Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Ollós motorkerékpár emelőpad készítése.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    sokkal jobb egy tejesláda szélességü , hat láda hosszu (keresztben a láda) , kinek-kinek a testmagasságához passzoló , fékezhető kerekü , valami .A ládák az alsó polcon sorban , a motor fent a tetején .
    És a lényeg : egy felső keret amin vagy csiga , vagy motoros emelő (köteles) van amivel a motort tudom emelni -engedni. Illetve a kezdéskor a vázat be tudom függeszteni a térbe .
    Vagy, hogy még egyszerűbb legyen a helyzet, akkor a fix magasságú guruló álványzathoz be kell szerezni egy ráakasztható rámpát és akkor emelgetni sem kell a motort
    supermax és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

supermax eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Biztos nagyon kellemes egy emelőpadon bütykölni, de én a Maxomnál annyira nem éreztem hiányát,
      Hát ez erősen kór ,és állapot függő ! És itt nem a motorod állapotára gondoltam, hanem a derekadéra. Tudod ! eljön az idő, mikor a merevedés hamarabb fordul elő a derekadban, mint a ...... A haverom szokta mondani : " csak óvatosan mert kellesz még az a erő, a sz@ráshoz is "
      OdinHEM, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Mir-mur!
        Persze igazad van, nekem szerencsére ezzel még nincs gondom, (tudom majd lesz, bár akkor már lehet hogy el kell rajta gondolkodnom hogy nekem való e a motorozás ) én csak azért írtam, mert egy motornál (és most és a közeljövőben nem úgy állnak a dolgok, hogy bővülni fog a gépparkom) nem biztos hogy annyira megéri, és azért van bőven mire költeni így is...... Félre ne értsétek, mint korábban is írtam nagyon hasznos dolog, ha van egy ilyen a garázsban.

Komment

Jól elkanyarodtunk a témától.
          A lényeg, hogy a menetes szár helyett valami olajemelő kell.
          50 eFt a kész berendezésért nem sok, de az nem ollós emelő.
          Nézzünk egy gyors és nem teljes anyaglistát:
          4db 200 cm U szelvény 50x50x3 a kerethez 8eFt
          4db 70 cm zártszelvény 50x50x3 a kerethez 7eFt
          4db 180 cm zártszelvény 50x50x3-as a lábakhoz 14eFt
          mervítők egyéb anyagok még plusz 10eFt
          ez közel 40eFt és csak nagyvonalakban csak az anyag.
          OdinHEM, sepy és supermax kedvelte ezt.

Komment

Az igazat megvallva én is készítettem egy kalkulációt a német doksi alapján (még nem építettem meg). ez alapján az 50.000-et nem tartom túlzónak
            sepy kedvelte ezt.

Komment

Plero eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              közel 40eFt és csak nagyvonalakban csak az anyag.
              Hát nagyon NAGY vonalakban számoltál !

Komment

Amit hirtelen meg kell venni, mert nincs itthon.

Komment

És ami van az is pénzbe került! Még apróság:, elektróda esetleg CO drót, villamos áram, alapozó és fedő festék, csiszoló korong és még szépen tud szaporodni a sor. És még essék szó a szakmai hozzáértésről mely nem alábecsülendő!, és valahol honorálandó hacsak nem haveri munkáról van szó de ilyenkor lehet,hogy a sör többe kerül! Szerény véleményem szerint egy becsületes munkával elkészített javító asztal 50.000ft.ért nem sok. Persze nem az összegszerűségre mondtam de a kényelmünket mindenhol meg kell fizetni!

Komment

Plero eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    4db 70 cm zártszelvény 50x50x3 a kerethez 7eFt
                    4db 180 cm zártszelvény 50x50x3-as a lábakhoz 14eFt
                    Ez 2 méter híján 2 szál anyag. Teljesen felesleges a hármas falvastagság. Ez pedig így 9150 ft, nem 21000.

Komment

Ezért lenne jó egy jó kipróbált terv, hogy mi az a falvastagság ami kell és mi az ami nem.
                      Albi kedvelte ezt.

Komment

Akkor ezt a fajta menetes száros dolgot hagyjuk. Viszont ki kellene találni valami olyan megoldást ami nélkülöz mindenféle emelőt, és persze egyszerű de működő megoldás
                        Hajtókar kedvelte ezt.

Komment

Lerajzolod a földre a lapját, majd ásol aknát a két oldalára ...
                          Kircs, sepy és 5 további látogató kedvelte ezt.

Komment

.....egy akna azért elég húzós áru dolog------------de ha csak egy gödör , fölötte egy kidobott szekrényoldallal ..
                            sepy és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              nélkülöz mindenféle emelőt, és persze egyszerű de működő megoldás
                              Megfogjátok a motort, és felteszitek az asztalra.
                              korompaiistvan és supermax kedvelte ezt.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Megfogjátok a motort, és felteszitek az asztalra.
                                De ahhoz egy ember kevés

Amúgy rosszul fogalmaztam ,szóval nélkülöz mindenféle krokodil emelőt, meg olajos emelőt meg ilyeneket
                                Menetes orsós megoldásban kellene gondolkodni, csak olyanban ami működőképes is.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X