Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Dnepr önindító

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Dnepr önindító

Szerelés közben beugrott egy ötlet. Remélem senki nem néz hülyének evégett. A Dnepr 750-es motoromon a generátor az majdnem olyan mint egy önindító csak éppen bendix nincsen rajta. Ha most nem az ad le áramot, hanem én adok neki áramot akkor az önindítóként működhet? Valaki foglalkozott már ezzel a kérdéssel?

Dinastartert használtak korai VW bogáron meg Velorexen (nem vagyok biztos de valami Jawa motoros gép rémlik)
    Szóval elviekben megoldható, a dupla funkció, A technikai megvalósítás már más, a Dneprt nem ismerem.

Komment

Kopaszka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      én adok neki áramot akkor az önindítóként működhet?
      Persze hogy működik, egyvalamit fog csinálni: Leég, mint a sz.r.
      A tévedés 2 helyen is tetten érhető:
      1, az önindító a kuplungot szokta forgatni, nem a vezérkereket. (létezik is ilyen váltó, 5 sebességes, önindítós, mi kell még?)
      Dnepr 5 Gang !!! Getriebe ohne RW Anlasser E-Starter 5 gears Gearbox e-starter | eBay
      2, Túl kicsi és túl gyenge a dinamó ehhez. A kis méretéből adódóan azon a helyen nem tud elég erőt kifejteni.
      Laller, CZsolti és soveny kedvelte ezt.
      "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
      "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Persze hogy működik, egyvalamit fog csinálni: Leég, mint a sz.r.
        Most mehetek törlőkendőért, mert ráfolyt a könnyem a billentyűzetre. .....

Bocs Kopaszka! Nem téged nevettelek ki, csak Wsievers válasza annyira őszinte.

Kopaszka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Remélem senki nem néz hülyének evégett.
        Emiatt ne aggódj. Ez olyan, mint az énekkari próbán a karvezető szövege: "Legyetek szívesek most elkövetni minden hibát, mert fellépéskor már nem lehet. Addig el kell fogynia." Szerencsére nem úgy kezdődött a történet, hogy -"Megpróbáltam önindítóként megforgatni a dinamót. Bírta, csak nagyon melege lett szegénynek. ".

A Velorexen tényleg volt ilyen dinamó, amely a főtengelyt forgatta önidítóként.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
        Working...
        X