Bemutatom néhány fényképpel a veterán motorom Jawa 250 559 felújítás menetét, laza 3 hónap hobbi szinten. Motor felfuratva, új dugó, gyűrű, csapszegpersely. Aztán már nem akartam összerakni festés nélkül. Kiderült, ezért csavarjaira kell szedni. Vateromé volt, ő segített. Néhány nehéz lépés után sikerült ilyen szépre összehozni, nagyon örültem neki, remélem a veterán csapat is!
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Jawa 250 1971
Collapse
X
-
HerrAuth eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseTanácsot kérek a motorbarátoktól, vizsgáztassam le simán, próbáljam meg veteránra, vagy csak tartsam meg találkozókra elvinni. Szürke forgalmi volt, de elköltöztünk, nem találom."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 2 likes
Komment
-
HerrAuth eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseTanácsot kérek a motorbarátoktól, vizsgáztassam le simán, próbáljam meg veteránra, vagy csak tartsam meg találkozókra elvinni.
HerrAuth eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzürke forgalmi volt, de elköltöztünk, nem találom.
- 3 likes
Komment
-
Az én esetemben ez máshogy volt és szerintem Neked is ez a megoldás.
Anno '92-ben vettem apámnak egy Vespát Nevünk egyforma de ő lett a tulajdonos. Mert nem fizettümk teljesítményadót (akkor engem rendeltek be, mint tulajdonost!!!!! hogy nyilatkozzak a teljestményéről a motornak, amit én nem tettem, mondván hogy fogalmam sincs de nagyon kevés, egy idő után leadatták a forgalmit és a rendszámot.
És innentől azonos a két eset:
mikor apám elhunyt a hagyatéki eljárásba belevettük a motort. Forgalmi nem volt, de az alvázszámot rendszámot beírattuk a hagyatéki papírba. Ezután kaptuk a végzést amiben szerepelt a motor valamint a 15 napos átírási kötelezettség. Ehhez az okmányiroda követelte a műszakit és a biztosítást, én követeltem tőlük a leadtott rendszámot és forgalmit, amit ők nem találtak, mert az anyám ment be "leadni" de elsírta bánatát hogy nem találjuk így bevonták orgalmi nélkül a rendszámot amit valóban nem találtak pedig kötelessgük lett volna 7 évig őrizni, ami még nem járt le.
Ezért a hagyatéki papír alapján lett műszaki, és biztosítás ami egy hivatalos okirat, és megtörtént a nevemre írás.
- 4 likes
Komment
-
Sziasztok.
Helyzetjelentés.
9 hónapja kezdtem a papírozást a fenti örökölt, nagy Bescsben tartott Jawa 250es motort. Decemberben sikerült a veterán minősítés, és műszaki. A rendszámot lehúzták! Ma újra igényeltem arra várok.
Közben a 4.sebesség miatt 2szer szét kellett szedni, de végül jó lett. (Léptetővilla kissé elkopott, elgörbült mindig kidobálta a 4.sebességet.)
Most krómoztatom a KEREKEKET. Mire ráülhetek Fogadjunk hogy előbb kész lesz ez is, mint a rendszám, biztosítás.
Üdv. Néktek, Kitartást, Türelmet minden hivatalra váró motoros társnak!
- 7 likes
Komment
Komment