Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Magnézium felni

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Magnézium felni

    Sziasztok!

    Van egy törött agyú hátsókerekem egy krosszmotorról.
    Az okosok szerint lehet magnézium öntvényből, amit lehetetlen hegeszteni????
    Honnan lehet kitalálni hogy az adott kerékagy valóban magnéziumöntvény vagy esetleg alu?

    #2
    Hát régen kémia vagy fizika órán megmutatták hogyan ég a magnézium. Próbálj belőle picit lekaparni és meggyújtani ha vakító kékes fénnyel ég akkor magnézium. Amúgy a magnéziumot is hegesztették valahogyan a régi F1 gépek kipufogójánál...
    emu és Che kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      Szervusz Emu!

      Vízkiszorításos módszerrel meg kellene mérni a tömegét és abból kiszámítani a felnid ötvözetének fajsúlyát.A kiszámított fajsúlyt lehetne hasonlítani,a neten bőséggel megtalálható öntészeti AlMg és mégy egyéb ötvözőkkel is ötvözött anyagok fajsúlyához.

      Az Al fajsúlya 2.1 Kg./dcm köb,a Mg fajsúlya 1.74 Kg./dcm köb,ezek a fajsúlyok a tiszta fémekre vonatkoznak.Úgy gondolom,ha felnid mért tömegének fajsúlya kevesebb mint az Al fajsúlya,akkor nagy valószínűséggel Mg-al ötvözött felniről van szó.

      Hegeszteni nagy valószínűséggel lehet,de ahhoz olyan technológia szükséges,ami nem mindenütt van,ugyanis az oxigént teljesen el kell vonni a hegesztés környezetéből.

      A magnéziumos öntést is vákumos térben kis nyomáson készítik,illetve ez az egyik eljárás.Felnik esetében a Mg tartalom %-os aránya az Al-hoz akár a 70%-ot is elérheti.

      Egyéb most nem jut eszembe a témával kapcsolatban,esetleg még metallurgiai vizsgálattal is meg lehetne állapítani a felni anyagának az összetételét,de egy ilyen vizsgálathoz sem áll rendelkezésre sem eszköz és szakértelem se minden utcasarkon.

      Valószínű olcsóbb és a stabilitás miatt praktikusabb lenne egy hibátlan használt felnit beszerezni.

      Üdvözlettel:Che
      OdinHEM, emu és 2 további látogató kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        Régen alkalmaztak magnéziumot a verseny technikákban (emlékeim szerint a Jawa 500 kuplungdekli is magas magnéziumtartalmú) Minél magasabb a Mg tartalom,annál sötétebb az öntvény. A Nortonnak is voltak Mg kerékagyai,de a légköri párára is olyan érzékenyen reagált,hogy olajjal kellett törölni. (ezek az alkatrészek azért is értékesek mert a legtöbb elporladt) Hegeszthető a megfelelő technológiával,de nem biztos hogy megéri...lehet bontottan beszerezhető olcsón. Bár ez tipus/évjárat függő.
        OdinHEM és emu kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          Termeszetesem lehet heggeszteni mint az aluminiumot megfelrlo hozag anyaggal vedogazas sistemaval ha kell tudok kuldeni egy contactot aki nekem csinal hasonlo munkakat
          OdinHEM, emu és 3 további látogató kedvelte ezt.

          Komment


            #6
            Tisztán magnéziumot nem használnak, felnihez. Csak sok van belőle az ötvözetben. Amúgy pedig annyiból nincs jelentősége, hogy meg lehet hegeszteni. Még a spiátert is meghegesztette unokatesóm simán. Akkor a magnéziummal erősen ötvözött alunak is menni kell neki.
            OdinHEM kedvelte ezt.

            Komment


              #7
              Azért ez így ki csit el van nagyolva....

              Mostanában kicsit jártam a dolog után .... a hozzá való pálca kilója : 350 euró ....
              Csak néhány helyet találtam , ahol üzembiztosan merték vállalni Sanyi 127 es fiatjára a régi pille könnyű Cromodóra felni javítását .

              Komment


                #8
                Az ara az igen huzos az biztos pontosan nem emlekszem de tudom hogy a szaki szalankent veszi az ara egyszalnak annui mint 3vagy 7 kilo ALU palca nem emlekszem de utanna kerdezek.Termeszetrsen a minkavegzes sem egyszeru mert konnyen el eg

                Komment


                  #9
                  Okés hogy nem olcsó mulatság, de a kérdés az volt hogy meg lehet e heggejteni. A válasz pedig, hogy igen, meglehet. A tudomány mostani fejlődését figyelembe véve lassan eljutunk oda, hogy egy letört gallyat is vissza lehet hegeszteni. Hogy megéri e a "magnézium felnit" hegeszteni, az már egy másik kérdés...

                  Komment


                    #10
                    Volt ma nálunk egy, színesfém hegesztéssel is foglalkozó emberke. Rákérdeztem erre, rögtön rávágta hogy a magnézium felnikben max 5% a magnézium. A megfelelő pálcával (ami valóban drága, de nem a legdrágább anyag ) awival lehet hegeszteni.

                    Komment


                      #11
                      Kerékagyról van szó nem? Keresőbe beírtam: Jawa 500 magnézium. Nézzétek meg az öntvények szineit,tanulságos.

                      Komment

                      Ugrás az oldal tetejére
                      Working...
                      X