Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Nekem beletették az awo cuccait. Utána úgy kellett bekunyerálni magam a Miskolc REMY -be, hogy megkeressem amit elhánytak. vagy tíz tejes ládányi aprólékot túrtam át, mire meglett a fele !
Remélem meglátod a frissen horganyzott cuccosban a szépet ! Még ha a ráfot, addig a számodra megfelelő színre is fested , befűzés után teljesen másképp fog hatni az új fényes küllőkkel !!!! Még ha kicsit rozsdapöttyös "fehér" lesz is a galván után !
Már megbocsáss az általad felvázolt egybe festés nem méltó egy veteránoshoz !!! Sőt mondhatom annyira cigány , hogy önállóan "pattogtat" az újjával !!!! ( ne vedd sértésnek ! ) Szerintem bárhogy is döntessz ,lehessen látni a kontrasztot az alkatrészek között, mert különben az igényesség elvész a "smucigság " oltárán !
Gondolom te sem olyan vasat akarsz "előállítani " ami nélkülözi az igényességet , így egymás közti szurkálódások színterét képezi . ( igen sajnos vannak ez irányú tapasztalataim) Már bocs , de ha - főleg így horganyzás után - befűzvén a kereket , egyszerűen lefested , az igénytelenség ! Én nem ilyen embernek ismertelek meg !
Utoljára szerkesztve a következő által: zahi; 2016 máj. 06, 07:46.
Az elektromos kütyük és a tankfestés után agyon csapnád az eddigi munkád. A ráf lehet festett még akár csíkkal az oldalán is és az alu. dolgok kissé átdolgozva nagyot dob küllemileg a gépen. Persze kinek mi tetszik csak az olcsóság miatt azon fog a szemed megakadni mindíg és később bánja az ember.
Már megbocsáss az általad felvázolt egybe festés nem méltó egy veteránoshoz
Én pont ezzel a dilemmával küzdök ! Az Izs 49 kerekeit kéne rendbe tennem, de annak a fékdobja 2-3mm-es lemez. Ráadásul ,állítólag 7 különböző méretű küllőt tartalmaz. Ha én azt újra fűzöm, abból minden lesz, csak vizsgaképes fék nem. ( Ha csak Tibi nem készít nekem esztergált agyakat a cnc-n )
Az tuti hogy egybe festeni nem fogom. Valami kontraszt kell, épp ezért krómoztattam vagy fél éve pár darab küllőanyát.
Mert a króm és a matt fekete egymás mellett jól néz ki(legalábbis nekem tetszik)
A küllőkre kíváncsi leszek, 69db küllő amit 3 kerékből bontottam(ebből lehet következtetni a minőségükre is). 36db használható csak csak visszakerül hozzám.
A dobbal még nem tudom mit csinálok. Polírozott dob, fekete küllők, krómozott küllőanyák aztán a fekete felni, ez így elég jól nézne ki, de az agy hamar bemattulna. A lakk meg hiába minőségi, ha nincs mibe megtapadnia lepattog
NEM LEHET !! csak homogén , kizárólag alumínium anyagu tárgyakat lehet --régebben kiveséztük a dolgot.
Mindent lehet, csak annyi sz0pás van még vele még akkor is ha csak egy kis darab acél van benne...
(be kell vonni az acélos részt valamivel ami bírja a trisóban való főzést és a savban az elektrolízist, ami még a savállót is megeszi... Aztán meg ezt a ragasztóréteget valahogy le kell vakarni róla...)
Titus, OdinHEM és 2 további látogató kedvelte ezt.
Tegnap cseréltem egy párat,és ezeket faragom nagyfékdobos kerekekhez a T-5-H-ba,és nem érdekel tudom az már túléli a motort!Lehet még jobban is gyorsul majd!
Igyaz a szakértők észreveszik,de ők nem motoroznak,csak a tréleren!
Titus, OdinHEM és 8 további látogató kedvelte ezt.
"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Heeegany én ha ez bár mit is számít egy finom drótkorongon gondosan" megcsiszolnám" a fékdobot a küllőket horganyoztatnám és a felniket ha krómmal nem menthető akkor festeném de nem akárhogy , feketére és a szélén piros csíkkal.természetesen a féklapot políroznám legalább is a szélét biztos. Ez egy javaslat mely az én agyamból pattant mely nem törvényszerű!
Tegnap cseréltem egy párat,és ezeket faragom nagyfékdobos kerekekhez a T-5-H-ba,és nem érdekel tudom az már túléli a motort!Lehet még jobban is gyorsul majd!
Igyaz a szakértők észreveszik,de ők nem motoroznak,csak a tréleren!
De a Ts MZ 18 -as kerékkel bír , a T5H pedig 19 re lett kitalálva !!! Nem véletlenül módosítottak a P12 első teló szárain , és hátsó teló befogatási pontján...
- - - Updated - - -
Szerintem meg, ha anno egybe festették, akkor restauráláskor nekünk is egybe illene.
Ezt nem a konkrét motorhoz fűztem hozzá, csak úgy általánosságban.
Szerintem ritkán festették egybe a befűzött ráfot , kivéve , ha katonai célokra készült a gép . Bár ez csak az én véleményem ! (lehet hogy tévedek , de bevállalom ! És továbbra is tartom azt , hogy a befüzött állapotban festett kerék igénytelen ... )
- - - Updated - - -
Én pont ezzel a dilemmával küzdök ! Az Izs 49 kerekeit kéne rendbe tennem, de annak a fékdobja 2-3mm-es lemez. Ráadásul ,állítólag 7 különböző méretű küllőt tartalmaz. Ha én azt újra fűzöm, abból minden lesz, csak vizsgaképes fék nem. (Ha csak Tibi nem készít nekem esztergált agyakat a cnc-n)
Nos igen ez sajnos így igaz ! Csak azt lehetne vele csinálni , hogy fűzés után megszabályozni , ha kiadja .... De az sem jobb , ha az adott állapotú kereket lefújod a kívánt színre , és a laza küllők - legalább is a nem egyformán megfeszített küllők - miatt , majd a "nyócas" ugrik bele ! Arról meg ne is beszéljünk , hogy a laza küllők miatt a ráf , niplik által terhelt felülete ki tudja milyen állapotban van , (lehet kiszakadás határán , vagy a küllőanya nyaka meg van kopva !!!) ez pedig csak széfűzés után lesz látható .... (bár nem törvényszerű ! ) Ha már szét van fűzve , már meg kell csinálni tisztességesen. Igaz nem biztos hogy valaki a "restaurálás" után még használni is akarja ???? Majd ahogy Mátéapu is írta , lehet Tréleren motorozni vele .
Utoljára szerkesztve a következő által: zahi; 2016 máj. 07, 20:14.
Komment