Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Sziasztok! Kifejezetten Simsonnal foglalkozó szerelési topikot nem találtam, ezért gondoltam indítok egyet, hogy összefoglalva legyen ez is, mivel ez a motor típus is elég gyakori, sokunknak van, és megérdemel ennyit, szerintem. A napokban szereztem be egy Simson KR 51/1-est, '75-ös évjárattal. Pár hiányossága van, de üzemképes volt. Mivel eléggé "ápolatlan" volt, ezért gondoltam egyet, és darabokra szedtem. Most jutottam el odáig, hogy az összes lemez, és fém alkatrész szépen sorban, megpucolva várja a csiszolást, és fényezést. Persze a komplett kábelköteg cserére szorul, a lámpa foncsorom is halott, a hátsó lámpa is, szinte csak a gyújtás volt bekötve, az is egy billenő kapcsolóval. Legalább 15 éve nem volt szerencsém Simson gyújtást szerelni, de elég sok segítséget találtam a letöltésekben, így neki is fogok hamarosan a blokkot kicsinosítani, aztán a gyújtást bekötni, kuplunkgot átnézni, pár visszahúzó rúgót cserélni. Aztán jöhet a taposó lemez renoválása, hacsak nem kap egy újat, majd a kipufogó, és a felnik polírozása. Lenne majd idő közben pár kérdésem, mert szerintem modernebb dolgokkal is lehetne helyettesíteni pár alkatrészt.
Leave a comment: