Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Köszönöm az észervételeket. Még csatolok pár képet.
CSináltam képet a gyujtás oldalról is, szerintem az jó.
A nyeregméretek is láthatóak, nem ér bele a hátsó sárvédőbe.
Az első lámpa búrába az van irva, hogy csehszlovák gyártmány, azért nem biztos hogy rá való.
Igen, a porvédőra gondoltam, hogy nem hengeres alakú, hanem összepréselt. Egyik képen látható, hogy a sárvédő hozzá is ért. Ezért kell alul szűkített.
Amit én tudok: A porvédők valóban rövidebbnek tűnnek.. erre alul szűkitett tokok kellenek. A lámpafej szerintem jó, de a keret az idegen. Kipuffogó könyökből oly kell ami a végénél enyhe s kanyarban végződik.. a dob pedig 3 részből szerelhető. A váltókar srló alak való a tipusra. A hátsó lámpa kicsi kell legyen,a suberház fedélnek a műanyag helyett spiáterből készültnek kell lennie. A tanksapka legalább könnyen beszerezhető hiba. A kormány a szerelvényivel jók, s szerintem az ülés is rendben van, (bár így nem igazán látom az arányokat)
A porvédőről van szó?
A lámpakeretből is kevés látszik, de az olyan, mintha Jawa lenne. A blokk az Danuvia csereblokk a hatvanas évek második feléből. A kuplungfedél passzol ahogy a henger és hengerfej is, a gyújtásfedél nem tudom, de a váltó és berúgókar Danuvia gyártmány. Kormánykapcsoló nem volt mindegyik gépen, inkább a luxus felszereltséghez járt csak. 51-es Csepeleken még nem mindig volt gumi a tank oldalán. Ez vagy 51 vége, vagy 52, vagy egy kicserélt tank. Az az ülés ha ráülsz nem ér bele a sárvédőbe? Én kisebbet tennék. Ez lehet 250-esé.
Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2020 júl. 25, 20:41.
Az ötvenes évben volt az átállás :ezután nem sarlós a váltókar,fényváltó volt a kormányon,a kék visszajelző kötelező a műszakin,tanksapka idegennek tűnik .Oldaldoboz 50-től szintén csíkos.
Motorszám ügyben Ricsit keresd talán csepel fórumon megleled,ő gyűjtötte a motorszámokat....
Kis segitséget szeretnék kérni. Van egy csepel motorkerékpárom. A vázszáma BC kezdetű, ha jol gondolom akkor ez 1951-es gyártmányú. A blokja már cserélt, hengernél nincs szám csak a két blokkfélen. 269009. Ez mikori blokk lehet? Illetve csatolok pár képet, meg tudnárok mondani, melyik alkatrész tartozik hozzá, és melyik nem?
A hátsó lámpa danuviáé, azt tudom. Az első teleszkópok is szerintem danuviáé, azokon van összepréselve, és nem kör alakú... A lámpabúráában pedig van egy visszajelző lámpa, amit nem tudom hogy minek van, még nem láttam más motorokon. Az oldaldobozok csikosak, nem tudom hogy ez 51-es való-e. Meg a váltó karnak nem sarló alakúnak kellene lennie? Kell a kormányra kapcsoló, vagy az csak a későbbi modelleken volt? A tükrök csak a müszaki vizsga miatt vannak rajta, az nem rá valók...
Köszi
...Sőt emlékszem, amikor a hetvenes években bejöttek az első MZ Trophyk kormányindexel szerelve, egy darabig el se fogadták azt a rendőrök a közlekedésben, kézzel (is) kellett jelezni...
A rutinpályán nekem is felemelt kézzel kellett jeleznem a megállást,sőt...a kis 634-el.Harmadikig felváltani hátrafordulni (a két-tükrös,féklámpás,irányjelzős motoron is) és irányt jelezni,visszaváltani kanyarodni felezővonalnál ismét jelezni....nem hiszem,hogy ma is megcsinálnám.......
Mentségükre legyen mondva:akkor még nem volt kötelező a jobboldali tükör,a féklámpa,és az irányjelző luxus volt....
Leave a comment: