Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Alumínium felületek tisztítása

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    #76
    Szia Bishop! Akkor van egy kevésbé kockázatos megoldás, azon a darabon próbáld ki, amelyik nem szalonképes.
    Kár hogy nem csinálsz olyan gőzös oldalt. ismerem a mozdonyos topikokat, nem is kell velük versenyezni, már az is jó lenne, ha néhány ilyen oldal címet feltöltenél a gőzös kategóriába. Az elvinné oda az esetleges érdeklődőket. De ez a te dolgod, nem akarok poén gyilkos lenni, meg "Fogd meg és csináljuk"...
    Bishop és Che kedvelte ezt.

    Komment


      #77
      Olvastam itt folyékony polírozó szerekről és acélgyapotról, ilyet kéne vennem nekem is? Köszönöm a válaszokat.
      A polirozókkal lehet sérülés nélkül fényesíteni,ápolószer általában van bennük.Én a króm és fémtisztítót használom(Prevent)
      Az alut és a festést is ápolja hónapokig,ha nem éri a természet foga,szerintem még tartósabb.
      Az acélgyapot forgácsol nem ajánlom.
      Bishop és sepy kedvelte ezt.
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

      Komment


        #78
        Sziasztok! Nos, ha nem bánjátok akkor egy kis ízelítő abból, ami a szívemhez közel áll. 2007 januárjában néhányan úgy gondoltuk, hogy tenni kéne valamit a még meglévő gőzmozdonyokkal országszerte. Megalapítottuk a Magyar Gőzmozdonyokért és Vasútért Egyesületet, ami azóta is egy jól prosperáló civil szervezet. Teljesen önerőből, más civil szervezetekkel és vasútbarátokkal összefogyva jó néhány gőzmozdonyt újítottunk fel optikailag országszerte. Nem dobálózunk milliókkal (mert nincs is!), sőt az sem ritka, hogy ezt-azt saját zsebből oldottunk meg. Hála az égnek kezdeményezésünk jó példa volt mások számára, mert azóta jó néhány civil szervezet és baráti kör vette saját kézbe a kiállított mozdonyok sorsát, nem törődve azzal, hogy a tulajdonosa ez vagy az. Egyszerűen azért, mert szeretjük ezeket a nagy fekete vasakat! Idáig azt csináltuk, ami a tulajdonosok dolga lett volna (csak magasról tett rá), de "mertünk nagyot álmodni" és remélem hogy a közeljövőben végre a sajátunkat ápolgathatjuk és bütykölhetjük.
        Mivel kis országunkban 7578db. gőzmozdonyt gyártottak a múltban, felvállalunk egy másik fontos feladatot is, az ismeretterjesztést és a tudásanyag átadását. Azért hogy a múlt ne tűnjön el végleg, nyilvánosságra hoztunk és szabadon kutathatóvá tettünk egy világon egyedülálló adatbázist, ami sok ember évtizedekig tartó kutató munkáját foglalja össze. Gyakorlatilag a világon gyártott összes gőzmozdony adatait tartalmazza a gyártástól a selejtezésig. Ezen adatok és az összegyűjtött fotók segítségével működtetjük a Facebook oldalunkat is, aminek én vagyok az adminja. Nem a lájk gyűjtéssel foglalkozunk, hanem azzal hogy az ott megjelent fotók a lehető legpontosabban legyenek dokumentálva és aki megnézi, ne csak nézze hanem lássa is az adott gép múltját.
        Úgy érzem, elég terjengősre sikeredett ez a rövid bemutatkozás, teszek fel néhány linket, ha valakit még bővebben érdekelne ez a téma és az egyesületünk, mert nem szeretném "szét offolni " a fórumot. Köszönöm a türelmet.
        Főoldal
        http://www.softrain.hu/train/Gozmegor.htm
        https://www.facebook.com/gozmozdony.hu
        Utoljára szerkesztve a következő által: Bishop; 2014 jan. 29, 17:27.
        joker, mátéapu és 4 további látogató kedvelte ezt.

        Komment


          #79
          Derékszögű* trisós vízben 3 órát áztatva, majd műanyagszálú drótkoronggal a szürkeséget eltávolítottam, közepesen rányomva, lehetőleg egy irányban, majd még egyszer végigmentem a felületen finoman kereszt irányban. Ez után közönséges konyhai drótcsutakkal átdörzsöltem. A blokk fényes, de gyári öntési felületű lett. Meg vagyok vele elégedve. *90°
          Attached Files
          Titus, supermax és 4 további látogató kedvelte ezt.

          Komment


            #80
            Szervusz Gillersx!

            A képeken nagyon szépen mutat az a Simson blokk,-gratulálok.Ilyen eredményért nem sajnálja az ember az időt és a fáradtságot,-megérte.

            Üdvözlettel:Che
            Bishop, sepy és dongos78 kedvelte ezt.

