CZsolti eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Festés ecsettel. Használható?
Collapse
X
-
-
Amikor a Csepelt kellett újra fényezni, én is sokat gondolkodtam rajta,hogy milyen festék is legyen.
A Neolux kimondottan erre való,de nagyon nehezen szárad. Még egy hét után, is lenyúzható. Mivel nekem időm sem volt, nitró festéket választottunk, így alapozva Rapid cinkromátos alapozóval van, és a Celloxin feketével van fújva az egész motor. Nagyon jó döntés volt, 2 óra alatt tökéletesen száraz lett. És van hozzá nitrolakk is.
Az egész motort fújtuk, kompresszoros festékszóróval, a tankon a szürke rész szintén kimaszkolva fújtuk le. A csíkozás volt csak ecsetes.
De eredetileg, pl a tank nekünk ecsetes festéssel volt feketére kenve, meglátszódtak az ecset szőreinek vonalkái, ezért döntöttünk mi is a fújás mellett.
- 2 likes
Komment
-
joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEz a gazdagság jele----olyan mint a pezsgőből fröccsöt csinálni
- 3 likes
Komment
-
CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA Verhovinából pl. choppert akartam csinálni
- 1 like
Komment
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemint Moci Vincének
Ez a motor meg így megépítve szédületes lehetett. ... Ilyet nem láttam. Olyan elvetemült osztálytársam is csak egy volt, aki Simson helyett Jawa Mustangot választott.
Én a 250/1-es MZ átalakításokra emlékszem, bár azok jól néztek ki így: Csepptank, bordázott ülés, elöl 18"-os, hátul 16"-os kerék. Utána kijött az ETZ 250 bordázott üléssel gyárilag, és már egy MZ-st sem érdekelt a téma.
- 1 like
Komment
-
joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése..na és a sárga ,autó ködlámpa (lámpafej helyett ) és teherautó hátsólámpából műszerfal ? sok zárt anya meg a vizcsapok tekerőjét tartó kék-piros csavarok felhasználása ?
Volt még az Éti kazán hőfokmérője is a bordák közé dugva. Igaz, hogy fehér számlapos volt, száz fok felett mutatott állandóan és semmi gyakorlati haszna nem volt, de EGYEDI MŰSZERFAL volt!
(Én a fekete számlapos Simplex kazánhoz való órámmal császárnak számítottam.)
Kép 2 /5 a(z) <span class="normal">Bemutatkozóképek</span> albumból - jobb felső műszer.
A bal felső egy NDK-s zsebóra vízálló tokba szerelve. Szegény elég hamar megadta magát, de azért menőnek számított. Hát még ha ketyegett is volna.
- 1 like
Komment
-
Óóóóóóó!!! Látom nem csak nekem ment el az eszem anno.:-))))
Na mondom az én sztorimat.
ETZ (fiatal vagyok na.-))))) harmadik gép ami kicsiny falumba beérkezett az enyém lett. Természetesen dobfékes. A meglepi a láda kibontása után ért. Nincs fordulat számmérő, helyén a gyújtás kapcsoló.:-((( Lehangoló, látvány. De a motor buli. 12V, megy mint az állat.:-))))))
Megoldottam. Na nem a legegyszerűbb módon, nem én nem olyan vagyok.:-))) Beszereztem ami kellet, csak éppen a tartó konzolt nem cseréltem. Gondoltam majd én jól be aplikálom a helyére. Nem "kicsit" szűk volt a hely ,de megoldottam, és végre nekem is "rendes" MZ-m volt.
A következő agymenésem. Van a kormány közepén (váz nyak) egy műanyag dugó.:-)))) TRABANT tuning!!! A Trabant vége felé (már nem is emlékszem 12V-os volt) lehetett kapni az üzemanyaghoz szint jelzőt. Meg kellet fúrni a tankot a beöntő mellet, volt egy úszós érzékelő , vezeték, és a műszerfalon egy korong három led-del (értelem szerűen piros,sárga,zöld) na innen jött az ötlet.
Felteszem az ETZ-re. Igen ám , de dizájnosan, nem felül fúrtam hanem alul, és csak a vezetékeket cseréltem fel, tehát lényegében fordítva működöt. A korong ment a nyakra, vagyis a műanyag korongra, alulról szépen be lehetett vinni a vezetékeket. Milyen király voltam.:-))) Probléma , ott kezdődőt, hogy a kisiparos aki kitalálta a rendszert a trabantra gondolt. Felül a kivezetés, nincs nyomás, csak lötyög a benzin. Na nálam a tank alján nyomás alatt volt, és a sziró nem igen bírta. Így egy darabig állóhelyzetben is fogazatot a motorom.:-))) Később orvosoltam a problémát.:-)))
Na még egy tuning. Fűthető tükrök. Ma már lehetett kapni fűtőszálat, régen nem igen. Mit tesz a paraszt gyerek, 5W-os izzó a tükör mögé, az is fűt.:-))) Persze ha a "foncsor valahol hibás akkor szépen világit.:-))))
- 7 likes
Komment
Komment