Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Simson s51 váltó

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Simson s51 váltó

Sziasztok az lenne a problémám ,hogy a Simson s-51 es három sebességes váltót nem tudom beállítani.
    Akárhogy állítom a 3.-sebességet csak úgy veszi ha megpöckölöm a váltókart lefele és úgy húzom fel.
    Akinek van valami ötlete legyen szíves segítsen mert már nincs ötletem a motor most lett felújítva (csapágy szimering főtengely).
    Válaszotokat előre is köszönöm szép napot sziasztok

Szia! lehet probaltad mar de azert leirom. a baloldali blokkozepen van egy 8as anya. (ez az egy van konnyen megtalalod). ez leveszed, es mogotte ugyanazon a meneten van egy allitocsavar. elegge bent van, nehez hozzaferni. ezt kell forgatni, es valtozni fog a valto beallitasa. nem kell sokat forditani egyszerre, eleg a fel fordulat is. utana vissza a 8as anya es utana proba. ha nem jo, akkor ujra ... figyeld meg melyik iranyba forditod, ha javult de meg nem 100% akkor ismeteld meg megegyszer az allitast ugyanabba az iranyba. ha rosszabb ertelemszeruen a masik iranyba forditsd. kicsit idoigenyes jatek. az anyat tedd vissza minden allitas utan es ugy probald , anelkul nem megy! en csinaltam egy "szerszamot" hozza: keress egy olyan csovet ami belefer a lyukba es a menetre is szepen racsuszik. a cso egyik veget csinald meg ugy hogy egymassal szemben legyen ket kiallo resz,kb 2mm szeles mindegyik. ezzel be tudsz nyulni es kenyelmesen allitani. celszeru hosszut hasznalni hogy a blokk oldalan tullogjon. konnyebb forgatni. az allitas soran nem szoktam ujra es ujra elinditani a motort eleg ha kezzel forgatod egy kicsit a hatso kereket es a valtokart is kezzel mozgatod. jo beallitasnal siman be kell ugrania a helyere. remelem tudtam segiteni.
    CZsolti és soveny kedvelte ezt.

Komment

Szia én ezt egy ki csavarhúzóval próbáltam . Aránylag be tudtam állítani de s probléma meg maradt ,olyan mint ha valami váltás után nem állna vissza nullára.Szerintem valami alkatrész hiba van csak nem tudom mi ,mert mióta megvett emezt csinálja
      Köszönöm a válaszod szép napot szia

Komment

zneuhauzer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        nem tudom mi ,mert mióta megvett emezt csinálja
        A sebváltó tenvelyét egy rugó tolja középre,valószinüleg az törött,vagy nincs a helyén.
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

A váltódob és a hozzá kapcsolódó forgatókar lehet kopott, lóghat. Én azt nézném meg.

Komment

Szia holnap szétszedem eltörve nincs de az lehet hogy nincs a helyén,bár már szét volt szedve.
            Válaszodat köszönöm szép napot szia

Komment

zneuhauzer, sikerult kideritened mi allt a valtoproblema hattereben? kivancsi lennek ra mire jutottal! remelem sikerult orvosolni.

Komment

A csőtengely végén van 4 db kis golyó amit egy körrugó szorít a tengelyre. Ez megvan mind a 4? az enyémből hiányzott 1 és ugyan ezt csinálta.

Komment

Köszönöm a válaszod megnézem szép napot szia

Még nem sokra de rajta vagyok szétszedtem sok mindent nem láttam rugó a helyén stb most a kakast vizsgálom mert az egyik ismerősöm azt monta nem ebbe való. Mi az igazság ebből azt nem tudom.

Komment

szia!
                    már jártam én is hasonlóan.
                    /az én estemben ez volt/
                    ha szét van szedve minden jól működik,persze a léptetővilla nincs törve,nincs hajolva és a rugó sincs törve,illetve fáradva.
                    felrakod a deknit és csak érintöre húzod a csavarokat,még mindig jó,de ha meghúzod ahogy kell és utánna már nem jól működik ,akkor két tömítés kell alá.
                    nekem a tömítés végett csinálta ezt,próbáld ki Te is hátha jó lesz.remélem tudtam ezzel segíteni.
                    üdv zuzuj
                    zneuhauzer kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm szépen megnézem. Szép napot szia

Komment

Szevasz! Itt az okosság: Original Simson Learn video part 1 of 6 / Eredeti Simson szerelési útmutató - YouTube
                        Remélem hasznát tudod venni!
                        Üdv: zsolt

Hat része van a youtbe-on!

Komment

Üdv!
                          â–¶ Schaltung Einstellen beim Simson Motor S51 - YouTube
                          Itt minden!
                          Üdv: Zsolt

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                          Working...
                          X