Dogoargentino eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Kocka EAN 340/1000 eszterga felújítása
Collapse
X
-
Ha már egyszer szét van szedve, a későbbi problémák, idegeskedések elkerülése érdekében nagyon célszerű kicserélni őket.Dogoargentino eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMindent nem írtam le de az összes csapágyat és reteszt cserélem,folyt köv
Tengelyeken csapágyhelykopást, bordás tengelyeken bordakopást is ellenőrizd.
Tengelyek csapágykopását, ha a tengely többi része megfelelő, vékonyfalú persely felrögzítésével (pl. Loctite 638, loctite 603, stb.) is meg lehet oldani, nem feltétlen kell tengelyt cserélni.Dogoargentino, mátéapu és 2 további látogató kedvelte ezt.
- 4 likes
Komment
-
Az a baj ezeknél a gépeknél az ilyen megoldásoknál, hogy nincs elég hely a gépágyban a hengergörgős csapágynak.mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésede legjobb lenne csapágyasra átalakítani,annak a módját viszont nem ismerem.
Nem marad megfelelő vastagságú és merevségű gépágy a csapágy körül, ezáltal sokat veszít a merevségéből, beremeghet a főorsó.
A sikló, vagy bronzcsapágy sokkal merevebben vezeti, tartja a főorsót, mint a hengergörgős csapágy.
Az esztergályosok ezért is tartják sokkal "jobb" gépeknek a siklócsapágyas főorsójú gépeket, mint az úgynevezett csapágyas főorsójú gépeket.
mátéapu kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Nagyon jól fogalmaztál és a feladatát is jól leírtad.pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHa bután fogalmaztam javítsatok ki!pasetta kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Mire gondolsz? ezen kisméretű képen nem látom. Lehet, hogy én vagyok vaksi?.....Dogoargentino eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKicsike érdekesség...
Komment
-
Lehet, hogy én látom rosszul, de a bájlaglemeznek a csapágy teljes külső oldalát le kellene fednie, a menetek kivételével.Dogoargentino eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseOrsó visszaépítése előtt sikló csapágy bejlagulása.
Ellenkező esetben bebillenésre adhat okot.mátéapu kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Siklócsapágynál kevésnek tartom az 0,01 mm -es holtjátékot, nincs elég hely a kenőolaj számára.Dogoargentino eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseElég passzos az igaz,de nincs ütés,0.01,lógás orsó belsejébe behejezett 70cm-es csővel emelve minimális 0,01-0,02mm. Az orsó mindkét végén.
Alacsony fordulaton kezdve (kb. 500), kb. negyed órát járatva sűrűn ellenőrizni kell a csapágymelegedést.
Kezedet ráteszed a mellső és hátsó csapágy felett a gépágyra, és ha melegnek ítéled, (kb. 50°C), akkor lazítani kell a csapágyon megszorulás, berágódás miatt.
Ugyanezt megismétled "magasabb" fordulatokon is.
Én így szoktam ellenőrizni a csapágybeállításokat, eddig még bevált, nem volt gondom vele:Utoljára szerkesztve a következő által: Kopasz 1; 2022 jan. 16, 09:44.mátéapu kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Mindig ott a legkopottabb minden, az ágy az orsók, stb., ott van a legtöbbet használva.Dogoargentino eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseDe ami a leg kétségbe ejtő az a vezérorsóm kopottsaga,a tokmánynál.
- 1 like
Komment
-
Ezt, vagy ilyen hasonlót hívjuk mi töcskölőnek, vagy brezonkiszedőnek, vagy hoki kalapácsnak.Dogoargentino eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseíme egy jo ötlet a végéret: pozicionáló csap kiszedő kézi készülék!
Komment
-
SELEJT felirat van beütveKopasz 1 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMire gondolsz? ezen kisméretű képen nem látom. Lehet, hogy én vagyok vaksi?.....
- 1 like
Komment
-
Ez csak egy colos crova dugó,amin keresztül egy 5-ös csavarral és egy anyával kihúzható a csapKopasz 1 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEzt, vagy ilyen hasonlót hívjuk mi töcskölőnek, vagy brezonkiszedőnek, vagy hoki kalapácsnak.
- 1 like
Komment
-
Természetesen körben hézagoltam!Kopasz 1 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseLehet, hogy én látom rosszul, de a bájlaglemeznek a csapágy teljes külső oldalát le kellene fednie, a menetek kivételével.
Ellenkező esetben bebillenésre adhat okot.
- 2 likes
Komment
-
Ma kiszedtem a központi kenés elosztó tömbjét,nem fogta semmi mert a pumpa, amihez rögzül leszakadt a szekrény aljáról (még a menet is kiszakadt). A pumpa belseje,a dugattyú és a rugó a szekrény alján a retekben volt. A pumpa alján megtaláltam az alsó golyót (szelepet). A tömbben meg lett a felső szelep egy másik golyó rugóval. A baj csak az volt hogy a rugó fordítva volt bele rakva, ugyanis a rugó szakállának a golyó felé kell néznie különben nem nyomja azt az ülékre.
A tömb és a csövek átjárhatóak1 kép
- 2 likes
Komment
Komment