heeegany eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Ollós motorkerékpár emelőpad készítése.
Collapse
X
-
Ba701 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseTettem fel egy doksit a letöltések/dokumentumok közé Motoremeleő - Letöltések - Veterán fórumAlbi kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Csak egy kiváncsi kérdés : becsületes számolással , mennyibe jön egy saját gyártmány ? Külön az anyag -és külön az idő ami alatt mást csinálhat az ember ? Vagy ép semmit ,hanem kirándul .
motorszerelő pad TERVEZŐTŐL (Műhely - Emelő, daru)
esetleg hasonlíthatom az árat néhány alkatrészéhez ?Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2013 ápr. 17, 09:35.CZsolti kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése: becsületes számolással , mennyibe jön egy saját gyártmány ?korompaiistvan és wsievers kedvelte ezt.
- 2 likes
Komment
-
Akkor azt mondod : csapok esztergálva, anyag megvéve , azt hazafuvarozva, festve, pálca vagy co használattal , villany , gáz , vágó-csiszoló tárcsa , stb mind benne az nyagban ? ----ez 15 000 ?
aztán veszünk egy :MAGASEMELÉSÜ -nem tescós ! emelőt (mert ott nincs áttétel !)az mennyi ?
és az az Egy nap -ha nekem dolgozol -mennyi hozna ?
Mert oké hogy csak itt a pesti rablók dolgozunk drágán ---de én azt mondtam ,hogy számoljunk őszintén !
- 3 likes
Komment
-
joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése-de én azt mondtam ,hogy számoljunk őszintén !
Nézd ! Én erre vagyok rágépesítve. 9 m2 síkra marozott vasasztal, derékszög sarkokkal, dérvágó gépek, co stb.
Az alsó felső keret, darabolással merevítőkkel készre hegesztve kifurkálva max 2óra. Nyilván ha eladásra gyártanám ,én is sírnék hogy mennyi meg annyi.
De őszintén ! Szerinted az a manus aki árulja, pusziért, vagy emberszeretetből dolgozik ? Legalább a fele nyereség. De ha ő esztergál, meg fest, akkor még több.wsievers kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Most viszont mondok valami mást ami a saját tapasztalatom. Ez az állvány nem sok s@rt ér veterános -restaurálós melóhoz .
Szerintem ( nekem is ez van , bort iszok és azt is prédikálok ) sokkal jobb egy tejesláda szélességü , hat láda hosszu (keresztben a láda ) , kinek-kinek a testmagasságához passzoló , fékezhető kerekü , valami .A ládák az alsó polcon sorban , a motor fent a tetején .
És a lényeg : egy felső keret amin vagy csiga , vagy motoros emelő (köteles ) van amivel a motort tudom emelni -engedni. Illetve a kezdéskor a vázat be tudom függeszteni a térbe .
Aztán mivel kicsi volt a garázsom ,be is tudtam takarni a por ellen és ha nem dolgoztam a motoron , egyszerüen betoltam a sarokba ,anélkül ,hogy össze pakoltam volna .
Remélem sikerült érthetően leírni ( irigylem a rajzokat csak ugy odadobni tudó szakit )
Eszembe jutott :baldahinos ágy-pont olyanUtoljára szerkesztve a következő által: joker; 2013 ápr. 17, 13:44.
- 2 likes
Komment
-
joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésebaldahinos ágy-pont olyan
Egyébként az ötlet tetszik.
Komment
-
Aztán van még a padnak egy 10 éve be nem fejezett része . Már félig kész , szóval két görgő meg egy vill.motorból álló cucc ,beépítve a padba---indításhoz --amikor kész a motor , rögtön meg lehet ejteni az első indtást , olajnyomás , karbi -meg minden ellenőrzését .
Azért néha nyögös az első indítás egy mindenféle "okossággal" összerakott gépnél --ami televan jónak látszó ötletekkel .
Na ha az is elkészül --mint prototip.--elmegyek mir-mur hoz és nagyon olcsón gyártjuk sorban .
- 4 likes
Komment
-
joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseszóval két görgő meg egy vill.motorból álló cucc ,beépítve a padba
Everything is better when you decide you don't care.
Komment
-
joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseesetleg hasonlíthatom az árat néhány alkatrészéhez ?
Tudom,akinek nem telik biciklire az ne motorozzon,de sajnos motorozni MUSZÁLY!!!!!"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 3 likes
Komment
-
UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseValami ilyesmi? Igaz ebben nincsen villanymotor
Komment
-
joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseUgye ez nem frankó-csak viccelsz .?
Persze lehet, hogy te csak az indításhoz gondoltad a görgőket, én meg tovább gondoltam - emlékeimben kutatva - hisz így rögtön ki is lehet próbálni a váltót meg minden egyebet. És nem is kell közben haladni.Everything is better when you decide you don't care.
- 1 like
Komment
-
Biztos nagyon kellemes egy emelőpadon bütykölni, de én a Maxomnál annyira nem éreztem hiányát, persze ha nap mint nap ezt kellene csinálnom én is beruháznék egyre, és nagyon hasznos dolognak tartom, de így maradt a szobában egy kissé viseltes szőnyegen szerelés, így a festés se sérült meg szinte sehol, így Mateapuval egyetértve inkább alkatrészre költöttem az árát, és remélem sikerült úgy összeraknom, hogy ne kelljen minden héten nagygenerált csinálnom........
- 1 like
Komment
Komment