Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kilométeróra javítása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

nem az a sötét fekete színű marad hanem inkább sötét lilás
    Meg lehet próbálni többször áthúzni - én feliratozok itthon minden műanyag dobozt, pl. fagyis, amikbe utána apró cuccokat teszek el. 2-3 rétegben széf fekete tud lenni egy minőségi alkoholos filc is, egyetlen kockázat, hogy az aktuális réteg oldja az előzőt...
    Igrich kedvelte ezt.
    There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Ha igazán precíz akarsz lenni, mert ugye a zománcfesték a legszebb, veszel egy kínai evőpálcikát (bambusz) és megfaragod úgy, hogy olyan legyen a hegye, mint a sorkiemelő filcé. Ezt már belemárthatod a festékbe. Legjobb szerintem a neolux spray kis kupakba kifújva.
      mátéapu és UK kedvelte ezt.

Komment

Elsőnek lakkfilcet kipróbálom. Mindegyik ötlet járhatónak tűnik
        Egyébként hidrogén perodix és vanish oxy action keverékkel és egy 35W-os asztali lámpával próbálkoztam fehéríteni a számlapot.Fehér nem lett az igaz, de lényegesen halványabb sárga lett. Később nitróhígítóval próbálkoztam, attól viszont kifehéredett rendesen. Igaz a műanyagot oldja a nitró, de óvatosan kell vele tisztítani.

Ilyen volt:
        Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	1
Size:	170.6 KB
ID:	143566
        Ez a 12%-os hidrogén-peroxidos eljárással:

Name:	2.jpg
Views:	1
Size:	181.3 KB
ID:	143564
        Ez pedig nitrózás után:

Name:	3.jpg
Views:	2
Size:	189.4 KB
ID:	143565
        Igrich, wsievers és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Jó módszer a kontroll óra. Ha még sincs, mert inkább ez talán általánosabb, akkor marad az akkus fúró. 1000 fordulat, mérési idő 1 perc, mutató 60 km/h álláson, a km méter számláló 1 km el halad előre. Ekkor jó az előfeszítés.
          Ellenőrzés menet közben. Akár egy kerékpár sebességmérővel is. Az a kontroll óra. Elég pontosak. Ezután csak ideiglenesen peremezzük az órát, pl cikkszalag gányolással, beépítjük, megfigyeljük a sebességet a két órán, ha egyezik, akkor jó, mehet a végleges peremezés, és órabeszerelés. Szerintem ennyi.
          Che, Béla Rácz és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Szia Igrich!

Végre, hogy hozzászóltál és milyen jól! Nagyon jó és gyakorlatias módszer, amit leírsz. Pusztán kiegészítésképpen írom, hogy GPS-es okostelefonra, táblagépre telepíthető olyan alkalmazás, amely az aktuális sebességet méri. Elég pontosak ezek a progik. Sokfélét lehet találni és mind ingyenes.

Legjobb talán a Trafivadász (mindenki fordítsa le angolra és úgy megtalálja). Ez a pillanatnyi sebesség mellett a telepített trafipaxokat is mutatja. (Rendőrségi adatállomány naponta frissítve + felhasználói bejelentés alapján.)

Azt persze mindenki maga találja ki, hogy hová rögzíti az okostelefont, és mit fog belőle látni.

Nagyon örülök, hogy jelentkeztél. Már a Damon Hill rovatban akartalak kerestetni.

Üdv: CZsolti
            sepy, OdinHEM és Igrich kedvelte ezt.

Komment

Azt persze mindenki maga találja ki, hogy hová rögzíti az okostelefont, és mit fog belőle látni.
              Én ezt úgy oldottam meg, hogy beraktam a felsőzsebbe...
              Mentem óra szerint x-szel egy kicsit, megálltam és megnéztem, hogy mennyi volt max. sebességként rögzítve. És így tovább, óra szerint mindig 10-zel gyorsabban és megállva összehasonlítva a rögzített értékkel.
              Szóval, nem kell azt folyamatosan nézni.
              OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Motorka felújításába vagyok, aztán kissé lustaságból maradtam el, de még mindig szanaszét a motor, már pedig lassanként gebedgetek, múltkor már a feleségem robogójával mentem egy kört, mert már hiányzott, hogy nem érek menetszelet.
                Az okostelefonra csak azért nem gondoltam, mert az nekem nincs, de nyilván az is jó kontroll órának.
                Ja, felújítás, most elég sokat jár ez ügyben a postás hozzánk, igyekszem elkapni, múltkor nem jött össze. Még jó, hogy csak azt az egy küldeményt és a hozzá tartozó árt látta meg b. nejem, azon is kiborult... Talán kéne erről egy írás, ilyesmi címmel: Miként cserkésszük be a postást küldemény érkezése előtt, hogy megmaradjon a családi béke... Most is van egy aktuális küldemény várásom, de azok mütyürkék...
                sepy, Fergusson és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Most is van egy aktuális küldemény várásom, de azok mütyürkék...
                  Néha a mütyürkék többe kerülnek mint a "darabos" részek... Egy tipp, ha teheted kérd munkahelyedre a pakkot, vagy te legyél az első a postakocsival a postán.
                  Fergusson és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

b. nejem
                    Hmm, tisztázzuk...a rövidítés ugye a becses nejedre akar utalni?!
                    sepy, Fergusson és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Egy tipp, ha teheted kérd munkahelyedre a pakkot,
                      Esetlek Pikk-pakk pontra is kérheted (ha van elérhető), vagy bérelsz egy postafiókot.

- - - Updated - - -

"b. nejem"
                      Hmm, tisztázzuk...a rövidítés ugye a becses nejedre akar utalni?!
                      b. - mint becses
                      k. - mint kedves
                      demeter és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Miként cserkésszük be a postást küldemény érkezése előtt, hogy megmaradjon a családi béke...
                        Én sokszor éppen ezért rendelek postán maradóra. Megérkezik, 5 napig átvehetem. Csak akad egy olyan röpke fél óra, ami alatt le lehet rendezni az átvételt - hazavitelt - elrejtést vagy gyors beépítést.
                        Aztán ott vannak a csomagautomaták, pikk-pakk pontok, stb. Nekünk találták ki
                        demeter és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Mindezek tetejében, még olcsóbb is az odaszállítás a házhoz helyett.
                          dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Nekem ha nagyobb pakk jön és posta hozza az idős postás néni már ki sem hozza, meg ha épp fennt vagyok a postán nem is szólnak hogy jött valami, hanem otthon szembesülök a postaláda nyitásakor hogy ott van és mehetek vissza...

Komment

OFF, de ez azért nagyon gáz...engem volt már hogy fel is hívtak a postáról, hogy menjek a csomagomért. Még meglepődtem.
                              OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Nekem meg szombat hajnali 6-kor küldtek SMS-t hogy csomagom lesz majd hétfőn. Hát örültem nekik nagyon...
                                sepy, CZsolti és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X