejét festeni. Végigolvastam a topicot. Én úgy döntöttem, hogy a POR-15 festéket fogom használni, mert azt itt is dicsérték és más helyeken is jókat írtak róla. Nem olcsó, de nincs kedvem kísérletezni, tesztdarabokkal hetekig-hónapokig szórakozni. Viszont az aggaszt, hogy a legkisebb kiszerelés 113ml, 10100Ft. Elvileg ez is elég. A következő 236ml. Itt a fórumon mindenki azt írta, hogy kb. 300ml (3deci) festéket öntöttek be, aztán a maradékot ki. A 236ml-es változathoz a gyártó azt írja, hogy 20l tankhoz jó, szóval ebből gondolom, hogy S51-hez elégnek kell lenni a 113ml-nek. Az S51 tankja 8,7l. Mégis nagyon kevésnek tűnik 1deci. Az elég nagy probléma, ha beöntöm, aztán menet közben derül ki, hogy kevés. Ráadásul kis mennyiséget elég nehéz lehet jól körbelötyögtatni a tank belsejében. Ha esetleg valaki próbálta már a legkisebbel S51 tank belső festését, írhatna a tapasztalatokról.

Komment

Netter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Ha esetleg valaki próbálta már a legkisebbel S51 tank belső festését, írhatna a tapasztalatokról.
        Atti69 a te embered !

Komment

Árulom a motoromat, volt két érdeklődő akik belenéztek a benzintartályba és megjegyezték hogy koszos bla-bla. Koszos??? Ki kell pucolni
          Aztán tegnap belenéztem és ahol a vázcső megy alatta, tehát ott közelebb van a beöntőmyilűáshoz, tényleg koszos, hámlik a festék stb.
          Ugyanakkor, az oldala, már amennyire láttam de főleg az alja le van festve valamivel. Benyúltam csavarhúzóval kapirgáltam és nem jött fel, szinte meg sem lehetett karcolni.
          Pár deci benzin lötyög az alján
          Ezt nyilván én festhettem le, de nem emlékszem már rá. Forrasztva is volt rendesen a tartály, ,
          A lényeg, hogy annyi energiám talán még lenne hogy kipucoljam, de mivel fessem le?
          Mert ez a téma elég hosszú és régi, magán megoldás nem született rá. Huszonezres festéket nincs szivem venni

Valamikor láttam a neten flexi szárú endoszkópot telefonhoz csatlakozott. Jó lenne egy ilyen darab körbenézni a tank belsejét

Komment

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Ki kell pucolni
            Szerintem , ha valakit "visszatart az üzemanyag tank tisztítása" egy veteránkorú motornál az szerintem : komolytalan !
            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              tank tisztítása
              Semmit nem értett a motorhoz, illetve hozta az ismerősét aki értett valamit
              Nem olcsón árulom az tény és semmi kosz nem volt benne mikor évekkel ezelött inditottam, motoroztunk az udvaron
              Leírom hogy OT-re nem alkalmas. Nadehát mi nem eredeti kérdezték már
              Kezdtem sorolni, de minek. Nem alkalmas és kész. Nézzen utána/gondoltam magamban/
              Azt mondja hogyhát nem lehet hozzá alkatrészt kapni. Mondom neki tele az internet, ebay, és vannak akik utángyártott alkatrészeket árulnak, míg a Pannoniához semmi ilyen, de nem is kell az esetleges főtengely görgőzésen/nem ehhez/ kivűl más. Nem voltam elég rámenős, hogy cibálják ki az udvarra és menjen egy kört vele
              Rászánom még ezt az időt és pénzt. Ő is pénzes vevőnek nézett ki

Néztem ezt a szprét
              vALAHOL IRJA, ÜSSE BE A FLAKON ALJÁT rázza össze akkor keveredik az edzővel
              Kétkomponenst csak nem oldja a benzin!
              Majd valami lesz!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
              Working...
              X