Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Veterán járművek krómozása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Utoljára szerkesztve a következő által: ApaE; 2011 febr. 21, 09:21.
    mir-mur kedvelte ezt.

Komment

Kértem telefonos segítséget és elolvastam a reakciókat. Belátom nem volt helyes amit írtam, nem működik a rezezés, csiszolás, rezezés, csiszolás,... más megoldás a helyes. A fém aránytalan elcsiszolásával azonban továbbra sem értek egyet!!!!

--- Ez még eszembe jutott: ---

M.Zoltán eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Üdv.
      A Norbinak nem én csiszolok
      Zoli
      köszönöm a választ, megnyugtató, mert az ott tapasztalt csiszolás volt, hogy nem ütötte meg a minimális szintet sem. Volt viszont szép is, de úgy gondolom egy szolgáltatásnál a tökéletes minőség az alap.
      Che kedvelte ezt.

Komment

nagyfékdobos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        ...de úgy gondolom egy szolgáltatásnál a tökéletes minőség az alap.
        Ennyi motort felújítottál és vannak még illúzióid?
        nagyfékdobos kedvelte ezt.

Komment

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Esetleg valamilyen titkos klub tagjai számára kizárólagosan fenntartott hely, ahová a 'mezei' veteránosok nem nyerhetnek bebocsáttatást, hogy kevéske pénzüket ők is ott áldozhassák fel a krómozók istenének oltárán?
          Igen. Tulajdonképpen alkimisták és az aranycsinálás melléktermékével galvanizálnak

A viccet félretéve. Ez a cég Szakmáron van de nem foglalkozik motoralkatrészekkel, hanem csak tucatáruval (polcok, vállfák...stb.) Az egyik alkalmazott bérli ki hétvégente a műhelyt és ő csinálja. A másik pedig hogy őrület hogy mennyien akarnak csiszoltatni-krómoztatni. Aki állandó munkát akar, tanulja ki a csiszolást. Annyi a munka hogy sokszor vissza kell mondanom. Persze ez nekem nem baj.
          Üdv. Zoli
          és nagyfékdobos kedvelte ezt.

Komment

Üdv.
            A Norbinak nem én csiszolok, csak hozzá hordom a krómozni valókat. Ezzel válaszoltam mir-mur kérdésére is, legfeljebb nyomoz egy kicsit
            A rezezés galvanikus úton olyan vékony hogy még a csiszolási hibákat sem tünteti el, nem hogy a krátereket. Volt olyan munkadarab, amit rezezés után políroztunk,majd megint rezezve lett, majd megint polírozva. Ezt vagy háromszor, és mégse lett szebb, csak a tulaj a fejébe vette hogy ezt így kell.
            Zoli
            Én a rezezés alatt lágyforrasztást értettem !

Komment

Sziasztok! Látom sok kolegával még mindig nem egy csónakban evezünk! Én a rézzel való felrakáson nem a galvanikus úton felvitt nagyon vékony réteget értem, hanem a sárgarézzelvaló keményforrasztást!!!

Ajánlom mindenkinek a figyelmébe az alábbi képen látható kipufogókon lévő sárga pöttyöket!

Az sárgarézzelvaló felrakással készült.
              Attached Files
              mir-mur kedvelte ezt.

Komment

Ezek szerint rézzel pótolva lett a horpi, utána csiszoltad, majd végül ( a fotózás után ) ment a krómozóhoz ??

Komment

Igen ilyet én is szoktam, de nem szeretem.
                  Click image for larger version

Name:	keret.jpg
Views:	1
Size:	88.1 KB
ID:	128787Click image for larger version

Name:	keret4.jpg
Views:	1
Size:	59.6 KB
ID:	128788

Komment

Igen ilyet én is szoktam, de nem szeretem.
                    [ATTACH=CONFIG]759[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]760[/ATTACH]
                    A két különböző anyag csiszolásnál fellépő kellemetlenség miatt nem szereted, vagy van más oka is ? De a krómozásnál nem vehető észre ?

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      A két különböző anyag csiszolásnál fellépő kellemetlenség miatt nem szereted, vagy van más oka is ? De a krómozásnál nem vehető észre ?
                      Macerás csiszolni mert könnyen belemar a rézbe ha ugyanolyan nyomással csiszolom mint a vasat. Általában úgy csiszolom hogy lyukasan/horpadtan készre csiszolom majd utána töltetem fel. Így már csak a rezet kell egybecsiszolni a vassal. A krómozás után meglátszik, de nem olyan feltűnő. Csak olyan alkatrésszel érdemes megcsinálni amit nem lehet pótolni, vagy nagyon drága. Pl. ez egy TLB lámpakeret volt.
                      mir-mur kedvelte ezt.

Komment

Zoltán már mindent pontosan leírt helyettem.

Komment

Budapest 1039. Jókai. u.9 CosmiCar Kft.

Mindenre meg csinálják a króm felületet. Szóval a műanyagokra is...

Komment

Szia !

Megnéztem volna, de a honlapjukon még nincsen semmi. Azt hogy műanyagot krómoznának erősen kétlem. Azt tudjuk hogy a krómozni csak elektromosan vezető anyagokat lehet. Ha beírod a" krómozás" szót a keresőbe, több olyan céget is találsz akik műanyagokra képesek fényes felületet varázsolni ( pl: játékok, autó dísztárcsák ) de ennek köze nincs az igazi krómozáshoz. ( Szerintem !)

Komment

Üdv.
                              A műanyagok "krómozását" azt hiszem fémgőzöléssel csinálják. Vagy annó a Fémépítő kft-nél fényeztek háromkomponensű krómfestékkel is. Eléggé hasonlított a krómhoz a kinézete, de azért nem olyan volt.
                              Egyszer pl hoztak olyan glettanyagot ami vezette az áramot, így befogta a nikkel is, de hiába küszködtek nem igazán vált be hibajavítóként.

Komment

mir-mur kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X