Az M63, az M67-nek már vasperselyre öntött alubordái vannak (ha jól tudom, ott volt a váltás).
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Dnepr 650 Café racer, csináld magad de hogy?
Collapse
X
-
Az idei évben már hanyagolom a motort. Csaladapa vagyok...fát kell faragni, ajándékot csomagolni, sütni főzni. Kívánok minden kedves forumozónak, fórumot olvasónak, márkátol típustól függetlenül egy nyugodt, békés karácsonyt. Ilyenkor aki tud pihenjen. Menjen ki a teraszra balkonra egy csésze forralt borral, kapcsoljon ki, felejtse el a hátsó hajtást (mert sose lesz jó). Kis lazítás, stb. Persze én is le fogok menni a garázsba. Kicsit tapogatni, összerakom a fejemben a jövő évi tervet. De csak is szigorúan stuttgarter hofbraual a kézben. Most pihi van. Kívánom mindenkinek, hogy legalább ilyenkor tudja elfelejteni a napi gondokat. Békés Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!
- 10 likes
Komment
-
Köszönöm. Nagyon régi. 1941 ben gyártották. Típusa Adolf.....Stuttgartban készült. Pontosnak tűnik, bár még nem oráztam ki. A késeket is ät kell néznem, a kesmagasságot sem néztem még...majd januárban. Most át kell hogy kössem, 3x400V a feszültsege, nekem csak 220v van. Így az eredeti csillag bekötést átkötöm deltába, kap egy 35qF os kondit meg egy irányválto kapcsolot.
- 4 likes
Komment
-
Wsievers..munkatársam mondta hogy ez a gép nem jó. Nincs rajta digitális kijelzö, így nem tudom hogy a nullazas után mennyit is veszek le. Nem füztem hozzá semmit. Láttam hogy a srác a 22x22 es kés után simán befogta a 18x18 as méretüt, utána meg csodálkozott, hogy leszurásnál nem esett le a munkadarab. Alá kellett volna tenni egy 4mm es hezagolást. Mindenesetre aki tud esztergálni az tud egy ilyen régi paddal is, aki meg nem, az jobb ha csak nézi...wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzép gép! És hasznos is.
- 7 likes
Komment
-
Nincs rajta hoszmozgatás?itthonra elég.
- - - Updated - - -
A régi gépeken még nóniusz sem volt!A szaki tudta mennyi az orsó emelkedése,és már a karállásából tudta a méretet.......Mindenesetre aki tud esztergálni az tud egy ilyen régi paddal is, aki meg nem, az jobb ha csak nézi..."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 5 likes
Komment
-
Nemes Pista
Németországban ilyen jó szakik is vannak???...Mert akkor igaza lehet az öregasszonynak, hogy szír agysebészekkel kell pótolni őket...Láttam hogy a srác a 22x22 es kés után simán befogta a 18x18 as méretüt, utána meg csodálkozott, hogy leszurásnál nem esett le a munkadarab.
- 2 likes
Komment
-
Hosszmozgatás van, 250 mm. Nekem otthonra több nem kell. Szelepvezetöt gyártani, hajtokarperselyt, vagy blokk távtartot csinálni ez bőven elég..bennt a cégnél 2000 es pad van. Ott csinálom meg az extra dolgokat..mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNincs rajta hoszmozgatás?
- - - Updated - - -
A régi gépeken még nóniusz sem volt!A szaki tudta mennyi az orsó emelkedése,és már a karállásából tudta a méretet.......
- - - Updated - - -
Lemezjáték
Itt az oktatás a baj. Csak CNC. De mondja meg nekem valaki , ha a gyartosoron elkopik egy tengely, le kell gyártani....írsz egy tengely miatt egy programot? ????
- 6 likes
Komment
-
Mir- Mur az nem repce olaj hanem nyakolaj!
Régen a lapos szíj hajtású padon is fúrtak hengereket.Lehet hiper szuper a technika ha hozzá képest ostoba a kezelő. Az igazi szakmunkás képzés hiányára nálunk is most kezdenek rájönni csak az a probléma akik jelenleg oktatják azok is csak könyvből tanulták nem a satupad vagy a gép mellett.Nem olyan szakemberektől -mesterektől kik híressé tették a magyar szakembereket a világon! Ma is létezik képzés / mester képzés/ micsoda titulusok csak valós tudás nincs mögötte.
- 3 likes
Komment
Komment