Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Karburátor kifőzése

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Karburátor kifőzése

A témában jártasak véleményét szeretném kérni.
    Olvastam már több helyen, hogy trisós vízben kell főzni kb. 3 órát a karburátort.
    Kipróbáltam egy rossz karburátoron, de nem sok sikerrel járt az akcióm sajnos. Az első órában szépen habzott a főzet és látszott, hogy valami fog történni, de utána megakadt a folyamat.

Aki csinált már ilyet több sikerrel, az ossza meg legyen szíves.

Ádám

Erre milyen célból lenne szükséged? Én azért nem főzném annyi ideig a trisóban. A trisóba áztatott hengeremen hasonló idő eltelte után úgy éreztem, mintha picit porózusabb lenne a felülete. Ez a karbinak sem tenne jót szerintem!

Komment

Üdv!
      Én nem ezt a technikát preferálom.

Egy ultrahangos tisztítást kell végezni a karburátoron. Ez nagyrészt fellazítja a lerakódásokat. Ezután át kell öblíteni és kifúvatni. Ha szükséges meg kell ismételni. Végül ki szoktam homokolni, de nem 12-14 Bárral!!! Lahetőleg sárgahomokkal és 8-10 Bár között. Ez általában megoldás szokott lenni, de ez függ a szennyeződöttségtől és a porlasztó bonyolultságától is.
      Néha érdemes és gazdaságosabb egy jó állapotút beszerezni helyette!
      motorkami és soveny kedvelte ezt.

Komment

Azért probáltam meg, mert ígéretesnek tűntek az internetes írások.
        De valóban más módszerhez kell folyamodnom, mert ezzel vakvágányra futottam.
        Csak azt hittem én csináltam valamit rosszul.

Köszönöm a segítséget!

Komment

Azért probáltam meg, mert ígéretesnek tűntek az internetes írások.
          Én is azért próbáltam ki de még egyszer nem fogom, mert a hátsó hajtásom felületét teljesen tönkretette-szándékom ellenére políroznom kell-én maradok *a brigéciolnál...ez a folyamat nem kontrollálható,sok függ a hómérséklettől, az oldat összetételétől, magától a munkadarabtól, és a trisó megtámadja az alumínium védőrétegét 15-20 perc alatt is-utána a viz pedig már oldja az alumíniumot, jah és randán be is bir feketedni.
          korompaiistvan és soveny kedvelte ezt.

Komment

Én alacsony nyomáson üveggyönggyel tisztítom, ez kevésbé roncsolja a felületet mint a homok, sokkal finomabb és simább (fényesebb) felületet ad. Mivel a szemcseméret sokkal kisebb mint a homoké így az apró furatokat is jobban tisztítja. Már láttam olyat amit homokkal tisztítottak és a nagy nyomás miatt belekövült a homok az alapjárati keverékfuratba...
            sepy, soveny és ici169 kedvelte ezt.

Komment

AircooledTech's Tools-On-The-Cheap - DIY Soda Blaster.htm
              Ez egy sikeres módszer!! A SOK kozül! /egy nem kevés ambició,vegyszer ismeret, elszántság,türelem,és semmi felsöbbrendüségi tudat mert elsőre nem sikerült!!/
              /ez az első cim másolásom ha nem használható értesitést kérek nem véleményt.
              ,,ha elég sokáig élek digitális lehetek,,
              üdv berlin
              Utoljára szerkesztve a következő által: soveny; 2011 júl. 09, 08:39. Oka: Javítottam a linket
              Totyi, emu és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Aki jobban tud angolul, az leírhatná röviden tömören a lényeget, mert sajnos én csak felületessen értem és gondolom mások is vannak így, akit érdekel, de nem érti!

Köszönöm!

