Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Műbőr üléshuzat javítása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Műbőr üléshuzat javítása

Üdv! Azért nyitottam ezt a témát, mert szeretnék véleményeket hallani a problémám megoldásához.
    Adott egy 1980-as OT minősített CX500-as Honda ülés. A huzat stilizált varrásokkal van ellátva és a lassan 35 éves anyag szétnyílt egy ilyen rész mentén.

Click image for larger version

Name:	P1010206.jpg
Views:	1
Size:	192.6 KB
ID:	157365Click image for larger version

Name:	P1010207.jpg
Size:	197.8 KB
ID:	157366Click image for larger version

Name:	P1010208.jpg
Size:	206.2 KB
ID:	157364

Namármost én nem szívesen cserélném az eredeti huzatot utángyártottra, inkább szeretném valahogy megjavíttatni, de úgy, hogy ne nagyon látsszon a javítás!!
    Az, hogy alátesznek egy darab erősítést és összeragasztják nem járható út, mert a folt át fog ütni az eredeti huzaton... Esetleg egy telibe rakott alátét a megfelelő nagyságban...? Vagy tud valaki tuti módszert, és esetleg olyan szakembert akire nyugodt szívvel rábízhatom a munkadarabot?

Click image for larger version

Name:	P1010209.jpg
Size:	196.4 KB
ID:	157368Click image for larger version

Name:	P1010214.jpg
Size:	193.3 KB
ID:	157367Click image for larger version

Name:	P1010210.jpg
Size:	193.9 KB
ID:	157369Click image for larger version

Name:	P1010211.jpg
Size:	193.3 KB
ID:	157370Click image for larger version

Name:	P1010212.jpg
Size:	191.5 KB
ID:	157371Click image for larger version

Name:	P1010213.jpg
Size:	190.6 KB
ID:	157372

Szervusz Bazsimoci!

Sajnos a műbőrök elöregszenek,elvesztik rugalmasságukat,rideggé és törékennyé válnak,az évek folyamán.Biztosan akad majd valaki,aki kijavíthatja az eredeti ülésed huzatját,de amikor ilyesmi előáll,legjobb újat csináltatni rá,mert lehetséges hogy jövőre a másik oldalával lesz ugyanez.Szerencsére rendelkezére áll az eredeti,így lehet olyat gyártani rá,amely teljesen megegyezik az a gyárival és akkor hosszú évekre le van tudva a probléma.Sokféle műbőrt lehet kapni manapság,a kárpitosok úgy vélem profik az anyag kiválasztásában,legjobb rájuk bízni az ügyet,csak meg kell követelni,hogy az eredeti mintával azonos legyen,a darab.

Üdvözlettel:Che
    sepy, supermax és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Ez a bőr még mindíg puha, csak a gyengítés miatt szakadt ki... Valami ilyenre lenne itt szükség:
      https://www.youtube.com/watch?v=AS9r8BC-Irk