            Komment


              #81
              Ez után közönséges konyhai drótcsutakkal átdörzsöltem. A blokk fényes, de gyári öntési felületű lett. Meg vagyok vele elégedve. *90°
              Jól esik ha másnál látom igazolni a kedvenc mondásomat,a kézimunka a legjobb,nem sablonos.Könnyen polirozható a shalwbi-blokk,mert finom az öntése is.
              Bishop, Che és kedvelte ezt.
              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

              Komment


                #82
                gratulálok
                Köszönöm.


                Ilyen eredményért nem sajnálja az ember az időt és a fáradtságot,-megérte.
                Schwalbeban lesz

                Komment


                  #83
                  Szia Gilersx! Köszönöm a látványos referenciádat, nagyon szép lett, gratulálok! Ezt a megoldást választom, nagyon látványos és szerintem a legkíméletesebb is. Még egyszer, köszönöm!

                  Komment


                    #84
                    Köszönöm az elismerést. Holnap még megpróbálom a vileda mosogatószivacs durvábbik oldalával is. Kíváncsi vagyok az milyenné teszi. Addig kísérletezek míg össze nem áll a blokk és be nem kerül a burkolat alá hogy aztán ne látszódjon rajta a munka

                    Komment


                      #85
                      Sziasztok!
                      Kezdenek alakulni a tábláim.
                      Click image for larger version

Name:	IMG_20140202_152245.jpg
Views:	1
Size:	193.8 KB
ID:	139213Click image for larger version

Name:	IMG_20140202_155231.jpg
Views:	1
Size:	197.1 KB
ID:	139214Click image for larger version

Name:	IMG_20140202_180311.jpg
Views:	1
Size:	196.1 KB
ID:	139215
                      Ez egy igazán babra meló, sok türelmet és kitartást igényel. Köszönöm mindenkinek a hasznos tanácsokat. Talán még annyit kérdeznék, hogy az ennyire tagolt felületeknél hogyan tudnám a kis hajlatokat és zugokat eredményesebben kitakarítani a számok belsejében? Gilersx! A műanyagszálas korong óriási találmány! Én Bosch-t vettem és szuperül működik! Folyt.köv. jövő hétvégén, már alig várom.

                      Komment


                        #86
                        Talán még annyit kérdeznék, hogy az ennyire tagolt felületeknél hogyan tudnám a kis hajlatokat és zugokat eredményesebben kitakarítani a számok belsejében?
                        Jól rá kell nyomni figyelve a forgásirányra. Egy idő után már csak egy irányban működik a korong mert "bejáratódik". Én a Simson karburátort is kifényesítettem vele tényleg csak a nagyon hozzáférhetetlen ficakban maradt sötét, egy ilyen táblát teljesen ki lehet vele tisztítani.

                        Komment


                          #87
                          gilersx eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Holnap még megpróbálom a vileda mosogatószivacs durvábbik oldalával is
                          Üdv. Gilersx!
                          Hogy szuperált a mosogatószivacsos megoldás?

                          Komment


                            #88
                            gilersx eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            be nem kerül a burkolat alá hogy aztán ne látszódjon rajta a munka
                            Megéri burkolat alá ennyit glancolni?
                            Bár az igaz, hogy ettől még büszkébben feszítesz majd a nyeregben...

                            Komment


                              #89
                              Szervusztok!


                              Szokták mondani,hogy "az ördög a részletekben lakik",ezért úgy szép egy jármű,ha a gépháztető alatt sincs egy lesarkított,esetleg rozsdás csavar,vagy egy összetekert,agyonszigetelőzött vezeték.Egyszerűen igényesség kérdése az egész.Amennyiben valami nem sikerül elsőre,el kell hajítani és újra kezdeni.

                              A fenti gondolatokkal nem várom el,hogy mindenki azonosuljon,de én így gondolom.Törekedni kell a tökéletesre,mert bárhogy törekszünk,akkor is lesz olyan részlet,amely nem száz százalékos,-sajnos.Sok esetben az okozza a legtöbb problémát,hogy valamelyik előző tulajdonos által végzett,vagy végeztetett nyomokat hagyó,gányolást,valahogy rendbe hozza az ember.

                              Valamikor régebben egy rádióban hallott gondolat,nagyon megfogott,melynek a lényege a következő:

                              Amennyiben egy ember repülni akar,tűzze ki célul,hogy úgy repüljön,mint egy sas.Mivel a kitűzött célok általában,nem szoktak teljesen megvalósulni,mi lesz akkor,ha a repülésre kitűzött cél,-mondjuk,csak a szúnyog szintjét célozza?

                              Üdvözlettel:Che

                              Komment


                                #90
                                Hogy szuperált a mosogatószivacsos megoldás?
                                Nem értem el vele igazából semmit. lehet ehhez már több türelem kellett volna vagy valami kenőanyag. Inkább összeraktam a blokkot, és a vázzal foglalkoztam helyette.

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X