Nem EAN,de eszterga.
Egy friss hirdetésben olvastam a mellékelt képen látható eladó gépről.Az ára az állapotát tekintve egy kissé borsos,bár a gép egy utolsó generációs E sorozatú eszterga,direkt nem írom ki a típusát,nehogy probléma legyen belőle és a képet is erősen körbe vágtam.
Ami engem mellbe vágott,a gép állapota,hogy a fenébe lehet így elhanyagolni egy ekkora értéket,mi válthat ki emberekből olyat,hogy ennyire semmibe vesz valamit.Érthető,hogy nincs valakinek hely a tárolásra,de van gépzsír,amivel vastagon le lehet kenni,azután jól letakarni valami vízhatlan dologgal,de úgy,hogy alul azért tudjon szellőzni.
Amikor eladásra kerül a sor,-tudják ám tartani a markukat,mert ennek az ára több mint 600 000.-..
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
EAN esztergák szerelése, karbantartása
Collapse
X
-
Végre megmértem a kúpolást, 300mm-en 0,3mm kúpol. Próbálom beállítani. Megtaláltam a rögzítő csavarokat is nekem 4db. van. Kettő hátul, egy elől és egy középen a gép végén.
Leave a comment:
-
Tegyük fel találósnak a - csövet ?
De csak fiatalok tippelhetnek ..........
Tetőablak ?!! ha tudnád , hogy még esőszenzoros becsukó is tervbe van ? Addig pedig egy ideiglenes nagy piros lámpa lesz az ajtó mellett . Már kétszer áztattam szarrá ott mindent ....
Marógép ? az tényleg fasza . törtem kicsit a buksim ezzel a rohadt nagy satuval , de aztán másnap reggel kipattant a szemem és az ötlet ---- és hibátlan ! Jó is lett , most jön a pofa anyag , és már csak a 4 beszakadt csavart kell kiműteni ...
- 2 likes
Leave a comment:
-
Aha távirányítóval nyitogatjuk a tetőablakot
,de a cső a főorsón kiverte nálam a biztit,utánna rájöttem
biztosan munkadarab.....nagyon bejön a marógéped nagyon
kreativnak néz ki
Leave a comment:
-
így kiforgácsolni abban az időben nem lehetett:magyarul a megforditás egy jó ötlet ,ha használni nem felujitani akarod !maradona67 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseezt a fogaskereket lehet egymagában cserélni? vagy ha megfordítom jó lessz úgy is?vagy a 3 fogaskerék egybe van
- 1 like
Leave a comment:
-
Nem választódik el mert otthon is ugyan azt csinálom fusiban mint főmunka időben, csak annyira mosódik össze ha valamit itthon nem tudok megcsinálni azt beviszem a céghez és ott megcsinálom. Síkköszörülés, marás, vonalfúrás, nagyobb dolgok esztergálása. de otthon mindennel foglalkozom, amiért fizetnek. motorblokk hengerfej hegesztéssel, javítással.joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésefő munkaidődben végzett munka - nagyon elválasztódik ettől az otthoni melótól
most ezel az EAN főorsóházzal több elgondolásom, de a legjobb kis vonalfúró amin hengerfejeket, kis motorblokkokat lehet vonal fúrni.
Leave a comment:
-
Annyit segíthetnél , hogy a fő munkaidődben végzett munka - nagyon elválasztódik ettől az otthoni melótól ?
Leave a comment:
-
https://www.youtube.com/watch?v=DQC4EmU5YQc
Ugyan ez a tipusa és a formája a főorsóházamnak de nekem csak a főorsóháza van mindenestől.
Leave a comment:
-
Üdv mindenkinek.
Itt vannak az ígért fotók az EAN főorsó házról.
Szerintetek ezt a fogaskereket lehet egymagában cserélni? vagy ha megfordítom jó lessz úgy is?vagy a 3 fogaskerék egybe van
Valamint az előre hátra fokozatot nem tudom váltani.5 képekUtoljára szerkesztve a következő által: maradona67; 2019 márc. 30, 19:48.
Leave a comment:
-
Szervusztok!
A kocka EAN álló és futóbábja kompatibilis lehet a korábbi EAN típussal? Van ebben valakinek tapasztalata?
Leave a comment:
-
Kívánok neked jó munkát és sikert az EAN felújításához és persze szerencsét is,mert hidd el az is kell hozzá,no és sok-sok eszközt,ami egy felújításhoz szükséges!
Üdvözlettel:Che
Leave a comment:
-
Mivel, egy veterán autómotor felújító gépműhelyben dolgozom Autószerelő - Hegesztőként a Bugatti összeszerelése sem jelentene gondotjoker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAztán a legfontosabb , amit Józsi bá mondott , a BUGATTI szintű összeszerelés ...
Most egy V12-es Maybach motorba próbálunk lelket lehelni, ami egy 1944-es német harckocsiba volt, amit valahonnan kiástak .https://www.youtube.com/watch?v=qgVkid7wXyY
Akkor lehet hogy ez az EAN sem lessz gond, legalább is remélem.
Leave a comment:
-
Azért nem tudom megállni , hogy ne szóljak , mert ezt a mocsarat már jó sokszor jártam körbe , az én gépem miatt . Szóval első szóra azt mondanám , hogy kb 1 láda sört ér egy ilyen leszerelt " darab vas " Akkor ha gépen megvan a sajátja . Persze ha az ember szerez egy EAN-t amin ez komplett hiányzik akkor - megfizethetetlen .
Szóval mondom ezt azért , mert a vett bontott főorsó házba úgy is bele néz az ember ---- aztán jönnek a csapágyak , esetleg egy két fogaskerék , aztán egy kis perselyezés --- aztán ami mindben szar : a fő orsó és annak csapágyai , esetleg a furatai a házban ........
Aztán a legfontosabb , amit Józsi bá mondott , a BUGATTI szintű összeszerelés ...
Tehát , ezzel szembe állítom azt az infót ( ami elsőre mellbe vágott , mára már kicsit árnyaltabb a kép ) , tehát ha leveszi az ember a sajátját , leviszi a NAGÉV hez ---- kb 200 000 ft nyi összegér , egy kívül belül , mindenre kiterjedően újszerű elemet kap vissza ........... Aztán így jó esetben , nem kell újrafúrni a szegnyerget . Bár lehet , hogy egy új főorsóval érdemes .
Hát ezek azok a számok amiket szembe kell ( lehet ) állítani .
- 1 like
Leave a comment:
Leave a comment: