Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Ollós motorkerékpár emelőpad készítése.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A menetes szár (M24-essel csináltam), a keretben 2 végén rögzítve de el tud forogni. A kék cucc pedig az olló részen tud elforogni. Ebben van a menet másik fele és így ahogy csavarom úgy mozgatja a sínben a keretet.
    Szerintem csak elmélet. Gyakorlatban, az alsó holtpontról súllyal ,nem fogod bírni megindítani. És most megmutatom nektek a tutit ! Kipróbált, és működik.Click image for larger version

Name:	201304071141.jpg
Views:	3
Size:	201.3 KB
ID:	137171Click image for larger version

Name:	201304071144.jpg
Views:	2
Size:	198.1 KB
ID:	137172
    sepy, mátéapu és wsievers kedvelte ezt.

Komment

Ba701 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Tettem fel egy doksit a letöltések/dokumentumok közé Motoremeleő - Letöltések - Veterán fórum
      Köszönjük ! Ezzel csak az a bajom, hogy a lényeget, a meghajtásra vonatkozó részleteket nem találok. A szöveget meg nem értem
      Albi kedvelte ezt.

Komment

egy sima "krokodil" emelő van beépítve az egyik kar forgáspontjához (17 oldal) . Sajna a fordításra nem tudok most vállalkozni mert eléggé el vagyok havazva. De ha bedobod a gugliba sztem egész jól lefordíthatja nem bonyolult szöveg

Komment

Csak egy kiváncsi kérdés : becsületes számolással , mennyibe jön egy saját gyártmány ? Külön az anyag -és külön az idő ami alatt mást csinálhat az ember ? Vagy ép semmit ,hanem kirándul .

motorszerelő pad TERVEZŐTŐL (Műhely - Emelő, daru)

esetleg hasonlíthatom az árat néhány alkatrészéhez ?
          Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2013 ápr. 17, 09:35.
          CZsolti kedvelte ezt.

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            : becsületes számolással , mennyibe jön egy saját gyártmány ?
            Attól függ kinek ? Egy Varrónőnek, aki még esetleg kalapácsot sem látott, annak megéri. Nekem egy nap, meg az anyag. Emelő nélkül úgy 12.000 ft. Max 15.000 de abba már a lap is benne van.
            korompaiistvan és wsievers kedvelte ezt.

Komment

Akkor azt mondod : csapok esztergálva, anyag megvéve , azt hazafuvarozva, festve, pálca vagy co használattal , villany , gáz , vágó-csiszoló tárcsa , stb mind benne az nyagban ? ----ez 15 000 ?
              aztán veszünk egy :MAGASEMELÉSÜ -nem tescós ! emelőt (mert ott nincs áttétel !)az mennyi ?
              és az az Egy nap -ha nekem dolgozol -mennyi hozna ?

Mert oké hogy csak itt a pesti rablók dolgozunk drágán ---de én azt mondtam ,hogy számoljunk őszintén !
              Beagle, bazsimoci és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

-de én azt mondtam ,hogy számoljunk őszintén !
                Mi a telefonszáma az árusnak
                Nézd ! Én erre vagyok rágépesítve. 9 m2 síkra marozott vasasztal, derékszög sarkokkal, dérvágó gépek, co stb.
                Az alsó felső keret, darabolással merevítőkkel készre hegesztve kifurkálva max 2óra. Nyilván ha eladásra gyártanám ,én is sírnék hogy mennyi meg annyi.
                De őszintén ! Szerinted az a manus aki árulja, pusziért, vagy emberszeretetből dolgozik ? Legalább a fele nyereség. De ha ő esztergál, meg fest, akkor még több.
                wsievers kedvelte ezt.

Komment

Most viszont mondok valami mást ami a saját tapasztalatom. Ez az állvány nem sok s@rt ér veterános -restaurálós melóhoz .
                  Szerintem ( nekem is ez van , bort iszok és azt is prédikálok ) sokkal jobb egy tejesláda szélességü , hat láda hosszu (keresztben a láda ) , kinek-kinek a testmagasságához passzoló , fékezhető kerekü , valami .A ládák az alsó polcon sorban , a motor fent a tetején .
                  És a lényeg : egy felső keret amin vagy csiga , vagy motoros emelő (köteles ) van amivel a motort tudom emelni -engedni. Illetve a kezdéskor a vázat be tudom függeszteni a térbe .
                  Aztán mivel kicsi volt a garázsom ,be is tudtam takarni a por ellen és ha nem dolgoztam a motoron , egyszerüen betoltam a sarokba ,anélkül ,hogy össze pakoltam volna .
                  Remélem sikerült érthetően leírni ( irigylem a rajzokat csak ugy odadobni tudó szakit )

Eszembe jutott :baldahinos ágy-pont olyan
                  Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2013 ápr. 17, 13:44.
                  CZsolti és wsievers kedvelte ezt.

Komment

baldahinos ágy-pont olyan
                    Mármint az istejesládákból van összerakva?

Egyébként az ötlet tetszik.

Komment

Aztán van még a padnak egy 10 éve be nem fejezett része . Már félig kész , szóval két görgő meg egy vill.motorból álló cucc ,beépítve a padba---indításhoz --amikor kész a motor , rögtön meg lehet ejteni az első indtást , olajnyomás , karbi -meg minden ellenőrzését .
                      Azért néha nyögös az első indítás egy mindenféle "okossággal" összerakott gépnél --ami televan jónak látszó ötletekkel .

Na ha az is elkészül --mint prototip.--elmegyek mir-mur hoz és nagyon olcsón gyártjuk sorban .
                      OdinHEM, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

szóval két görgő meg egy vill.motorból álló cucc ,beépítve a padba
                        Valami ilyesmi? Igaz ebben nincsen villanymotor.
                        Click image for larger version

Name:	image.jpg
Views:	1
Size:	87.8 KB
ID:	137182
                        Everything is better when you decide you don't care.

Komment

esetleg hasonlíthatom az árat néhány alkatrészéhez ?
                          Nagyon bejőn az emelőpad az ára sem rossz viszont,aki nem ér rá "kirándulni"(mani hiány)annak egy százezres motornál inkáb alkatrészekre megy a lé és csak ábrándozik egy emelőröl.és ijenkor jön a barkács elérhető anyagokból megalkuvásokkal.!!!
                          Tudom,akinek nem telik biciklire az ne motorozzon,de sajnos motorozni MUSZÁLY!!!!!
                          OdinHEM, supermax és sepy kedvelte ezt.
                          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Valami ilyesmi? Igaz ebben nincsen villanymotor
                            Ugye ez nem frankó-csak viccelsz .?

Komment

Ugye ez nem frankó-csak viccelsz .?
                              Öööö... mire gondolsz pontosan?

Persze lehet, hogy te csak az indításhoz gondoltad a görgőket, én meg tovább gondoltam - emlékeimben kutatva - hisz így rögtön ki is lehet próbálni a váltót meg minden egyebet. És nem is kell közben haladni.
                              Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Biztos nagyon kellemes egy emelőpadon bütykölni, de én a Maxomnál annyira nem éreztem hiányát, persze ha nap mint nap ezt kellene csinálnom én is beruháznék egyre, és nagyon hasznos dolognak tartom, de így maradt a szobában egy kissé viseltes szőnyegen szerelés, így a festés se sérült meg szinte sehol, így Mateapuval egyetértve inkább alkatrészre költöttem az árát, és remélem sikerült úgy összeraknom, hogy ne kelljen minden héten nagygenerált csinálnom........

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X