Ha jól emlékszem akkor 1 mkp≈10 Nm. Tehát ha 1m végére 3kg-ot teszel akkor annak a forgatónyomatéka 30 Nm. Az már kulcsfüggő, hogy mekkora erővel tudod megemelni. Minél rövidebb a kulcsod, annál nehezebb.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Kisgépek-szerszámok Pocsék Áruk Fóruma, esetleg csodák csodájára működik
Collapse
X
-
Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA munkapad modellezőknek megfelelő lehet,de aki vassal foglalkozik,annak csak nyersanyag forrás,-
- 1 like
Komment
-
bokor28
Ilyen és hasonló jellegű munkapadot csak az vegyen, aki szereti elbukni a pénzét.
Az emlegetett dremelt még nem használtam.
Az olcsóknak a drótkeféiből szeret kirepkedni a szál. Némelyik üresjáratban megkopasztja magát. Szemüveg viselése ajánlott!
Én pl. ha rugóval dolgozom, akkor is csak szemüvegben...egy volt évfolyamtársam vagy húsz éve banális okból veszítette el egyik szemére a látásának 80%-át: hegesztés után salakolt, és a kalapács ütésre a szemébe repült a salak...
Kicsit más, de én már sajnos a térdelést sem bírom. Siheder koromban órákig szereltem a beton placcon a D-Csepelt, simán bírtam a guggolást, térdelést. Mára a pocakom miatt nem tudok guggolni sokáig, és a vagy plusz húsz kiló miatt térdelni sem nagyon. Egy éve füvön térdelve szereltem néhány órát, és úgy bedagadt a térdem, hogy egy hétig feküdnöm kellett. Azóta olyan térdpárnára térdelek, amit a burkolók használnak. Most szombaton egész nap az IZS-t szereltem, és a párna ellenére most nem az igazi a térdem, érzem menés közben...
...Lehet, hogy kellene egy emelőpad?
- 1 like
Komment
-
...Lehet, hogy kellene egy emelőpad?
Vissza már emelőpadon szereltem.
Ilyen és hasonló jellegű munkapadot csak az vegyen, aki szereti elbukni a pénzét. Én megtettem, elbuktam. Blokkot is elhagytam annak idején, visszavinni se tudtam. Teljes mértékben alkalmatlan arra, amilyen céllal árusítják.
pompásan megfelel hogy a kulcskészletemet kiterítsem rá, nem kell mindig lehajolni, satuba fogott hosszú szálakat alátamsztom vele, anyám ezen ülteti a virágait, permetezőszert ezen keverem, a permetezőt erre teszem hogy megtöltés után fel tudjam venni, a hátamra, stb, stb,
az tény hogy satu vagy gyalupadnak nem használom, de azonkívül bármire.
- 4 likes
Komment
-
Az olcsóknak a drótkeféiből szeret kirepkedni a szál. Némelyik üresjáratban megkopasztja magát. Szemüveg viselése ajánlott!There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 1 like
Komment
-
Ilyen és hasonló jellegű munkapadot csak az vegyen, aki szereti elbukni a pénzét.
- 1 like
Komment
-
Talán érdekes lehet, mint régiség."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 2 likes
Komment
-
Szervusz Gyuri!
Eltekintve a korától és a formavilágától,ez egy ívelőgép és ahogy elnézem,nagyon egyszerű felépítésű,melyből egyenesen következik,hogy nagyszerűen működhet.A régiek mindig az örökkévalóságnak dolgoztak,amit ez a gép is bizonyít.
(Még az is lehetséges,hogy valamilyen bowden munkánál is alkalmazni lehet,mondjuk a bowden egyengetése fejezetnél.)
Üdvözlettel:Che
- 3 likes
Komment
Komment