mátéapu eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Így már sok értelmét nem látom, tekintve hogy a csavar vége kiszedésnél meg a fejöntvényét sérti meg. (egyébként a gép sok részén gyárilag vannak ilyen furatok. Meg is lepődtem hogy itt nincs, de aztán meglett az oka

Hézagolás miatt viszont ezt nem kell kivenni, csak minden mást ami alatta van

mátéapu eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Elméletben:
-Az asztalt elforgatom annyi fokkal ahány fokban a bevágások vannak
-Az asztal meghajtására felszerelem a hosszosztó készüléket (még nincs ilyenem)
-Felszerelem a gépre a szinuszfejet és beállítom vízszintbe... (na ilyenem sincs. És valószínű hogy nem is lesz)
Bár a rövid hossz miatt talán még ezzel a fejjel is meg lehetne oldani. A modulmaró befogószára talán elég nagy kinyúlású ahhoz hogy átérje ezt a kis csiga fogaslecet, szóval ez akár még meg is oldható.
Modulmaróm van hozzá (2-es modulú), az jó lenne, de az ívet belemarni bajos, mivel a modulmarótárcsa átmérője kisebb mint a csiga átmérője...
Gyakorolni meg nem egy öntvény darabok akarok. Az drága és nem olyan könnyen beszerezhető. Bár havernak van egy darabka amiből ez pont kijönne, és lehet hogy CNC-vel ki is tudja faragtatni. Az lenne a tuti.
Szánok, előtolás, sebességek és meghajtások működnek. (mielőtt szét lett szedve gyorsan martam vele végálláskapcsoló nyomópöcköket az asztalhoz. Szóval most már az asztal végálláskapocslói is működnek.) Amivel még gond van az a főorsó fékmágnese. Az ki van kötve, és lehet hogy ki is van berhelve belőle... Persze az se egy nélkülözhetetlen dolog. Csak sokkal egyszerűbb a szerszámcsere ha az működik.
Na meg szerintem azért jó ha lehet finoman mozgatni a fejet. Gyakran kellhet az.
Komment