Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kilométeróra javítása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

A mutató lengése spirál hibára utal. A forrasztással megpróbálkozhatsz, veszteni nem vesztesz.

Jutott eszembe a sztori - mert olyan vagyok, mint a Svejk:
    Feleségem barátnője megkért, hogy a Kispolszki km-spirálját cseréljem ki. Ezért elkéstem a barátomtól, akinél épp a festők dolgoztak. Mikor odaértem szabadkoztam:
    - Bocs Józsi, hogy késtem, az Évának spirált kellett cserélnem.
    Ami nekünk egyértelmű volt, a festőknek nem annyira, nagy erőfeszítésükbe került, hogy röhögés közben fent maradjanak a létrán. Mi persze néztünk, hogy mi bajuk lett hirtelen, aztán nagy nehezen megszólalt az egyik:
    - Nem is tudtam, hogy nőgyógyász lettél
    Lemezjáték, barna és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok!
      Van egy jelenleg felújításra szoruló TL km órám mutató és számlap nélkül /illetve számlapom van de a csavarozási helyeknél el van repedve azt lehet orvosolni valahogyan?), ki tudna valaki segíteni megfelelő mennyiségű forint valuta ellenében a hiányzó darabokkal? Azt az infót kaptam hogy a mutató pótolható a Danuvia órájának a mutatójával is.
      Előre is köszönöm a segítséget.
      üdv,

Komment

OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Úúúúúú de nagyon köszönöm, pm ment hogy mi a rossz a szerkezetben azt még nem tudom egyelőre ennyit látok kívülről meg hogy a mutató tengely el lehet törve mert nem csak körbe mozog hanem oldalra is. Remélem ettől még nem kuka...

Komment

Nah neki indultam szét kapni az órámat eddigi eredmény:
            - 1 csavart beleszakítottam /soha nem gondoltam hogy bakelit és fém ennyire tudjon ragaszkodni
            egymáshoz/
            - gondoltam megtisztítom a számlapot mivel eredeti és egyelőre nincs másik, kiderült hogy már
            ragasztva volt és 4 felé tört... /ragasztása folyamatban/
            - valószínűsítem hogy a mutató tengelyem a sok idő alatt elkorrodált és fent nemes egyszerűséggel
            letörött róla a mutató így megrövidülve szépen
            Miután beletörött az az egy csavar úgy gondoltam a többit nem erőltetem inkább beáztattam benzinbe, remélem a benzin nem eszi meg a bakelitet...
            Képeket teszek fel holnap hogy hogyan néz ki egy TL óra belülről, elég egyszerű szerkezet.

Komment

Cavarlazítót is használhatsz, nem eszi meg a bakelitet.

Komment

Mai nap eddigi eredménye:
                - az óralap újból egyben bár a repedések látszanak nekem azért tetszik így is és nem fogom újra festeni a számokat rajta. Nekem így eredetibbnek tűnik.

Click image for larger version

Name:	P1000621.jpg
Views:	1
Size:	190.9 KB
ID:	128911

Komment

Sziasztok

A kromkeretek peremezeset hogyan kell csinalni? Kihez vigyem ha hazilag nem lehet? A Pannóniáknak 80as átmérőjű órájuk volt?

Udv
                  Minsk/Voskhod 14V-os "generátort" keresnék egy "kIZSérlethez", ha van egy kedves fórumtagnak ilyen.

Komment

Végén kezdem. A Pannóniáknak 80 mm átmérőjű a kilométerórája. Peremezni legszebben esztergagépen lehet, minden jó esztergályos meg tudja csinálni, csak kell hozzá készíteni egy befogó szerszámot, ami nyomja a keretet a csúccsal megtámasztott órához. Akár egy görgővel, akár a kés "hátával" apró fogásokkal rá lehet dolgozni a keretet.
                    stalker kedvelte ezt.

Komment

Esetleg tudnátok olcsón beszerezhető, lehetőleg 120ig skálázott megbízható kilóméterórát mondani? Akkor nem kéne peremeztetnem, mivel az esztergályos ismerős ugyan megcsinálná, de csak akkor ha semmilyen bónusz szerszám nemtommi nem kell hozzá(jelenleg nemigen tudom elképzelni a megtámasztót sajna annyira nincs előttem a szerkezet) Fémházas legyen ez a lényeg. A Pannóniáknak a spiáter cuccaira szokott panasz lenni, itt is olvastam a fórumon, így lehet hogy nem olyat kéne rakni a gépemre. Úgysem lesz rajta eredeti VDO 80 ezret nekem nem ér meg ez a szerkezet... hülye dkws dolgoknak horro áruk van sajna

Üdv és köszönöm a választ
                      Minsk/Voskhod 14V-os "generátort" keresnék egy "kIZSérlethez", ha van egy kedves fórumtagnak ilyen.

Komment

Mulder8769, barna és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

És valami mégolcsóbb, amit fel se kell újítani? Én a JAWAra szavaznék, az korrektnek tűnik...

Üdv

Komment

14000 forintért tudok neked adni fehér számlapos, felújított, 0 km-es Pannónia órát. Fekete számlaposat kicsit olcsóbban.
                            A spiáter csak egyes szériáknál volt "törékeny", amit eddig nem evett meg az idő, az már szerintem megmarad.

--- Ez még eszembe jutott: ---

A ládafiában találok Jawát is, használt, működőképes, nem nullázott, nem felújított. Pannóniához képest féláron, de meg kell néznem. Mellesleg rakhatsz bele MZ-t is, az a legolcsóbb és a legjobb minőség.
                            stalker kedvelte ezt.

Komment

A keretem most nagyon szűk mz marad, majd cserélek vagy vmi...

Komment

Ha rám hallgatsz, ha nem DKW, akkor MZ. Rokonlelkek...
                                stalker kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X