és mire is kellene hogy való legyen ???
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Szerszámok, fúrók, kalapácsok, ha tönkremennek
Collapse
X
-
Zahi ezt bővebben ha ecsetelnéd.Minden hülyeségre én sem emlékszem!
- Mi az hogy "latin lover" ?????
- ba..ógép !
- Kösz Csoki , sokat segítettél !
.....
De azért nincs sértődés remélem !!! Legalábbis nem volt szándékomban megbántani !
- - - Updated - - -
és mire is kellene hogy való legyen ???
Kb. úgy semmire. Csak meglepődsz a vele való találkozástól.
Vagy rosszul értelmeztem az irányváltási tulajdonságot amit említettetek ????
- 4 likes
Komment
-
Anno kelletett egy drótkefés korong, de vasárnap volt, bár Miskolcon voltunk szóval irány a praktiker ahol jó drágán vettünk egyet.
Aztán kezdtem vele benzintankot csiszolni, méghozzá a felső részét ahol egy darab él sincs. Kb 15 percet bírt a korong.
A drótszálak a munkásnadrágon átmentek, és (merthogy a munkavédelem fontos) pólóban dolgoztam, szóval a 15 perc alatt az alkarom is olyan lett mint egy drótkefe.
Aztán írtunk nekik emailt(ezt már hétfőn) kb egy óra múlva telefonáltak is hogy elnézésünket kérik... visszafizetik a pénzt vagy adnak másikat(na persze, ilyen szarból soha többet) aztán az árából barkácsboltban vettem 3 db normálisat
(azóta azokat nyúzom)
- 6 likes
Komment
-
azért sokszor elgondolkozom , miért van az hogy belefektetik a rengeteg munkát, időt, energiát , ami majdhogynem ugyan annyiban van mintha rendes anyagból csinálnák, és mégis inkább egy rakás sz@rból gyártja le az együgyűje (mert nem biztos hogy kínai , indiai , tajvani ....stb , távolkeleti a gyártója ! bár inkább azokra a jellemző ...) , gondolom a karcsú profit érdekében , és hogy versenyképes legyen a termék az árát tekintve . (a multi meg ráharap ,és bőszen árulja a minőségi szerszámot . Mi meg megvesszük ...) És ez termék is marad , mert szerszámnak nem nevezhető! Csak az értelmét nem látom ....
- 1 like
Komment
-
heeegany, elkezdték a nyomtatatást , elvileg holnap este a kezembn lesz
---nyelezés ( kalapács ) , a boltomban én bükk fa nyeleket forgalmazok és megmondom szerintem nem rosszabb mint az említettek . Úgy csinálom hogy a kalapács likát alul szépen lerádiuszolom turbóköszörüvel (meg kisimítom az egész furatot ) , hogy ne sértse a nyelet behatolás közben . Bezsírozom a likat vazelinnyel aztán a kézivezérlésü hidraulikus műhelypréssel besegítem a nyelet , úgy hogy a tulvégen szemmel láthatóan --visszadagad -- a vastagsága ! Lefűrészelem a kiálló részt , majd esztergán kihegyezek egy csövet --aminek a átmérője egészségesen aránylik a feladatához -- , a hosszát a kalapács vastagságának a felénél kicsit hosszabbra veszem , az oldalába szúrok náhány hornyot ( lehetőség szerint ) majd ezt az éket , a már említett présel benyomom a helyére . Aztán szépen simára csiszolom az egészet és az éppen aktuális maradék lazurba fektetem néhány percre az egészet . Aztán kiveszem , hagyom megszáradni , 500 as vászonnal kicsit áthúzom --aztán késznek nyilvánítom .
- 10 likes
Komment
-
Itt van egy olyan fúrószár amiről beszéltek. LINK
Tesco-s meg ha jól emlékszem fában mívelte ezt a dogot....
