Úgy gondoltam elkezdem a naplót. Lehet, sőt biztos hosszú lesz, mert pénz kevés, idő sok... Célom bemutatni, hogy kel életre újra a kis Csepel. Gyermekkoromban ámulva néztem Nagypapám fekete motorját de akkor még azt se tudtam eszik e vagy isszák, de szerettem ott nyüzsögni körülötte mindig. Egyszer az öreg a kezembe adott egy drótkefét, hogy ha szeretnék én is megtanulni szerelni akkor nosza álljak neki és tisztitsam ki a Zetor 3011 kuplung házat belülről. (Épp kuplung csere volt a gépen.). Onnantól fogva megcsapott a "benzingőz". A kis Csepellel régen motorozgattam lapos elem és egy Jawa gyújtótrafó segítségével amíg le nem merült ????
A Csepelt félre állítottam mert jöttek más "modern" motorok stb.. aztán úgy 30 évvel ezelőtt elhoztam vidékről és szétszedtem felújítás végett, de akkor végül elmaradt. Most ősszel elővettem és neki álltam újra. Nem restaurálás, hanem újra életre keltés a cél, házi körülmények között, annak szépségével és buktatóival. Cél, hogy mire jön a nyár lehessen menni egy karikát a kis géppel.
A Csepelt félre állítottam mert jöttek más "modern" motorok stb.. aztán úgy 30 évvel ezelőtt elhoztam vidékről és szétszedtem felújítás végett, de akkor végül elmaradt. Most ősszel elővettem és neki álltam újra. Nem restaurálás, hanem újra életre keltés a cél, házi körülmények között, annak szépségével és buktatóival. Cél, hogy mire jön a nyár lehessen menni egy karikát a kis géppel.
Komment