Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Blokk hegesztése, javítása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Blokk hegesztése, javítása

Üdvözletem!
    Van már hasonló téma a fórumon, de mégis ez egy eléggé speciális probléma. A TL blokkomon a láncfogaskerék alatt egy darabb ki van törve. Találkoztam már másik blokknál is ezzel a problémával (pl.:T1), de ott egy ép donor darabból viszonylag olcsón pótolható a hiányzó rész. Sajnos a TL nél nem vagyok ilyen szerencsés, mert annál a néhány darabnál, ami van eladó blokk közép, azokon is szinte ugyanott láttam a kitöréseket. Nem hiszem, hogy egyáltalán van-e ép elfogadható árú darab, és ha van is azt meg kár lenne szétvágni.
    Ezért gondoltam, hogy megkérdezem, tudtok-e esetleg más módszerről, amivel ezek a sérülések orvosolhatóak. Ez nem csak az én motoromnál lehet probléma, hanem más ritkább típusoknál is, amelyeknél a donor nem vagy csak nagyon nehezen beszerezhető.

Click image for larger version

Name:	Fénykép1344.jpg
Views:	1
Size:	131.4 KB
ID:	153460 Click image for larger version

Name:	Fénykép1345.jpg
Size:	190.9 KB
ID:	153461 Click image for larger version

Name:	Fénykép1347.jpg
Size:	101.4 KB
ID:	153462 Click image for larger version

Name:	Fénykép1353.jpg
Size:	161.3 KB
ID:	153463

Name:	Fénykép1356.jpg
Size:	177.7 KB
ID:	153464 Click image for larger version

Name:	Fénykép1355.jpg
Size:	142.8 KB
ID:	153465 Click image for larger version

Name:	Fénykép1357.jpg
Size:	143.9 KB
ID:	153466 Click image for larger version

Name:	Fénykép1358.jpg
Size:	143.2 KB
ID:	153467

Name:	Fénykép1360.jpg
Size:	145.3 KB
ID:	153468 Click image for larger version

Name:	Fénykép1359.jpg
Size:	142.7 KB
ID:	153469 Click image for larger version

Name:	Fénykép1365.jpg
Size:	167.5 KB
ID:	153470 Click image for larger version

Name:	Fénykép1350.jpg
Size:	177.2 KB
ID:	153471

Name:	Fénykép1348.jpg
Size:	182.7 KB
ID:	153472

A hátsó felfogatásnál szintén találkoztam töréssel de talán egy ügyes hegesztő ezt még ki tudja javítani. viszont a gyújtás olali deknin nagyon csúnya kireszeléseket láttam amivel szintén nem tudom mit kezdjek....
    joshbono

Szia!

Talán meglehetne próbálni a blokk közép kitörését méretre vágott alumínium lemezzel pótolni, behegeszteni.
    Szerintem egy ügyes hegesztő ezt meg tudná oldani.
    Az oldalneknit pedig cseréld le egy "újra", szerintem börzén vagy interneten beszerezhető!

Üdv: Ricsi

Komment

Sziasztok!
      Találtam egy olyat,hogy durafix-aluminium-lagyforrasz.Magam még nem próbáltam,van videó bemutató is,és"viszonylag"nem drága.(gugli első találat)

Komment

sricsi70 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Az oldalneknit pedig cseréld le egy „újra”, szerintem börzén vagy interneten beszerezhető!

Valóban beszerezhető vaterán most is van belőle fennt pár darab, viszont az áruk hát hogy is mondjam Pannóniához mérve nem annyira baráti... A másik gond pedig a kerti traktor projektek miatt rengeteg került szétfúrásra, vagy el lett vagdalva "méretre".

A problémáddal kapcsolatban szerintem érdemes lenne TLT blokk közép részeket is nézned mert azok is kompatibilisek leszámítva a km órahajtás rögzítéshez a furatokat, de akár rossz blokk is aminek ez a része jó és akkor a kettőből össze hozhatsz egy jót. Én így próbálnám meg orvosolni a betegségét, a deklimet is így fogom javítatni ami ki lett vágva középen. Sikerült darabot szerezni amiből tudok pótlást vágni hozzá
        Utoljára szerkesztve a következő által: OdinHEM; 2012 máj. 30, 13:52.
        joker kedvelte ezt.

Komment

Üdv!

Én megvettem a hírdetett forraszanyagot és kipróbáltam.
          A megadott paraméterekt tudja. Azonban maga az adag amit ezért a pénzért küldenek olyan kicsi, hogy végeredményben semmivel sem lett olcsóbb a javítás, mintha elvittem volna hegesztettni.
          Mindent ugyanúgy elő kell készíteni, tisztítani, csiszolni, csak nem a "mester csinálja", hanem magunk. Kell egy hegesztő berendezés, és némi szaktudás is, mert ha túl melegítjük, akkor az alumínium összeroskad.
          Csak olyan helyre jánlom, ahova az AWI pisztoly nem fér be.
          OdinHEM és soveny kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
          Working...
          X