mátéapu eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Így már sok értelmét nem látom, tekintve hogy a csavar vége kiszedésnél meg a fejöntvényét sérti meg. (egyébként a gép sok részén gyárilag vannak ilyen furatok. Meg is lepődtem hogy itt nincs, de aztán meglett az oka )
Hézagolás miatt viszont ezt nem kell kivenni, csak minden mást ami alatta van (a szöghajtás nagy fogaskereke 4db BK csavarral van felcsavarozva lentről)
mátéapu eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Elméletben:
-Az asztalt elforgatom annyi fokkal ahány fokban a bevágások vannak
-Az asztal meghajtására felszerelem a hosszosztó készüléket (még nincs ilyenem)
-Felszerelem a gépre a szinuszfejet és beállítom vízszintbe... (na ilyenem sincs. És valószínű hogy nem is lesz)
Bár a rövid hossz miatt talán még ezzel a fejjel is meg lehetne oldani. A modulmaró befogószára talán elég nagy kinyúlású ahhoz hogy átérje ezt a kis csiga fogaslecet, szóval ez akár még meg is oldható.
Modulmaróm van hozzá (2-es modulú), az jó lenne, de az ívet belemarni bajos, mivel a modulmarótárcsa átmérője kisebb mint a csiga átmérője...
Gyakorolni meg nem egy öntvény darabok akarok. Az drága és nem olyan könnyen beszerezhető. Bár havernak van egy darabka amiből ez pont kijönne, és lehet hogy CNC-vel ki is tudja faragtatni. Az lenne a tuti.
Szánok, előtolás, sebességek és meghajtások működnek. (mielőtt szét lett szedve gyorsan martam vele végálláskapcsoló nyomópöcköket az asztalhoz. Szóval most már az asztal végálláskapocslói is működnek.) Amivel még gond van az a főorsó fékmágnese. Az ki van kötve, és lehet hogy ki is van berhelve belőle... Persze az se egy nélkülözhetetlen dolog. Csak sokkal egyszerűbb a szerszámcsere ha az működik.
Na meg szerintem azért jó ha lehet finoman mozgatni a fejet. Gyakran kellhet az.
Komment