Komment

bÜdv mindenkinek!
                  Van egy jó és egy rossz hirem.
                  Ingyen nincs semmi!
                  Nincs új a nap alatt!
                  Elődjeink már réges régen felfedezték a fa hamut!! Csak a dübörgő globalizációtól nem hallatszik a hangjuk.
                  A sűritett / tömény/ fahamu oldat a HAMU ZSIR .
                  A HAMU ZSIR a kálium hidroxid.
                  A kálium hidroxid a hideg zsir oldó./ ha nem vigyázol a körmödet is feloldja/!!!!!!
                  Tehát : tetszés szerint fa hamu ,kb. ötszörös viz ha jobbat akarsz felforralod ha olcsóbbat hidegen is müködik
                  több hamuval!!! Nyilván előnyben vannak a fával tüzelők. Ez után kezdhető meritve a kezelés!
                  Az aluminium ötvözetétől függöen hamarabb vagy később feketedik!!
                  Tessék oda figyelni, nem elfelejteni a fürdőben a becses alkatrészt! Ez csak az alap kezelés a csiszolás,fényezés,
                  polrozás előtt.
                  SOK SIKERT , GYEREKRE, ASSZONYRA SZEMRE VIGYÁZNI!!!!!!!
                  Melyik a jó vagy a rossz hir? Ez, bizony bizony egyéni .
                  berlin.
                  UI.
                  Az első válaszom jó szándékom ellenére jobbra sikerült mert választékot sikerült adnom,
                  de benne van a sütőporos porszórás eljárás
                  belin.
                  Utoljára szerkesztve a következő által: berlin; 2011 júl. 09, 19:15. Oka: bővités

Komment

Komment

Halihó.
                      Néhány észrevétel a fentiekkel kapcsolatban, így egyszerre.

Alkatrészmosó folyadékot magam is forgalmazok a műhelynet webshopon GreenHand márkanévvel, mindkettő nagyon jó anyag, az egyik víz ( Magyar fejlesztés ), a másik szintetikus petroleum alapú ( Német import ). A petroleum alapú kíváló zsír és olaj oldó képességű ( akár olajsár ellen is ), a víz alapú pedig az alu felületről szépen leszedi a barna plakkot is. Az oldalamon van kép is a hatásról, nem photoshop !
                      Egyik sem bántja semelyik fémet, nem eloxál, stb. Világszínvonalú termékek.

Homokszóráshoz tudok adni szórópisztolyt ( a sima jelenleg 3800 ft ) több félét is tudok, de komplet homokszóró gépet, kabint, kisebbet vagy nagyobbat is adok. Van szóróanyag is, de a sima folyami homok nem jó, osztályozott kvarckavics kell hozzá, abból is szárított ( lehetőleg mosott ).

Uff!

Komment

üdv én személy szerint bár nem tudom ti hogy vagy tok vele egy egy cerrű mocert szoktam ha szanálni a mi nálam nagyon beváltt. két három napra beáztatom nitrohigitoba a karbit egy olyan üvegben vagy edényben ami zárható. Néha érdemes meg rázogatni ,hogy a lepedéket oldja ha úgy látjuk hogy elég tiszta akkor kifúljuk és utána jöhet a felület kezelés.
                        De ez mondom az én tapasztalatom.

Komment

Én szétszedem a karbit, a nagyját lekaparom finoman egy pálcával vagy vékony csavarhúzóval, aztán forró ultrás vízben leoldom a nem elérhető helyekről, aztán amikor anyám nincs itthon berakom a mosogatógépbe egy kétórás programra. Olyan lesz mint az új.

Komment

gilersx eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            amikor anyám nincs itthon berakom a mosogatógépbe egy kétórás programra.
                            reméljük nem olvassa a fórumot!

Komment

Sziasztok!

Én a T-5-ösöm karburátorát először Brigéciollal (narancssárga) zsírtalanítottam, utána egy adag legolcsóbb vízkőoldóba merítettem kb 2 percre, amikor már pezsgett és felmelegedett az oldat, gyorsan kiszedtem belőle a karburátor házat és forróvízzel leállítottam a maró folyamatot. Ekkor egy fekete réteg keletkezett rajta, amit fogkefével és ultrával kimostam belőle, kívül pedig egy gyorsfordulatú multiszerszámmal és egy belevaló kicsi drótkoronggal lepucoltam. A belseje ahol kell sima, a külseje pedig mint a nyersöntvény, ahogy az öntőmintából kijött.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X