Komment

Nem kel aprózni!!!Kövesd a példámat! Volt egy Valódi bűr kabátom!(kb 100000-et ért!)Szépen szét bontottam!Aztán abból varrtam faca üléshuzatot a kb 50000-et érő mocimra!.............mert legyünk ügyesek,költség hatékonyak,használjuk fel a háznál meglévő anyagokat!!!Igaz a B,nejem már néhányszor érdeklődött hogy nem tudom-e hová lett a kabát.....no de kicsire nem adunk!!!Fő a jókedv és a motor!(...no meg a paprikás krumpli!)...........úgy hogy nézz be a nejed szekrényébe hátha van ott egy szép bőr kabát!!!!A többi már gyerekjáték!!!!
        U.I:Nehogy véletlenül valaki komolyan vegye!!!A közelgő Szilveszterre való tekintettel róttam ,,papírra" e sorokat!!!!!
        (Egyébként az én sztorim az kőkeményen igaz!Dokumentálva van videóval és képpel!)
        ............hát csak vidáman és keményen!,,Elvégre Magyarok lennénk!Vagy mi?!!!!
        Tonybacsi, Fergusson és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Nem semmi !!! Ha ezt utánad csinálnám a "B.nejem" egy pillanat alatt különválasztana a férfiasságomtól, majd hangos nemtetszését fejezné ki azonmód , hogy ha kihagynánk belőle a "csúnya" szavakat szinte nem is mondana semmit ...
          Bár akad szép hazánkba azért olyan is , ki hasonmód kreatív javaslatát hangos "csináljuk meg !!!" felkiáltással tálalja , majd hozzáértéséről és elhivatottságáról tanu-bizonyságot téve, neki is lát megalkotni azt ...
          Természetesen én is csak a "közelgő szilveszterre való tekintettel" próbáltam "hangosan gondolkodni" , nehogy valaki komolyan vegye !
          Egyébként az üléshuzatra visszatérve egyszer csináltattam gyári minta alapján egy hasonló "rácsos " ülést ami meglehetősen szépre sikeredett szinte alig volt különbség , mondhatni a kárpitos brillírozott . Az első és legszámottevőbb eltérést akkor sikerült megtapasztalni ,mikor az útközben eleredő nyári zápor bekényszerített a motorról egy , az útszélen álló fedett kis buszmegállóba . Amikor a zápor elvonult , már pattantunk is nyeregbe de az ekkor ért meglepetés kissé lehervasztotta a mosolyt az arcunkról. Történt ugyanis , hogy az oly szépen a kárpítos által berácsozott üléshuzat , a varrógéptű által ütött lyukak mentén szépen tele-engedte esővízzel az alatta lévő laticel (vagy kitudja milyen hab???) réteget , és amikor gondosan letörölgettük majd nagy bőszen rápattantunk , azon nyomban elkezdte a nadrágunkba továbbítani azt ! Így , ezzel a meglehetősen érdekes érzéssel értünk haza , hálát adtam az égnek hogy sikerült otthon úgy kinyitni a kaput , hogy a motorról nem kellett felemelkedni csak már az udvaron , mert máskülönben az utcán lévő járókelők vidáman nyugtázták volna magukban hogy inkontinenciára utaló problémáim vannak !
          Remélem sikerült ezzel a sztorival némi mosolyt csalogatni az arcotokra , további kellemes ünnepeket !
          Fergusson, mátéapu és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Szia Zahi!

Amiről írsz az nem inkontinencia, mert az elcsöpögő vizeletet jelent. Ez ebben az esetben teljes hólyagürítési tünet, amit magyarul bepisilésnek mondunk.

Ezekután nem tudom, hogy Bazsimocinak mit válaszoljak. Azt nem tudom ugyanis, hogyan kell az ilyet megjavítani, csak azt tudom, hogy én hogyan csinálnám. Nagy különbség higyjétek el.

Szóval én leszedném a huzatot és a szakadásra rávarrnék egy foltot alulról úgy, hogy az álvarrások mellett fusson a tűzés. Utána, tekintettel a perforációra, alul bekenném gumiámmal a varratot és az anyagszéleket.

Tekintettel a problémára ez máshol is előfordulhat a későbbiekben. Lehet jó volna már most előre megerősíteni a többi álvarratot is.

Komment

Honda CX500C CX500 American Custom Seat Cover Best Quality | eBay

.............

- - - Updated - - -

ez az igazi ? ! :http://www.ebay.com/itm/Honda-CX500-Z-A-1978-84-Seat-Cover-/331257154439?pt=UK_Motorcycle_Parts_13&hash=item4d20770b87

- - - Updated - - -

http://www.ebay.com/itm/Honda-CX500-...item4d20770b87

Komment

Nagyon köszönöm a sok választ, DE... Most nem akarok senkit se megsérteni, ezt előre le akarom szögezni!!
                Sajnos egyre többször tapasztalom, hogy írok valamit egy fórumba és a válaszolók nem értelmezik amit írok...
                Megírtam, hogy nem akarok cserélni huzatot, eddig CZsolti hozzászólása vitt kicsivel közelebb a megoldáshoz...
                Aztán Joker barátom belinkelt egy utángyártott huzatot ( CX500C-re való, fehér Honda felírattal, más varrással...)ami közel sincs ahhoz ami az én képeimen van...
                Közben keresgéltem a neten és találtam egy céget Abdán, akik talán meg tudják úgy javítani, ahogyan én szeretném..
                Addig is egy másik érdekes módszer,ami kissé komplikáltabb:
                https://www.youtube.com/watch?v=beY22DTlTKQ

Látom, közben észlelte a különbséget és a második már passzolna is, de ha jól megnézzük közelebbról, akkor ez sem az igazi...Sajnos az utángyártásnál nem veszik a fáradtságot, hogy ha már csinálnak egy szerszámot, akkor a vele készült végtermék olyan legyen mint az eredeti...
                Utoljára szerkesztve a következő által: bazsimoci; 2014 dec. 26, 17:07.

