Szevasztok,Matyi vagyok.Bajban vagyok.Van egy Simsonom,ami kifogott rajtam.Most szereztem,már megint hozzáértő volt a gazda,újra kell épitenem az egészet.Következő a probléma:kompresszio van,előgyujtás van,szikra akkora,hogy egy ló is kifeküdne tőle,benzint is kap,DE NEM INDUL!már mindent kipróbáltunk,trafó-kondi-gyujtókábel-megszakitó csere,semmi eredmény.Van egy tippem:gazda megrugdalta vagy én nemtom mit csinált a lendkerékkel,de üt(látszik rajta,hogy ráléptek,vagy rámentek valamivel).lehet,hogy ezért nem indul?A főtengely csapágyakat a szimeringekkel már kicseréltem.Kérem,akinek van ötlete,irjon.Köszönöm.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
simson gyujtás
Collapse
X
-
Hello! Nekem több ötletem támadt hirtelen, lehet majd a hozzáértők mondják hogy melyik nem jó.
Láttam már olyat hogy a gyertya ha kiveszed ad szikrát de kompresszió alatt nincs szikra.
Másik ami eszembe jutott hogyha azt vesszük alapjául hogy VAN szikra, akkor pedig a porlasztó környékén kell keresgélni.
Ja igen ha kiveszed s megtörlöd a gyertyát szárazra, utána benzincsap nyit, szívató, s rugdosod a rugdosás után a gyertya benzines? Elsőre kb ennyi jutott eszembe.
Így jártam én anno egy babettával, a létező mindent kicseréltem rajta, s azért sem indult! S kiderült hogy a súberen van egy horpadás ahol szívja a plusz levegőt, addig míg a porlasztót nem szedtem szét nem is gondoltam rá hogy ilyen létezhet. :S :S
-
Pár évvel ezelőtt én is jártam hasonlóan, S51N típusú csodával. Utolsó csavarig szétszedtem, a munkahelyemen lehomokszórtam munka után, újrafényeztük, szétszedtem a blokkot, megszakító, kondi cserélve, frissen fúrt henger és minden ami lehet. És nem indult a gyalázatos... Töltöttem benzint a hengerbe, szikra volt a megfelelő időpontban, elég erős is, hajszál pontosan gyári hézagértékek, többször szétszedtem a karbit, ellenőriztem hogy szív-e falsot valahol, de semmi.
És végül hogy volt hajlandó működni? Kisebbre vett gyertyahézaggal.
Próbáld meg, 10 percbe sem telik és lehet megoldja a gondodat.There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
Komment
-
Szevasztok.Köszönöm az eddigi tippeket,hozzászólásokat.Volt egy kis turpisság:az alapjárati csavar fel volt lazulva,kitekeredett a próbák során,elfordult a suber.Eddig ezért nem indult.Most értem haza a munkából,bátyám mondja,már pöfög de még mindig szinte azonnal leáll.Tegnap kipróbáluk a gyertyahézagot,a beöntést is,mindent,még mindig van valami apróság ami elkerüli a figyelmemet.Köszönöm az eddigi segitségeket,amint müködik, tudatom.Addig is esz a penész.
Kérem Szivessen,Örömmel jelentem:müködik a Simson!1 cm előgyujtással!Ez volt a probléma!A lényeg már megvan,jöhet a felújitás.Innentől indul a vadászat.Lesz még munka vele,elég sok alkatrészt kell cserélnem,de most már meglesz.Köszönöm mégegyszer a tanácsokat.Jó csapatást mindenkinek.
- 3 likes
Komment
-
Üdvözlet mindenkinek.Azóta is müködik a motor.Tegnap kaptunk 1 51b-t.In komplett.Ma szét szedtük.Egy ismerősöm adta,azt mondta,ha nekünk nem kell,kidobja."Nem müködik,2 éve áll."Beindult,pöfögött,aztán se kép,se hang.Alkatrész lett belőle.Pont elég lesz a két Simson felujitásához.Kb.50000-et spórolhatok meg vele.Ilyen szerencsét kivánok mindenkinek.Holnap el is kezdem a szerelést.Amugy kiderült a bontásnál a b-s hibája:trafó test kábel szakadás.Elég hülye helyen volt elcsipve-becsipve a vezeték.A hajam téptem.Na,most már mindegy,a meglévők Végre jók lesznektavasszal festés.Ha jól sikerülnek,teszek fel képeket.
- 2 likes
Komment
Komment