A bevásárló központos szerszámról/nyélről eszembe jutott valami. Egyszer maszekoltam és a kemény földhöz vettek nekem egy csákányt. Bőszen el is kezdtem használni. A 2. ütésnél (közepes ütés) eltört a fejnél a nyél. Mondtam magamban hogy azért ennyire erős nem vagyok Meg is néztem hogy akkor miért történt. Hát nem hosszirányba álltak a fának a szálai, hanem teljesen keresztbe, na mondom akkor erről ennyit, mehet gyújtósnak.....
Szerintem a nyél védelme érdekében érdemes a kalapácsfejnél is vagy "megvasazni" (lemez) vagy kender szerű cuccal körbetekerni a fej tövénél úgy mint a hasító fejszéknél van. Így ha a kalapáccsal félre is ütünk nem szakítunk le darabot a nyélből
Nekem a nagy fejszém nyele nem rég ment tönkre, de már meg van hozzá az alapanyagom ami benne lesz. Jó száraz narancseperből probálom majd elkészíteni
- 5 likes
Komment
-
Ez az!
Ha már nyélnél tartunk. Manapság divat a szerszámot külön nyéllel, vagy rögzítetlen nyéllel árulni.
Nézzük a csákányt. A fejet a nyél ember felőli végénél kell rádugni. Ez a másik végén rá is szorul, de munka közben ki tud mozdulni és visszacsúszik a felhasználó felé. Hiába ékeltem, az visszafelé feszítette és újra lecsúszott a nyélre. Átfúrtam az egészet és két hatos csavar megfogta.
Azért érdekelne, hogyan kellett volna ezt a helyzetet kezelni.
- - - Updated - - -
Azért a multiknak is megvan a helye. Aki meg nem néz körül, az vegye meg ott néha 3x áron a terméket.
Pld. függönykarnist nem találtam ebben az elméletileg nagyvárosban nyár végén. Mindenhol a képembe vágták, hogy ők függönybolt, de 3 hét a függönykarnis rendelés. Mert készlet az nincs.
A barkácsban volt. Persze ez épp nem volt túlárazva.
- 1 like
Komment
-
A csákányt pontosan így kell benyelezni, és a kovácskalapácsot is.(ráverőkalapács, 5kg) Különben elhagyja a nyelet. Nálad a nyél kúposságával volt baj.Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 nov. 23, 16:34."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 4 likes
Komment
-
joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseheeegany, elkezdték a nyomtatatást , elvileg holnap este a kezembn lesz
Árban mennyi lesz?
Nekünk a hasító fejsze van csákánynyéllel szerelve, bár az erősen kúpos vége le van vágva és ékelve van.
A tövénél meg 1-es lemezzel bevasalva és az egész 3-as acél dróttal betekerve. Így elég jól állja az ütéseket, ami fahasgátasnál gyakori. De így is egy nyél 1-2 szezont bír csak ki. Nyélvásárlásnál meg jól meg kell nézni, mert van mindenféle belőle, de azért szokott lenni normális is. (akác nyelet használunk hozzá)
Egyébként a balos fúró miért, mire jó?
Komment
-
Ezt jó, hogy mondtad. a hasogatóból most törött ki az epoxi nyél, aztán nem tudtam, mit rakjak bele, olyan ovális a lik.
A balos fúró arra jó, amire a jobbkezes golyóstoll, meg a balkezes ceruza.
Nagy samu bontókalapácsra raktam lemezt két oldalról, kitörött a fenébe. Csövet hegesztettem a fejre és abba a nyelet.
- 1 like
Komment
-
bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEzt jó, hogy mondtad. a hasogatóból most törött ki az epoxi nyél, aztán nem tudtam, mit rakjak bele, olyan ovális a lik.
A balos fúró arra jó, amire a jobbkezes golyóstoll, meg a balkezes ceruza.
Nagy samu bontókalapácsra raktam lemezt két oldalról, kitörött a fenébe. Csövet hegesztettem a fejre és abba a nyelet.
Bontó kalapáccsal meg nem kelletett volna annyiszor mellé ütni
Egyébként bontó kalapácsnál láttam olyan megoldást hogy gumilap volt rádrótozva a nyélre.(bár azt nem tudom hogy mennyire volt hasznos hosszú távon)
- 1 like
Komment
Komment