Közlemény

Collapse
No announcement yet.

EAN esztergák szerelése, karbantartása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• Che
    replied
    Nem EAN,de eszterga.

Egy friss hirdetésben olvastam a mellékelt képen látható eladó gépről.Az ára az állapotát tekintve egy kissé borsos,bár a gép egy utolsó generációs E sorozatú eszterga,direkt nem írom ki a típusát,nehogy probléma legyen belőle és a képet is erősen körbe vágtam.

Ami engem mellbe vágott,a gép állapota,hogy a fenébe lehet így elhanyagolni egy ekkora értéket,mi válthat ki emberekből olyat,hogy ennyire semmibe vesz valamit.Érthető,hogy nincs valakinek hely a tárolásra,de van gépzsír,amivel vastagon le lehet kenni,azután jól letakarni valami vízhatlan dologgal,de úgy,hogy alul azért tudjon szellőzni.

Amikor eladásra kerül a sor,-tudják ám tartani a markukat,mert ennek az ára több mint 600 000.-..

Leave a comment:

• Gamos
    replied
    Végre megmértem a kúpolást, 300mm-en 0,3mm kúpol. Próbálom beállítani. Megtaláltam a rögzítő csavarokat is nekem 4db. van. Kettő hátul, egy elől és egy középen a gép végén.

Leave a comment:

• joker
    replied
    Tegyük fel találósnak a - csövet ?

De csak fiatalok tippelhetnek ..........

Tetőablak ?!! ha tudnád , hogy még esőszenzoros becsukó is tervbe van ? Addig pedig egy ideiglenes nagy piros lámpa lesz az ajtó mellett . Már kétszer áztattam szarrá ott mindent ....

Marógép ? az tényleg fasza . törtem kicsit a buksim ezzel a rohadt nagy satuval , de aztán másnap reggel kipattant a szemem és az ötlet ---- és hibátlan ! Jó is lett , most jön a pofa anyag , és már csak a 4 beszakadt csavart kell kiműteni ...

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    Aha távirányítóval nyitogatjuk a tetőablakot,de a cső a főorsón kiverte nálam a biztit,utánna rájöttem biztosan munkadarab.....nagyon bejön a marógéped nagyon kreativnak néz ki

Leave a comment:

• joker
    replied
    életre szóló satu felújítás , EAN is van a képen , csak azért csináltam , mert pont ott volt a fényképező gép ........

az utolsó kép pedig Mir-Mur részére ....
    Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2019 ápr. 02, 15:45.

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    maradona67 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    ezt a fogaskereket lehet egymagában cserélni? vagy ha megfordítom jó lessz úgy is?vagy a 3 fogaskerék egybe van
    így kiforgácsolni abban az időben nem lehetett:magyarul a megforditás egy jó ötlet ,ha használni nem felujitani akarod !

Leave a comment:

• maradona67
    replied
    joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    fő munkaidődben végzett munka - nagyon elválasztódik ettől az otthoni melótól
    Nem választódik el mert otthon is ugyan azt csinálom fusiban mint főmunka időben, csak annyira mosódik össze ha valamit itthon nem tudok megcsinálni azt beviszem a céghez és ott megcsinálom. Síkköszörülés, marás, vonalfúrás, nagyobb dolgok esztergálása. de otthon mindennel foglalkozom, amiért fizetnek. motorblokk hengerfej hegesztéssel, javítással.
    most ezel az EAN főorsóházzal több elgondolásom, de a legjobb kis vonalfúró amin hengerfejeket, kis motorblokkokat lehet vonal fúrni.

Leave a comment:

• joker
    replied
    Annyit segíthetnél , hogy a fő munkaidődben végzett munka - nagyon elválasztódik ettől az otthoni melótól ?

Leave a comment:

• maradona67
    replied
    https://www.youtube.com/watch?v=DQC4EmU5YQc

Ugyan ez a tipusa és a formája a főorsóházamnak de nekem csak a főorsóháza van mindenestől.

Leave a comment:

• maradona67
    replied
    Üdv mindenkinek.
    Itt vannak az ígért fotók az EAN főorsó házról.
    Szerintetek ezt a fogaskereket lehet egymagában cserélni? vagy ha megfordítom jó lessz úgy is?vagy a 3 fogaskerék egybe van
    Valamint az előre hátra fokozatot nem tudom váltani.
    Utoljára szerkesztve a következő által: maradona67; 2019 márc. 30, 19:48.

Leave a comment:

• A_László
    replied
    Szervusztok!
    A kocka EAN álló és futóbábja kompatibilis lehet a korábbi EAN típussal? Van ebben valakinek tapasztalata?

Leave a comment:

• maradona67
    replied
    Ha itthon lesz, csinálok róla fotót. Azért Köszönöm.

Leave a comment:

• Che
    replied
    Kívánok neked jó munkát és sikert az EAN felújításához és persze szerencsét is,mert hidd el az is kell hozzá,no és sok-sok eszközt,ami egy felújításhoz szükséges!

Üdvözlettel:Che

Leave a comment:

• maradona67
    replied
    joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Aztán a legfontosabb , amit Józsi bá mondott , a BUGATTI szintű összeszerelés ...
    Mivel, egy veterán autómotor felújító gépműhelyben dolgozom Autószerelő - Hegesztőként a Bugatti összeszerelése sem jelentene gondot
    Most egy V12-es Maybach motorba próbálunk lelket lehelni, ami egy 1944-es német harckocsiba volt, amit valahonnan kiástak .https://www.youtube.com/watch?v=qgVkid7wXyY
    Akkor lehet hogy ez az EAN sem lessz gond, legalább is remélem.

Leave a comment:

• joker
    replied
    Azért nem tudom megállni , hogy ne szóljak , mert ezt a mocsarat már jó sokszor jártam körbe , az én gépem miatt . Szóval első szóra azt mondanám , hogy kb 1 láda sört ér egy ilyen leszerelt " darab vas " Akkor ha gépen megvan a sajátja . Persze ha az ember szerez egy EAN-t amin ez komplett hiányzik akkor - megfizethetetlen .

Szóval mondom ezt azért , mert a vett bontott főorsó házba úgy is bele néz az ember ---- aztán jönnek a csapágyak , esetleg egy két fogaskerék , aztán egy kis perselyezés --- aztán ami mindben szar : a fő orsó és annak csapágyai , esetleg a furatai a házban ........

Aztán a legfontosabb , amit Józsi bá mondott , a BUGATTI szintű összeszerelés ...

Tehát , ezzel szembe állítom azt az infót ( ami elsőre mellbe vágott , mára már kicsit árnyaltabb a kép ) , tehát ha leveszi az ember a sajátját , leviszi a NAGÉV hez ---- kb 200 000 ft nyi összegér , egy kívül belül , mindenre kiterjedően újszerű elemet kap vissza ........... Aztán így jó esetben , nem kell újrafúrni a szegnyerget . Bár lehet , hogy egy új főorsóval érdemes .

Hát ezek azok a számok amiket szembe kell ( lehet ) állítani .

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X

Debug Information