Azért hoztam létre ezt a témát ,mert most kezdek bele egy S 51 össze rakásába , még most vázat stb alkatrészeket szerzek be, jó tanácsokat várok ide, mire figyeljek stb, esetleg ha valami gondom merül fel kérdést tegyek fel . Üdv További szép estét nektek
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Simson s51 vélemények, jó szerelési tanácsok, segítségek
Collapse
X
-
Üdv!
Remélem segít neked!
â–¶ Simson Video / Lehrfilm M541 M741 Montage Motor Getriebe Zündung S70 S51 - YouTube
Nagyon szuper kis film. Lehrfilm van még több is.
Üdv: Zsolt
+1
â–¶ Schaltung Einstellen beim Simson Motor S51 - YouTube
- 3 likes
-
Szia üdv a csapatban!Igazából ha egy jó kondiban lévő Simsont veszel sok gondod nem lesz vele.Igaz néhány dologra oda kell figyelni pl.:gyújtás helyes beállítása(felső holtpont előtt 3mm-el nyit a megszakító a nyitás mértéke 0.3mm),megfelelő olajszint a blokkban(megfelelő minőségű is egyben) az olajszint ha jó tudom 3.5 dl!A gyújtógyertya fajtája,minősége sem elhanyagolható(Brisk:N14yc/N15yc;NGK:BP6HS) az elektróda távolság az 0.6mm!Ha ezek megvannak akkor már csak rá kell pattanni a paripára és mehet a buli! Remélem segítettem ezzel a pár alapvető dologgal és örömöd leled majd a kis motorodban,hiszen egy szerető és törődő gazdát mindenhova elvisz a kis jószág.Ezek után csak az atomvillanás állíthatja meg!Che kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
petrosyan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésekezdek bele egy S 51 össze rakásába
Alkatrészenként összerakni marhaság ! 5x annyi pénz, bosszúság, meg stb. Vegyél egy kukás, de teljesen komplett motort, akkor is jobban jársz. Az 50, illetve az 51 modell között nincs motorikusan eltérés. A 3-illetve 4 sebességes között is, csak a nyomatékban ( gyorsulásban ) van előny a négyes javára.
Komment
-
György! Tudnál e tanácsot,segítséget adni? Van egy felújított Simsonom s51. Rendszeresen beég a megszakító 20-30 km után. Cserélve lett újra gyújtó tekercs,megszakító / 10db/ lendkerék használt,kondenzátor,pipa,gyertya,kábel,test.Minden szerviz munkáért fizetek.Szóval sokat tolom.Már vehettem volna érte egy jobbat.Mielőtt hazavágnám javasolj valami megoldást? Köszönöm előre is!
Komment
-
György Bognár eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzia üdv a csapatban!Igazából ha egy jó kondiban lévő Simsont veszel sok gondod nem lesz vele.Igaz néhány dologra oda kell figyelni pl.:gyújtás helyes beállítása(felső holtpont előtt 3mm-el nyit a megszakító a nyitás mértéke 0.3mm)
Komment
-
https://sites.google.com/site/simsonner/home
Itt sok hasznos leírás van gyújtás és karburátorról is.
Én több mint 6 éve Simsonozok az után gyártott alkatrészekkel lehet szívni de amúgy jó kis motorok van itthon egy tuningolt 51-es egy SR50 és egy 53-as is én szeretek őket.
Komment
-
tznatloz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseGyörgy! Tudnál e tanácsot,segítséget adni? Van egy felújított Simsonom s51. Rendszeresen beég a megszakító 20-30 km után. Cserélve lett újra gyújtó tekercs,megszakító / 10db/ lendkerék használt,kondenzátor,pipa,gyertya,kábel,test.Minden szerviz munkáért fizetek.Szóval sokat tolom.Már vehettem volna érte egy jobbat.Mielőtt hazavágnám javasolj valami megoldást? Köszönöm előre is!
- 1 like
Komment
-
babaslaszlo97 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseLenne egy kérdésem!! Rákötöttem az első és a hátsó világítást a 35w-s világító tekercsre (12v-s rendszerről beszélünk) nagyon gyenge a világításom (főleg a hátsó) éppen hogy csak felpislákol még sötétben is alig észrevehető/ mi lehet a gond?
- 1 like
Komment
Komment