Hát a Hideg zsíroldó nagyon megmarta a blokkot. Hiába hívtam segítségül a kémiát sokat javult de közel sem lett tökéletes! Apacsavó ténykedését megirigyelve hozzáfogtam kézzel.600- as 800- as polírpapír lett a vége és utoljára meg a polírozó acélgyapott.Azt azért el kell ismerni ezeknek a gépeknek az alu. öntése nem Japán minőség, vannak benne kráterek!
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Alumínium felületek tisztítása
Collapse
X
-
vannak benne kráterek"When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 3 likes
Komment
-
Apacsavó ténykedését megirigyelve hozzáfogtam kézzel.600- as 800- as polírpapír lett a vége és utoljára meg a polírozó acélgyapott
(A rücskösített felületet akartam matt feketére festeni. Annak idején Walkyd-színezőpasztával csináltam és az szép lett. Sajnos feketében már nem árulják. )Utoljára szerkesztve a következő által: CZsolti; 2014 febr. 08, 22:06.
- 2 likes
Komment
-
Ha a Walkydot siratod van helyette más.
Trinát matt fekete,én kemence ajtókat festek vele,csak teszek bele fényeset,igy belehet állitani egy kis selymességet is.A motoromon is ez a segédanyag a kipifogón,elbirja mig nem lessz más,könnyen javitható és nem ég le hamar."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 3 likes
Komment
-
Üdv !
Nekem is meggyűlt a bajom a léghűtéses hengerfejekkel , polírozni nem lehet rendesen a bordák és az anyagminőség (gondolom az ötvözőanyagok) miatt , a homokszórás pedig nem nyerte el tetszésemet mivel tisztítani a rücskös felületet nem lehet kielégítően , ez igaz az üveggyöngyre is , és első ránézésre kályhaezüst hatást véltem felfedezni. (ahogy mondani szokták "lacikróm" ) De találtam egy számomra tetszetős megoldást az egri volt finomszerelvény gyár 59-es üzemében , ahol a horganyt is csináltatom . Ezt az eljárást golyóspolírnak csúfolták , vagy sörétezésnek ! Egész szép gyárias felületet adott csak a menetet kellett egy-egy gyertyával megvédeni , továbbá a bordák köze is ugyanolyan fényes lett mint a külső felületük ...
Én csak ajánlani tudom !
- 5 likes
Komment
-
Vendég
Sziasztok. Olvastam néhány dolgot az oldalon. Azért néztem be ide mert motor blokk és motor tér tisztításba kellene némi jó tanács. Amit eddig használtam és amit nem kelett volna az a zsíroldó, nem is értem hogy ezt miért ajánlották lentebb. Ez mar mindet is. És csúnya felületet hagy. Amit már máshol is hallottam az a trisó. Erről már láttam végeredményt is. Szép volt. Brigeciolt használtam ez is jó volt. De ez sem tökéletes. Nekem elég vegyes a felületek és anyagok ahol tisztítani szeretnék. Mivel ez 1 korszerű motortér az autónak. Active Foam Truck hab Koncentrátum amit be fogok szerezni és ezzel szeretném szintem tartani a rendet. De addig ezt a meg csúnyult felületet valamivel szebbé kellene varázslni. Véleményeteket szívesen fogadom. Mellékeltem 1 képet még is milyen jelenleg a dolog.1 kép
Komment
-
Régen orsóolajjal fújták be a motorteret ne oxidálódjon az alu , nem tett kárt a festett és műanyag alkatrészekben sem..nem tudom ma van e ilyen ,vagy hasonló anyag."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
De addig ezt a meg csúnyult felületet valamivel szebbé kellene varázslni.Utoljára szerkesztve a következő által: TZ; 2020 dec. 15, 14:13.
- 2 likes
Komment
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésenem tudom ma van e ilyen ,vagy hasonló anyag.Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2019 febr. 26, 22:07.
- 1 like
Komment
-
A külsőt Prevent króm és fémtisztítóval, rongyal ledörzsöltem elég szép lett .
Nekem egy alu pálinkás flaskám van,nem tudom a belsejét,hogyan lehetne sterilizálni(tudom régi módszer homok rázogat vízben kifőz)viszont én is szeretném tudni :miféle vegyszerrel lehetne egyszerűbben?"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 2 likes
Komment
-
Véleményem szerint a drótszivacs nem kicsiszolható nyomokat hagyna,elég finomra csiszolt felület volt az én kulacsomon az a néhány mélyebb folt csak a korát mutatja...."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
Komment