geniusnexus eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannónia motoros kerti gépszörny felélesztése
Collapse
X
-
Nem egészen értem. Nem a tekercs miatt kell "forrasztgatni", hanem, hogy ideiglenesen kikerüld a kivezetőt. Próba után már állíthatod is vissza az eredeti állapotot (odapöttyintett forraszt lecsiszolod/melegíted). Ha minden más új, akkor ezt az egyet nem spórolhatod meg, DE: amikor a kivezetőt rendeltem, rendeltem gyertyapipát is ami használhatatlan volt, "nem eresztett át".
- 2 likes
-
Most új a megszakító, a gyujtó tekercs újra van tekercselve, új a gyujtókábel és a gyertya pipa.
Gyertyát lehet hogy cserélni kell.
Leave a comment:
-
A tekercs most lett újra tekercselve, tehát az biztosan jó, ezért nem akarnám forrasztgatni. Az alkatrészkirályosok oldalán találtam kivezetőt, de most nem kapható állapotot írnak rá sajna.
Leave a comment:
-
geniusnexus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzeretném felújítani vagy valami más megoldással helyettesíteni forrasztás helyett.Így van! Ha a kivezetőt kikerülve megjön a szikra, akkor abból vehetsz egy újat. Ha viszont így sem jelentkezik máshol kell keresgélni a hiba forrását.Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésetényleg azzal van-e gond, mert esetleg repedt.
- 1 like
Leave a comment:
-
Néhány éve vettem kivezetőt, emlékeim szerint nem is drágán. Előtte persze kipróbálnám a forrasztásos módszerrel, hogy tényleg azzal van-e gond, mert esetleg repedt.geniusnexus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemás megoldással helyettesíteni forrasztás helyett
Leave a comment:
-
Szeretném felújítani vagy valami más megoldással helyettesíteni forrasztás helyett.
Leave a comment:
-
Kihagyhatod a rendszerből úgy, hogy ráforrasztod a gyújtókábelt a kis réz lapkára. A kivezetőt egyszerűen csak ki kell tekerni a blokkból.geniusnexus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésenem tudom a bakelites kivezető jó e
- 1 like
Leave a comment:
-
Értem, bár a milliméter nemzetközileg is ismert jelölése mm és nem m/m. Olyan problémám van, hogy nem tudom a bakelites kivezető jó e, mert nem kapok szikrát kicseréltem a kábelt pipát, még a gyertya kérdéses.
Leave a comment:
-
Az előgyújtás azt jelenti ,hogy a dugattyú sűrítéskor mennyivel van a holtpont előtt . Ezt az értéket legtöbbször szögértékben (fokban)adják meg ,de gondolom a karbantartás miatt a dugattyú magassági elmozdulását adták meg : miliméterben ennek a rövidítése =m/m ,ez házilag is mérhető a középgyertyás motoroknál.geniusnexus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMit jelent amúgy az m/m előgyújtás érték? Mi határozza meg, hogy mennyit is kell elforgatni az alaplapot?
Mikor az előgyújtás nagyobb az előírtnál nehéz beindítani a motort és visszadurrog a légszűrőbe(keményen jár vagy nem is indul be) ha kevesebb az előírtnál :rángatva ,erőtlenül működik és felmelegedve öngyulladással durrogva működik...
Ezen okokból és az oldalgyertyás hengerfej miatt :csavarhúzót bedugva ,tartva óvatosan forgatva :bejelöljük a dugattyú felső holtpontjánál a lendítőkerék állását egy karcolással a blokkházzal egyvonalban (mit megelőzően írtam ekkor :a megszakító hézag 0,4-m/m)
Körülfordítjuk a lendkereket a forgásirányba és a lendkerék felületén a felső holtpont előtt 28 m/m
megállítjuk bejelöljük
Ez az előgyújtás pillanata !!! A lendkerékpaláston mérve 2-m/m eltérés lehet. Ezt az értéket az alaplap elforgatásával tudjuk beállítani .Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2025 jan. 29, 05:23.
- 3 likes
Leave a comment:
-
Mit jelent amúgy az m/m előgyújtás érték? Mi határozza meg, hogy mennyit is kell elforgatni az alaplapot?
Leave a comment:
-
Tecciket nyomtam, mert végre, valahára megértettem miről is folyt itt a diskurzusemu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzerinted mivel pucolom azóta is, oszt ettél arról, sőt Te sütötted

.
- 2 likes
Leave a comment:
-
Szerinted mivel pucolom azóta is, oszt ettél arról, sőt Te sütöttedmátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAz rendben is lenne ,de értelmetlen megmutatni olyat amiből csak egyszer volt kutyavásár ....

- 2 likes
Leave a comment:
-
Az rendben is lenne ,de értelmetlen megmutatni olyat amiből csak egyszer volt kutyavásár ....emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA féktisztítóval pucolt tárcsa használata után Te is megmaradtál

.

- 1 like
Leave a comment:
-
A nitróhigító emlékem szerint foltot hagy maga után ( bár kb 20 éve nem láttam), vagyis marad utána valami, ami nemtudjuk mi, ott én pl. nem használnám.mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseérdemes a megszakítófelületét zsírtalanítani, féktisztító, nitróhigító .....
A féktisztítóval pucolt tárcsa használata után Te is megmaradtál

.
- 2 likes
Leave a comment:
-
Elegendő a gyújtótekercs is. A tekercsből jövő vezetéket vidd a megszakítóra. A kondenzátort kösd össze a megszakítóval, és ugyanerről a csavarról(a megszakító kalapácsának rugóját rögzítő csavar) kell egy testelő, vagy slusszkábel egy slusszkapcsolóhoz.geniusnexus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseelég csupán a gyújtó tekercs, hogy működjön, vagy több tekercset kell beállítanom
- 5 likes
Leave a comment:
Leave a comment: