Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Alumínium felületek tisztítása

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    #91
    Hát a Hideg zsíroldó nagyon megmarta a blokkot. Hiába hívtam segítségül a kémiát sokat javult de közel sem lett tökéletes! Apacsavó ténykedését megirigyelve hozzáfogtam kézzel.600- as 800- as polírpapír lett a vége és utoljára meg a polírozó acélgyapott.Azt azért el kell ismerni ezeknek a gépeknek az alu. öntése nem Japán minőség, vannak benne kráterek!

    Komment


      #92
      vannak benne kráterek
      Az adja az egyediségét. Valahogy én az olyan polírozást szeretem, ahol azért látszanak az ilyen részletek. Sokkal rosszabb az, ha annyira le van csiszolva a blokk, hogy az élei lekerekednek. Baj az a néhány mélyebb karc vagy öntőforma illesztési elcsúszás egy 30-50 éves motornál? Lehet tükrös is ennek ellenére, tehát nem az ellen vagyok.
      "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
      "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

      Komment


        #93
        Apacsavó ténykedését megirigyelve hozzáfogtam kézzel.600- as 800- as polírpapír lett a vége és utoljára meg a polírozó acélgyapott
        Ezt az utat én is végigjártam. De neked legalább nem kellett az előzőleg gondosan felkent matt fekete kályhafestéket acetonos higítóval eltávolítanod, mint nekem a féktartó lemezekről. Olyan rusnya lett szegény, hogy nem volt más választásom, csak a polírozás.

        (A rücskösített felületet akartam matt feketére festeni. Annak idején Walkyd-színezőpasztával csináltam és az szép lett. Sajnos feketében már nem árulják. )
        Utoljára szerkesztve a következő által: CZsolti; 2014 febr. 08, 22:06.

        Komment


          #94
          Ha a Walkydot siratod van helyette más.
          Trinát matt fekete,én kemence ajtókat festek vele,csak teszek bele fényeset,igy belehet állitani egy kis selymességet is.A motoromon is ez a segédanyag a kipifogón,elbirja mig nem lessz más,könnyen javitható és nem ég le hamar.
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

          Komment


            #95
            Üdv !

            Nekem is meggyűlt a bajom a léghűtéses hengerfejekkel , polírozni nem lehet rendesen a bordák és az anyagminőség (gondolom az ötvözőanyagok) miatt , a homokszórás pedig nem nyerte el tetszésemet mivel tisztítani a rücskös felületet nem lehet kielégítően , ez igaz az üveggyöngyre is , és első ránézésre kályhaezüst hatást véltem felfedezni. (ahogy mondani szokták "lacikróm" ) De találtam egy számomra tetszetős megoldást az egri volt finomszerelvény gyár 59-es üzemében , ahol a horganyt is csináltatom . Ezt az eljárást golyóspolírnak csúfolták , vagy sörétezésnek ! Egész szép gyárias felületet adott csak a menetet kellett egy-egy gyertyával megvédeni , továbbá a bordák köze is ugyanolyan fényes lett mint a külső felületük ...
            Én csak ajánlClick image for larger version

Name:	Kép 066.jpg
Views:	2
Size:	193.8 KB
ID:	139276ani tudom !

            Komment


              #96
              Ha a Walkydot siratod van helyette más.
              Trinát matt fekete,
              Mátéapu, köszönöm a tippet! Ki fogom próbálni.

              Komment


                #97
                Sziasztok. Olvastam néhány dolgot az oldalon. Azért néztem be ide mert motor blokk és motor tér tisztításba kellene némi jó tanács. Amit eddig használtam és amit nem kelett volna az a zsíroldó, nem is értem hogy ezt miért ajánlották lentebb. Ez mar mindet is. És csúnya felületet hagy. Amit már máshol is hallottam az a trisó. Erről már láttam végeredményt is. Szép volt. Brigeciolt használtam ez is jó volt. De ez sem tökéletes. Nekem elég vegyes a felületek és anyagok ahol tisztítani szeretnék. Mivel ez 1 korszerű motortér az autónak. Active Foam Truck hab Koncentrátum amit be fogok szerezni és ezzel szeretném szintem tartani a rendet. De addig ezt a meg csúnyult felületet valamivel szebbé kellene varázslni. Véleményeteket szívesen fogadom. Mellékeltem 1 képet még is milyen jelenleg a dolog.

                Komment


                  #98
                  Régen orsóolajjal fújták be a motorteret ne oxidálódjon az alu , nem tett kárt a festett és műanyag alkatrészekben sem..nem tudom ma van e ilyen ,vagy hasonló anyag.
                  "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                  Komment


                    #99
                    De addig ezt a meg csúnyult felületet valamivel szebbé kellene varázslni.
                    Én elsőnek drótkefével mennék neki a nagyjának, ha már viszonylag sima akkor jöhet az acélgyapot 0 majd 000 finomságban. Ha kevés a 0-ás akkor szükség szerint eggyel(kettővel) durvábbal kell kezdeni a csiszolást. Talán érdemes lenne levenni például azt a teknőt, hogy jobban hozzáférj. A többi részen is mechanikusan lehetne sikereket elérni, aztán utána jöhetne brigéciol egy kis ecsetes megtámogatással.
                    Utoljára szerkesztve a következő által: TZ; 2020 dec. 15, 14:13.

                    Komment


                      mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      nem tudom ma van e ilyen ,vagy hasonló anyag.
                      Van, a héten veszek is. Konzerválnivaló mindig akad.
                      Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2019 febr. 26, 22:07.

                      Komment


                        Sziasztok.
                        Én ezt szeretném felújítani,de használnám is,így fertőtleníteném is.
                        Utoljára szerkesztve a következő által: Zsoké; 2022 jan. 19, 17:56.

                        Komment


                          A külsőt Prevent króm és fémtisztítóval, rongyal ledörzsöltem elég szép lett .

                          Nekem egy alu pálinkás flaskám van,nem tudom a belsejét,hogyan lehetne sterilizálni(tudom régi módszer homok rázogat vízben kifőz)viszont én is szeretném tudni :miféle vegyszerrel lehetne egyszerűbben?
                          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                          Komment


                            Ha kívülről nagyon oxidos akkor bronzkefe, aztán konyhai drót szivacs vagy durva gyémgyapot majd jöhet a Prevent.
                            A belsejére ha nem tévedek édesapám trisót mondott, ez még a katona létből maradt, ott legalábbis azt használták a csajkák és kulacsok tisztítására.

                            Komment


                              Véleményem szerint a drótszivacs nem kicsiszolható nyomokat hagyna,elég finomra csiszolt felület volt az én kulacsomon az a néhány mélyebb folt csak a korát mutatja....
                              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                              Komment


                                Aluminiumban tarolni ugy tudom nem egeszseges hosszu tavon .

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X