Közlemény

Collapse
No announcement yet.

DKW NZ elektronikus gyujtás

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    DKW NZ elektronikus gyujtás

    Sziasztok!

    A civil NZ 250 (nagydinamós, IZS rendszerhez köze nincs) komplett elektromos rendszerét kéne kiváltani, vmilyen 12V-os olcsó, megbízható GENERÁTOR kéne, nagy teljesítménnyel, olyan 60w körül. Babettából asszem volt 12vos is, 65 W teljesítménnyel. Jó lenne-e az? Vagy késői IZS nemtommi?

    Mivel a blokkfelem szét van cseszve, ezért barkácsolni immáron lehet, jöhet akármi csak kívülről ne látszódjon... tirisztoros gyújtás sem ártana. A barkácsolás nem gond, csak észrevétlen és megbítható maradjon a rendszer. A zsivány németek 100 ropiért kínálnak komplett, minden baj nélkül a gyári helyére berakható megoldást, amit a magyar anyagi viszonyok miatt hanyagolni fogok...

    Mivel az egyik főtengelyem hajtókarja jó, az alsó-felső csapágyazása hibátlan, de a tengelye fusera, ezért akár a főtengely ékes tengelyén is lehet variálni, csináltatni bele új, egyedi tengelyt. A németnél még így is olcsóbb lesz a tétel.

    A gyári megoldást nem valószínű, hogy szikrára bírhatnánk, de legalábbis megbízható sose lesz...

    Bármilyen segítséget szívesen várok.

    Üdv
    Utoljára szerkesztve a következő által: stalker; 2010 okt. 25, 13:17.
    Minsk/Voskhod 14V-os "generátort" keresnék egy "kIZSérlethez", ha van egy kedves fórumtagnak ilyen.

    #2
    szia nekem lenne egy kerdesem a DKW gyujtasaval kapcsolatban! Nincs szikra. Egy elektromos cimboram azt mondta, hogy ha nincs aksi akkor nincs szikra! -igaz ez?

    Komment


      #3
      Igaz!Ha mégis az van,baj.

      Komment


        #4
        Üdv.:
        Ha a helyedben lennék nem cserélném le inkább felújíttatnám az eredetit.
        De olcsó és megbízható az MZ generátor(esetleg dinamó, de az még 6V-os.),ha mindenképp lecseréled(pontos illesztést, nem tudom, hogy egyezik-e), de az orosz verziót nem javaslom, tapasztalatból tudom, hogy elég gyér a leadott teljesítmény és precizitás sem az igazi.

        Komment

        Ugrás az oldal tetejére
        Working...
        X