Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia motoros kerti gépszörny felélesztése

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

geniusnexus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Szeretném felújítani vagy valami más megoldással helyettesíteni forrasztás helyett.
    Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    tényleg azzal van-e gond, mert esetleg repedt.
    Így van! Ha a kivezetőt kikerülve megjön a szikra, akkor abból vehetsz egy újat. Ha viszont így sem jelentkezik máshol kell keresgélni a hiba forrását.
    movisz kedvelte ezt.

Komment

A tekercs most lett újra tekercselve, tehát az biztosan jó, ezért nem akarnám forrasztgatni. Az alkatrészkirályosok oldalán találtam kivezetőt, de most nem kapható állapotot írnak rá sajna.

Komment

Most új a megszakító, a gyujtó tekercs újra van tekercselve, új a gyujtókábel és a gyertya pipa.
        Gyertyát lehet hogy cserélni kell.

Komment

A tekercs most lett újra tekercselve, tehát az biztosan jó, ezért nem akarnám forrasztgatni.
          Nem egészen értem. Nem a tekercs miatt kell "forrasztgatni", hanem, hogy ideiglenesen kikerüld a kivezetőt. Próba után már állíthatod is vissza az eredeti állapotot (odapöttyintett forraszt lecsiszolod/melegíted). Ha minden más új, akkor ezt az egyet nem spórolhatod meg, DE: amikor a kivezetőt rendeltem, rendeltem gyertyapipát is ami használhatatlan volt, "nem eresztett át".
          pasetta és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Forrasztás helyett megblankoltam a gyujtókábelt és rátekertem, talán úgy is kiderül, hogy mi az igazság. Amúgy a mágnest milyen módon lehet felújítani? Tekercsmágnessel, vagy járom mágnessel lehet jobban felújítani a mágneseket? Kinek mi a tapasztalata?
            Jankó51 és pasetta kedvelte ezt.

Komment

Forrasztás helyett megblankoltam a gyujtókábelt és rátekertem, talán úgy is kiderül, hogy mi az igazság. Amúgy a mágnest milyen módon lehet felújítani? Tekercsmágnessel, vagy járom mágnessel lehet jobban felújítani a mágneseket? Kinek mi a tapasztalata?
              Szervusztok! Szerintem a "delejezés" amire gondolsz! Ezt nem tudom, hogy megy.... Ha jól tudom egyenáramú rendszerrel mágnesezik fel a mágneskereket. DE! Én ilyet még csak hallomásból ismerek. Vagy a "Nagy Öregek" tudnak segíteni, vagy a motorszerelők esetleg tudnak tippet adni.
              https://veteran.forum.hu/forum/szere...gnesez%C3%A9se
              Jankó51 kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
              Working...
              X