Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Zajos kilóméter óra...

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Zajos kilóméter óra...

Üdv mindenkinek.

Szóval megint a kályhánál, illetve a csehszlovák csodám szerelésénél tartok... . Tegnap munkából hazafele jövet közben elkezdett érdekes hangot kiadni magából az óra, hasonló ahhoz mint amikor a szíj hozzá dörzsölődik valamihez és elég rendesen rezgett is amennyire érezni tudtam a kesztyűn keresztül. Jött egy bucka és abbamaradt, kis idő múlva újra. Ma reggel nem volt hangja, délután viszont félúton leesett 0-ra és azóta meg se moccan .

Annyi lenne a kérdésem hogy érdemes-e ezek alapján szétborítani vagy íves javítás lesz?

jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    érdemes-e ezek alapján szétborítani vagy íves javítás lesz?
    Az íves javítást hagyd meg a szétborítás utánra! (már ha a bal vállad felett,ívesen elhajított alkatrészre gondolsz)
    Vélhetően szét van kopva az órád belseje,de én a spirált sem zárnám ki,mint hibaforrást.
    OdinHEM, Titus és ptm004 kedvelte ezt.

Komment

Igen, arra gondoltam . A spirál is lehet az ok, de az nem zajongana annyira mint egy szíj... A kilométer óra meg ha nem csal a megérzésem peremezett, van esetleg valami tipped arra hogy hogyan lehet úgy szétszedni hogy utána össze is lehessen rakni?
      ptm004 kedvelte ezt.

Komment

jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        A spirál is lehet az ok, de az nem zajongana annyira mint egy szíj... A kilométer óra meg ha nem csal a megérzésem peremezett, van esetleg valami tipped arra hogy hogyan lehet úgy szétszedni hogy utána össze is lehessen rakni?
        Szerintem spirál. Az ad ilyen hangot, mielőtt kicsúszna a helyéről. Régi Verhovinás tapasztalat. Az üvegről a gyűrűt meg hátulról pici laposfogóval és keskeny, lapos csavarhózóval óvatosan tudod lefejteni. Ha jól csinálod, akkor a kihajtogatott perem visszanyomva még mindig tart valamennyit, és aránylag jól vissza lehet utána nyomkodni.
        Titus és ptm004 kedvelte ezt.

Komment

A legegyszerűbb esztergaban visszagorgozni.
          nekem is spirál tippem van.
          Titus és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

ptm004 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            A legegyszerűbb esztergaban visszagorgozni.
            Na igen. Akinek van esztergája. (Mellesleg tényleg jó ötlet.)

Komment

Sajnos nincs esztergám de itt láttam, hogy csinálják a profik: Kilométeróra javítás - Digitális és mechanikus - Haudek József
              :-)
              CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Mielőtt az órát apróra szeded előtte vedd le a spirált az aljáról, és nézd meg meg van-e a vége illetve azt hogy forog-e?

Komment

a-a óra lessz. Összeért a mágnes és az aluharang. De ne legyen igazam.
                  "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                  "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Had tippeljek. Ha össze érnek akkor össze vissza ugral a mutató?

Komment

Úgy kezdi. Utána meg nem megy csak a km számláló. Én cseréltem az órát utána, mert nem látszott semmi rajta, szétszedés-összerakás után sem mozdult. onnan tudod, hogy nem a spirállal van baj, hogy bőszen számolja tovább a kilométereket...
                      Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 szept. 18, 11:23.
                      soveny, és 2 további látogató kedvelte ezt.
                      "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                      "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

A bowden szakadás előjele is az ugráló mutató, de jó pont a km számláló figyelése, mert bowden szakadásnál ez is szünetel.

Komment

Sajnos az van amitől féltem... A km óra beállt mint a gerely és vitte magával a spirált is . Ezzel az a gáz hogy úgy van "rároppantva" a kerékagy kihajtó fogaskereke mert sajnos szétment benne a négyzet amibe kapaszkodott a spirál... Szétszedtem és ez a rész halt meg:
                          Click image for larger version

Name:	20130919_173213.jpg
Views:	1
Size:	194.3 KB
ID:	138330
                          (Eredeti kép)

És találtam belül 3 betűt is de nem tudom mi akar lenni:
                          Click image for larger version

Name:	20130919_172509.jpg
Views:	1
Size:	191.0 KB
ID:	138329
                          (Eredeti kép)
                          Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2013 szept. 19, 19:31.

Komment

ptm004 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            itt láttam, hogy csinálják a profik: Kilométeróra javítás - Digitális és mechanikus - Haudek József
                            Ők tényleg profik! A veterán járművek óráit még új korukban is javították,ugyanis az 1969-es Autó-Motor újságban is benne van a hirdetésük!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                            Working...
                            X