Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia motoros kerti gépszörny felélesztése

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Pannónia motoros kerti gépszörny felélesztése

Szeretnék feléleszteni és ledokumentálni egy Pannónia motoros gép beüzemelését. Most 2023.09.24.- én úgy áll a gép, hogy a gyújtása szét van szedve. Van egy cdi-s gyujtás technikám is, de ha meg menthető a régi rendszer akkor szeretném azt használni, ha nem akkor megpróbálom a Cdi-t bele bűvölni valahogy.
    Titus, Jankó51 és mátéapu kedvelte ezt.

Sziasztok! Az a helyzet, hogy sehova nem jutottam ez idáig a géppel. Szereztem új megszakítót, de hogy is kell bekötni, elég csupán a gyújtó tekercs, hogy működjön, vagy több tekercset kell beállítanom és azokat összekötnöm, hogy egy jól működő gépet kapjak?

Komment

geniusnexus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Szereztem új megszakítót, de hogy is kell bekötni, elég csupán a gyújtó tekercs, hogy működjön
      Ha éjjel is szántanál vele akkor a világitótekercsnek is működnie kell
      Amúgy dr.Google
      "pannonia gyujtás bekötése"
      Jankó51 és Titus kedvelte ezt.

Komment

hogy is kell bekötni,
        A megszakítócsavar szigetelésnek is hibátlannak kell lennie . Vezeték három kell : gyújtótekercs ,kondenzátor , egy a leállításhoz . A működéshez ennyi kell .
        Ezután alaplap felszerel.
        lendkerék felszerel ,

gyertyanyíláson megkeresed a felső holtpontot (ezt egy karcolással bejelölöd a lendkeréken és a blokkházon ,ha nincs rajta )

felső holtpontnál 0,35-0,4 -tized hézagnak kell lennie a megszakítórésnek.(ekkor már a gyertyánál ellenőrízhető a szikra )érdemes a megszakítófelületét zsírtalanítani, féktisztító, nitróhigító .....

ezután lehet az alaplap elforgatásával előgyújtást állítani ami :2,7-3,25-m/m (ekkor a kopások miatt elállítódhat a hézag !!!)

Ezután vigyoroghatsz :mert van jó gyújtásod !
        geniusnexus, zahi és 4 további látogató kedvelte ezt.
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

elég csupán a gyújtó tekercs, hogy működjön, vagy több tekercset kell beállítanom
          Elegendő a gyújtótekercs is. A tekercsből jövő vezetéket vidd a megszakítóra. A kondenzátort kösd össze a megszakítóval, és ugyanerről a csavarról(a megszakító kalapácsának rugóját rögzítő csavar) kell egy testelő, vagy slusszkábel egy slusszkapcsolóhoz.
          pasetta, és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            érdemes a megszakítófelületét zsírtalanítani, féktisztító, nitróhigító .....
            A nitróhigító emlékem szerint foltot hagy maga után ( bár kb 20 éve nem láttam), vagyis marad utána valami, ami nemtudjuk mi, ott én pl. nem használnám.
            A féktisztítóval pucolt tárcsa használata után Te is megmaradtál.

Komment

emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              A féktisztítóval pucolt tárcsa használata után Te is megmaradtál.
              Az rendben is lenne ,de értelmetlen megmutatni olyat amiből csak egyszer volt kutyavásár ....
              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Az rendben is lenne ,de értelmetlen megmutatni olyat amiből csak egyszer volt kutyavásár ....
                Szerinted mivel pucolom azóta is, oszt ettél arról, sőt Te sütötted

Komment

emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Szerinted mivel pucolom azóta is, oszt ettél arról, sőt Te sütötted

Tecciket nyomtam, mert végre, valahára megértettem miről is folyt itt a diskurzus.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                  Working...
                  X