nem az a sötét fekete színű marad hanem inkább sötét lilás
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Kilométeróra javítása
Collapse
X
-
Igrich kedvelte ezt.There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 1 like
-
Elsőnek lakkfilcet kipróbálom. Mindegyik ötlet járhatónak tűnik
Egyébként hidrogén perodix és vanish oxy action keverékkel és egy 35W-os asztali lámpával próbálkoztam fehéríteni a számlapot.Fehér nem lett az igaz, de lényegesen halványabb sárga lett. Később nitróhígítóval próbálkoztam, attól viszont kifehéredett rendesen. Igaz a műanyagot oldja a nitró, de óvatosan kell vele tisztítani.
Ilyen volt:
Ez a 12%-os hidrogén-peroxidos eljárással:
Ez pedig nitrózás után:
- 6 likes
Komment
-
Jó módszer a kontroll óra. Ha még sincs, mert inkább ez talán általánosabb, akkor marad az akkus fúró. 1000 fordulat, mérési idő 1 perc, mutató 60 km/h álláson, a km méter számláló 1 km el halad előre. Ekkor jó az előfeszítés.
Ellenőrzés menet közben. Akár egy kerékpár sebességmérővel is. Az a kontroll óra. Elég pontosak. Ezután csak ideiglenesen peremezzük az órát, pl cikkszalag gányolással, beépítjük, megfigyeljük a sebességet a két órán, ha egyezik, akkor jó, mehet a végleges peremezés, és órabeszerelés. Szerintem ennyi.
- 3 likes
Komment
-
Szia Igrich!
Végre, hogy hozzászóltál és milyen jól! Nagyon jó és gyakorlatias módszer, amit leírsz. Pusztán kiegészítésképpen írom, hogy GPS-es okostelefonra, táblagépre telepíthető olyan alkalmazás, amely az aktuális sebességet méri. Elég pontosak ezek a progik. Sokfélét lehet találni és mind ingyenes.
Legjobb talán a Trafivadász (mindenki fordítsa le angolra és úgy megtalálja). Ez a pillanatnyi sebesség mellett a telepített trafipaxokat is mutatja. (Rendőrségi adatállomány naponta frissítve + felhasználói bejelentés alapján.)
Azt persze mindenki maga találja ki, hogy hová rögzíti az okostelefont, és mit fog belőle látni.
Nagyon örülök, hogy jelentkeztél. Már a Damon Hill rovatban akartalak kerestetni.
Üdv: CZsolti
- 3 likes
Komment
-
Azt persze mindenki maga találja ki, hogy hová rögzíti az okostelefont, és mit fog belőle látni.
Mentem óra szerint x-szel egy kicsit, megálltam és megnéztem, hogy mennyi volt max. sebességként rögzítve. És így tovább, óra szerint mindig 10-zel gyorsabban és megállva összehasonlítva a rögzített értékkel.
Szóval, nem kell azt folyamatosan nézni.OdinHEM kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Motorka felújításába vagyok, aztán kissé lustaságból maradtam el, de még mindig szanaszét a motor, már pedig lassanként gebedgetek, múltkor már a feleségem robogójával mentem egy kört, mert már hiányzott, hogy nem érek menetszelet.
Az okostelefonra csak azért nem gondoltam, mert az nekem nincs, de nyilván az is jó kontroll órának.
Ja, felújítás, most elég sokat jár ez ügyben a postás hozzánk, igyekszem elkapni, múltkor nem jött össze. Még jó, hogy csak azt az egy küldeményt és a hozzá tartozó árt látta meg b. nejem, azon is kiborult... Talán kéne erről egy írás, ilyesmi címmel: Miként cserkésszük be a postást küldemény érkezése előtt, hogy megmaradjon a családi béke... Most is van egy aktuális küldemény várásom, de azok mütyürkék...
- 5 likes
Komment
-
Miként cserkésszük be a postást küldemény érkezése előtt, hogy megmaradjon a családi béke...
Aztán ott vannak a csomagautomaták, pikk-pakk pontok, stb. Nekünk találták ki
- 2 likes
Komment
Komment