Komment

úgy hogy nézz be a nejed szekrényébe hátha van ott egy szép bőr kabát!!!
                  Vagy bírkabőr a kanapén...
                  A szövetet az alján( ha olyan ) pótolni kell, és ha pvc alapú, akkor valami oldószeres ragasztást kell ezközölni. Legegyszerűbb lenne alulról folttal, de az látható, így ki van zárva.
                  Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 dec. 26, 17:29.
                  "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                  "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Egy hete fekszek hörghuruttal , az asszony 2 napja csatlakozott a bulihoz ---de akkor is azt mondom : térj át a DIÓS bejglire , -----mert azon kívül hogy igazad van ---fel kéne hozni valami rendes érvet is .

De , persze igazából megértelek , akarsz csinálni -valamit .
                    Ma én is kimentem vizteleníteni a kerti csapot --aztán valahogy bekerültem a garázsba --aztán a pizsamamackófürdőköppenynagykabát leple alatt , csak lekopasztottam egy friss szerzemény alkatrésznek való 850 es motorblokkot ...

Komment

Az én javaslatom egy hozzáértő telefonszáma lenne. Nekem megoldott sok üléssel kapcsolatos problémát. A javítás menetét kérdezd meg és így eldöntheted, hogy nála hagyod az ülést vagy más megoldást keresel.
                      Privátban írom....

Komment

Egyébként a szakadásnak köze lehet a motorra való felüléshez, mert eddig az összes szakadás amit más üléseken láttam, mindnél ugyanúgy a jobb oldalon volt...

Komment

Egyébként a szakadásnak köze lehet a motorra való felüléshez
                          Biztosan: hajlania kell az anyagnak, ahogy felteszed rá a hátsó feledet fészkelődsz, az ülésen ülve csúszol kicsit balra...

Szerintem csere nélkül ebből csak alulról felragasztott folttal lehetne tenni. De az már kárpitos szakma, hogy milyen ragasztó bírná a húzást és a hajlítgatást, de ne is kússzanak el egymástól az élek ahol felrepedt. Meg hogy lehetne láthatatlanná tenni a repedést, mert így kikandikál alulról a fehér(es) színű textilerősítés.

De így csinálta egy márkatársad:

http://forums.sohc4.net/index.php?topic=116186.0

Az a piros lap az aminek látszik: tömítőlapból vágott darab. Szerintem az ülés első részének méretére vágott műbőr-folt is megtenné, akkor nem látszana át az él. (Utolsó kép az első hozzászólásból.)
                          A ragasztó meg "vinyl cement": az ámériakiak ugye ezt a kifejezést használják a műbőrre, a linóleumra, a ponyvára és mindenre. Azt írja, hogy a rendezvénysátrak ponyváit szokták ezzel ragasztani: flexibilis marad, ellenáll hőnek, vízálló stb.

Ha esetleg kell segítség fordításban szívesen segítek.
                          There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Köszi a linket Gábor! Nekem az is elég, ha nem reped már tovább...

Biztosan: hajlania kell az anyagnak, ahogy felteszed rá a hátsó feledet fészkelődsz, az ülésen ülve csúszol kicsit balra...
                            Inkább mivel a motor balra dől az oldalsztenderen és mikor átlendíted a lábad és ráülsz, majd függőbe hozod a gépet, akkor éri egy nyújtó hatás a huzatot. A linkelt motoron is ugyanott szakadt, ahol az enyém...

Az a piros lap az aminek látszik: tömítőlapból vágott darab
                            Rubber gasket material (plumbing section hardware store)
                            Pontosan gumi tömítés anyag a vasbolt (leginkább OBI ) vízvezeték osztályáról...
                            Köszi, pár idegen nyelvből jó vagyok...

Komment

Ennyit találtam. Egész elfogadhatónak néz ki, leszámítva hogy átlátszik a gyárilag nem túl vastag huzaton a keményebb anyag.

pár idegen nyelvből jó vagyok...
                              A németről tudtam, az angolról nem.
                              There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X