Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kerti kisgépek szerelése

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Kerti kisgépek szerelése

    Gondoltam indítok egy ilyen témát is. Szerintem sokunkat érint és érdekelhet.

    A téma apropóját az afta, hogy túl sok a bóvli, vagy annak látszó kerti gép, amit ugye akár javítás nélkül se sajnálnak egyesek a szemétbe dobni.

    Nekem lassan teljes kollekcióm lesz ezekből otthon. Mind működik, és tényleg csak egy alapos tisztítás + teljes karbantartás kellett nekik.

    Ebbe a témába várom tehát az idevágó hozzászólásokat. Ha valaki azt hiszi, hogy ez nem veterános téma, az téved. 1992-es Briggs 3,5-es motoros kapám 1/2 év állás után pöcröff teszi a dolgát minimális karbantartással.

    Várjuk ide az esetleges különleges átalakításokat is. Pl. láncfűrész alapból sövényvágó gép.
    Titus, sepy és 3 további látogató kedvelte ezt.

    #2
    CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ha valaki azt hiszi, hogy ez nem veterános téma, az téved
    Ez igaz. 1987-es Robi 55 rotációs kapámat most télen újítottam fel. Már minden baja volt, nekem is már csak a bosszúságot okozta azzal hogy 5 percnyi munkáért cserébe órákon át kellett szerelni. Hol a benzin dőlt belőle, hol a gyújtás halt el... a motor is elég erőtlen volt már. Nézegettem a rotációs kapa árakat, és igen hamar úgy döntöttem hogy inkább megpróbálom felújítani az öreget. Különben is, régebben sok-sok üzemórát lefutott hiba nélkül, így tudtam hogy el lehet érni ismét azt az állapotot. Kapott új SKF csapágyakat, szimeringeket, henger fúrást, új gyújtást, és persze egy alapos takarítást. Most gyönyörűen működik, egyenletesen jár, erős, füstmentes, csendes a kis földmódosító berendezés .
    A bóvliról pedig végtelen történeteket lehet regélni kerti gép kategóriában is. Példa a kínai benzinmotoros háti permetezőm. Megcsinálom a gyárilag sz.r benzincsapot, elromlik a gyárilag sz..r berántó. Megjavítom a berántót, felragad a tűszelep a porlasztóban. Azt rendbe rakom, elromlik a permetlé csap. Megjavítom a csapot, szétesik a csőben a ventillátor. Olyan nincsen hogy előveszem és csak úgy lehet vele dolgozni.
    pasetta, madorka és 4 további látogató kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Megjavítom a csapot, szétesik a csőben a ventillátor. Olyan nincsen hogy előveszem és csak úgy lehet vele dolgozni.
      Ha egyszer megunod vegyél Solo permetezőt. Nekünk West-Germany feliratos van, amióta sikerült kikísérletezni a megfelelő vastagságú légszűrő szivacsot hozzá azóta beindul és pörög is rendesen. Előtte mindig cseszegetni kellett. Még kapott egy előszűrőt is, jelenleg úgy tűnik bombabiztos.
      Atti69, dongos78 és CZsolti kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        A mi vidékünkön a Cifarelli a menő,barombiztos igaz keverékes....
        Titus és kedvelte ezt.
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

        Komment


          #5
          Látom beindul itt a téma. A Solo gépekkel kapcsolatban nekem is van tapasztalatom. Kb 1-éve van meg az a Solo-127-es fűkaszám, amit lomtalanításkor egyszerűen kidobtak.
          Äģlőször azt hittem, hogy valami közfogis városgazdálkodási alkalmazott támasztotta oda, de nem. Nekik Husquarna jár alapból, meg Fiscars kertiszerszám.

          Tehát szépen fogtam, a különben ramaty állapotú masinát és hazavittem. Otthon gyorsteszt: szikra van. Akkor menthető.

          Két éjszaka takarítottam. Olyannyira egyedi kialakítású, hogy véletlen sincs hozzá piacos pótcucc. Pedig a röpsúlyokon már csak jelképes volt a ferrodol. Aranyárban megcsinálták volna, de én irigy vagyok, sajnálom másnak adni a pénzt.

          Ferrodol helyett a kuplungharangra belülről ragasztottam egy vásári padlószőnyegből menekített szalagot, összeszereltem és...Harmadik rántásra indult.

          A röpsúlyok mindjárt segítettek is felvenni a szőnyegcsíknak az optimális alakot. A gép azóta is hibátlan. Faék egyszerù, jól pörög és keveset fogyaszt.

          Komment


            #6
            CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Solo gépekkel kapcsolatban nekem is van tapasztalatom.
            Láncfürészként és kistraktorként egy ideig legenda volt,a látókörömben Mindenképpem minőségi darabok !
            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

            Komment


              #7
              Ezen a motoron is láncfűrész porlasztó van, tehát biztosan azt is hajtottak vele.

              Komment


                #8
                Szervusztok!

