wsievers eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Üzemanyag tank tisztítása
Collapse
X
-
cocojumbo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAmit én ismerek üzemanyagtank tisztításra simsonos körökből, az a citromsav, és a kóla.
Mindkettő beszerezhető gyakorlatilag bármilyen boltban, és mindkettő képes fémtisztára tisztítani a tankot. Én személy szerint még egyiket sem alkalmaztam, de majd ha lesz rá alkalmam a citromsavat fogom szerintem kipróbálni. Esedékes lenne, mert bár a tankom kb. háromnegyede tiszta belül, mégis a beöntőnél elég csúnya és rozsdás.Igrich kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésea cukortartalma miatt messzire elvittem a műhely környékéről is.
Rövidesen eljön az idő, hogy gyakorlatban is kipróbáljam. Úgyis most végeztünk a betonkeverő felújításával (ami természetesen szintén veterán, épp 30 éves, made in Hungary!!!)Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2014 aug. 08, 08:37.
- 2 likes
Komment
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMilyen oldószerekkel próbáltátok?
Etenol? Hígítók?
Ha egyik sem akkor én összekevernék mindent amit találok (benzin, etenol, niró, lakbenzin, szintetikus hígító, aceton, terpentin... már volt hogy ez a kombó bejött egy olyan foltnál amit külön-külön semmivel nem sikerült leszedni)
Aztán még ezek mellé valami darabosat(bármi amiről már fentebb szó volt) és alapos ledugózás után az egész mehet a betonkeverőre
És kész is a bomba....
- 3 likes
Komment
-
Süpi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉs kész is a bomba....
(egyébként biztonságos )
Na persze azt hozzá kell tenni hogy rázás közben egy kicsit nő a nyomás a tankban(bár ez etanollal is így van, nem kell hozzá semmi kutyulék). Tehát úgy érdemes lezárni hogy a keletkező gázok tudjanak hova menni.
Komment
-
Én simán tudok repülni. Nem vicc. De sajnos még csak lefelé megy, meg a landolás néha fáj.Lemezjáték, dongos78 és 6 további látogató kedvelte ezt.
- 8 likes
Komment
-
Nem viccLemezjáték, CZsolti és 4 további látogató kedvelte ezt.There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 6 likes
Komment
-
mert a repülés oké de a földre érés nagyon fájdalmas ám!
Idén már okoztam magamnak egy 12 hét motorozásmentes időszakot egy meggondolatlan, ernyő nélküli, 5 méteres "bázisugrással"...Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2014 aug. 10, 14:39.
- 3 likes
Komment
-
Üdv.
Én is találkoztam már több rozsdás belsejű tankkal,de sokáig csak szenvedtem velük.Kipróbáltam a csavaros,kavicsos,láncos rázogatós játékot,de csak arra volt jó hogy kifárasszam magam.
Említették a citromsavat,na attól királyabbat még nem találtam.
A tankot forróvizes magasnyomással érdemes átmosni,majd lezárni a csap nyílást-nem ajánlatos a csapot fent hagyni-
hevítsünk fel annyi vizet egy edénybe,mint amennyi a tank befogadóképessége.
A forró vízbe tegyünk literenként 100 g citromsav port és keverjük el.
Ezt az elegyet töltsük bele a tankba-színig-majd zárjuk le és így lehet hagyni.10-12 óra alatt feloldja a rozsdát,de én egy napig szoktam állni hagyni.
Ha kiöntöttük az elegyet és sikeres volt a művelet,akkor nem árt forró vízzel alaposan átmosni és gyorsan kiszárítani-pl hajszárító,hőlégfúvó.
Ha kiszáradt,akkor egy komponensű műgyanta alapú benzinállő feséket kell beleönteni-motorkerékpár tankoknál kb 3 dl-és addig forgatni a tankot amíg mindenütt el nem terül a festék,a maradékot pedig ki kell önteni.
3-4 napig nem szabad benzint beletölteni,de azután örök élet.
- 7 likes
Komment
-
joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAz meg hogy kerül egy motor tankba ?
Komment
Komment