Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
sokkal jobb egy tejesláda szélességü , hat láda hosszu (keresztben a láda) , kinek-kinek a testmagasságához passzoló , fékezhető kerekü , valami .A ládák az alsó polcon sorban , a motor fent a tetején .
És a lényeg : egy felső keret amin vagy csiga , vagy motoros emelő (köteles) van amivel a motort tudom emelni -engedni. Illetve a kezdéskor a vázat be tudom függeszteni a térbe .
Vagy, hogy még egyszerűbb legyen a helyzet, akkor a fix magasságú guruló álványzathoz be kell szerezni egy ráakasztható rámpát és akkor emelgetni sem kell a motort
Biztos nagyon kellemes egy emelőpadon bütykölni, de én a Maxomnál annyira nem éreztem hiányát,
Hát ez erősen kór ,és állapot függő ! És itt nem a motorod állapotára gondoltam, hanem a derekadéra. Tudod ! eljön az idő, mikor a merevedés hamarabb fordul elő a derekadban, mint a ...... A haverom szokta mondani : " csak óvatosan mert kellesz még az a erő, a sz@ráshoz is "
Mir-mur!
Persze igazad van, nekem szerencsére ezzel még nincs gondom, (tudom majd lesz, bár akkor már lehet hogy el kell rajta gondolkodnom hogy nekem való e a motorozás ) én csak azért írtam, mert egy motornál (és most és a közeljövőben nem úgy állnak a dolgok, hogy bővülni fog a gépparkom) nem biztos hogy annyira megéri, és azért van bőven mire költeni így is...... Félre ne értsétek, mint korábban is írtam nagyon hasznos dolog, ha van egy ilyen a garázsban.
Jól elkanyarodtunk a témától.
A lényeg, hogy a menetes szár helyett valami olajemelő kell.
50 eFt a kész berendezésért nem sok, de az nem ollós emelő.
Nézzünk egy gyors és nem teljes anyaglistát:
4db 200 cm U szelvény 50x50x3 a kerethez 8eFt
4db 70 cm zártszelvény 50x50x3 a kerethez 7eFt
4db 180 cm zártszelvény 50x50x3-as a lábakhoz 14eFt
mervítők egyéb anyagok még plusz 10eFt
ez közel 40eFt és csak nagyvonalakban csak az anyag.
És ami van az is pénzbe került! Még apróság:, elektróda esetleg CO drót, villamos áram, alapozó és fedő festék, csiszoló korong és még szépen tud szaporodni a sor. És még essék szó a szakmai hozzáértésről mely nem alábecsülendő!, és valahol honorálandó hacsak nem haveri munkáról van szó de ilyenkor lehet,hogy a sör többe kerül! Szerény véleményem szerint egy becsületes munkával elkészített javító asztal 50.000ft.ért nem sok. Persze nem az összegszerűségre mondtam de a kényelmünket mindenhol meg kell fizetni!
Akkor ezt a fajta menetes száros dolgot hagyjuk. Viszont ki kellene találni valami olyan megoldást ami nélkülöz mindenféle emelőt, és persze egyszerű de működő megoldás
Amúgy rosszul fogalmaztam ,szóval nélkülöz mindenféle krokodil emelőt, meg olajos emelőt meg ilyeneket
Menetes orsós megoldásban kellene gondolkodni, csak olyanban ami működőképes is.
Komment