                Nem tudom miért,de annyira utálom ezeket a kerti kisgépeket,hogy az nem kifejezés,pedig tudom,hogy arra szánták őket,hogy megkönnyítsék az emberek életét,de ha már a kezembe veszek egyet és jól körbenézem,látszik rajtuk,hogy eldobósra vannak csinálva.Bocsássatok meg érte mert tudom,hogy a fenti véleményemmel,nagyon sokan nem értenek egyet,sőt néhányotok szemében,akár istenkáromlásnak is tűnhet,de ez a tapasztalatom.

                Van a birtokomban egypár benzines fűnyíró hulladék,de egyszerűen nincs lelki erőm és idegrendszerem,hogy hozzájuk nyúljak.Van amelyiknek,csak a gyújtását ette meg a fene,de már nem lehet kapni hozzá,van amit olaj nélkül használtak és azért tette fel a kezét,de még azonos márkán belül sem csereszabatosak az alkatrészek,-szóval számomra káosz az egész.

                Legutóbb a Tóni barátom boldogított valamilyen motoros permetező benzincsappal,az ráadásul még roncsolás nélkül nem is volt szétszedhető,hát kínlódtam vele egy napig amire összejött,hogy a fene enné meg a kitalálójával együtt.

                Van itt egy Husqwarana (lehet,hogy nem jól írtam) damilos fűnyíró is,no mire abba is lelket verek az egy fél nap,mert annyira elment tőle a kedvem,hogy igen ritkán veszem elő,pedig elég sok füvet kell nyírnom,de inkább fogom az elektromos nyírót és azzal dolgozom vagy,ha már a térdem körül ér akkor a kaszát és vágd a rendet elvtárs,jól elfáradok és este nem kívánkozom már a szobabiciklit használni.

                Függetlenül a fenti gépekkel kapcsolatos véleményemtől,azért azzal tisztában vagyok,hogy jó dolgok ezek,csak egy kicsit jobban csinálnák meg és főleg tartósabbra.

                Üdvözlettel:Che

                Komment


                  #9
                  Click image for larger version

Name:	IMG_20190325_155915115.jpg
Views:	338
Size:	976.1 KB
ID:	217386 En ezzel dolgozom ha nagy hely van de itt sok kis teraszos kertekbe van egy kisebb Benassi azthiszem .Ez mindig indul a masik az Briggs motoros de az is mrgy .Hozzateszem egyik sem az OBI -bol jon Sajnos mint sok mindenben nincs egy kozep ut ami jodolog az nagyon draga .

                  Komment


                    #10
                    Nekem is van egy Robi 55-ösöm csak a por lepi. gondolkodtam a javításán de idő hiányában mindig majd máskor.
                    3 éve Januárban vettem egy Solo 411 háti permetezőt 10 000 ft-ért patika állapotú volt kb 8 éve nem használták. Agárdra mentem Kecskemétről érte a gazdája meghalt a fia meg nem használta, haza hoztuk kimostam a légszűrőt és lám a 3. rántásra indult. De azért időközben vettem egy tartalékot is.

                    Egy Eladó fűnyírótraktort keresek 50 000 - 300 000.-ig váltósat ha valaki tudna örülnék neki.

                    Komment


                      #11
                      Lehet, hogy nekem szerencsém van ezekkel a hipermarketes cuccokkal, de az alig 20- ezer forintos láncfűrészem kiválóan szuperál. A műanyagok nagyon gagyik, de a fémcuccok teljesen rendben vannak. Érdekes, neves gyártók gépére megszólalásig hasonlít.

                      Komment


                        #12
                        CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Lehet, hogy nekem szerencsém van ezekkel a hipermarketes cuccokkal
                        Bele lehet nyúlni a jóba is, de a rosszba is.
                        Vettem már Lidilli lombszívót, aminek a zsákja a harmadik használat során széthasadt, a kapcsolója tönkrement, illetve anyagnedv. mérőt, ami szerint a víz nedvességtartalma is max. 20% volt :-)
                        Ugyanakkor vettem parádésan jó sövényvágót, dugókulcs készletet, munkalámpát, habarcskeverő gépet stb stb.

                        Komment


                          #13
                          Kérdés. Kérés. Briggs&Stratton 16 HP INTEK motorhoz műszaki leírást honnan lehetne letölteni? tudnátok segíteni nekem? Köszönöm előre is.

                          Komment


                            #14
                            Egy hate szólt az egyik haver(tőlem kért tanácsot,nem tudtam a választ)fordulatingadozással mit lehet kezdeni INTEK motoros fünyirón...végül rájött egy elektromos szelep van a karbin az nem működött.

                            Nem tudom hány le.azt sem a tieddel mi a baj,csak ha hasonló eset,akkor lehet neked is ez a gondod.
                            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                            Komment


                              #15
                              Szervusz Maradona!

                              Próbáld meg a mellékelt képen található oldalról elmenteni!Térítésmentes,de regisztrációhoz kötött letöltési lehetőség.Számomra pillanatnyilag érdektelen az irodalom,ezért nem regisztráltam és nem töltöttem le.Megjegyzem,ha regisztráció mentes lett volna,akkor szívesen elmentem,hogy legyen meg az archívumomban.

                              Üdvözlettel:Che

                              Komment

                              Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X