Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Bakelit kürt szétszedése.. de hogyan???
Collapse
X
-
Szervusz! Szerintem talán fordítsd a hangadó mebránnal lefelé és WD40-nel csepegted körbe a menetet a felek találkozásánál. Óránként- két óránként ismételd meg. Mondjuk egy napon át. Aztán próbáld meg pici puhafa kockával körbe kocogtatni. FINOM kocogtatással, mert a régi anyagok könnyen törnek!
Aztán próbád meg szabad kézzel megtekerni. Reméljük menni fog!
- 3 likes
Komment
-
pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzervusz! Szerintem talán fordítsd a hangadó mebránnal lefelé és WD40-nel csepegted körbe a menetet a felek találkozásánál. Óránként- két óránként ismételd meg. Mondjuk egy napon át. Aztán próbáld meg pici puhafa kockával körbe kocogtatni. FINOM kocogtatással, mert a régi anyagok könnyen törnek!
Aztán próbád meg szabad kézzel megtekerni. Reméljük menni fog!pasetta kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Tetszik az áztatás,az ütés nem.Szerintem rajzold rá egy deszkára a hat nyílást,üss bele akácszeget és vágd olyan rövidre,hogy jó legyen kulcsnak.A vékony-falú menetekkel az a baj,hogy nagyobb erő kell a szorításra,mint a tekerésre,ezért a legtöbbször deformálódnak.A hátoldalán is van biztosan valami kapaszkodó...Kör alakú megfogásra a legjobb a csőbilincs,"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 4 likes
Komment
-
pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMátéapunak igaza lehet! Na ezért jó, ha többen többet gondolunk! Ritt74! Kérlek tegyél fel egy fotót a kürt hátuljáról! Jó lenne azt is látni! Köszönöm!
Update: Esetleg ilyen:
- 2 likes
Komment
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA két fül oldalt ,benyomható rögzítő?
Komment
-
ritt74 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
nem az egy felöntés, lehet pont a szétszedés miatt, az a gáz azt se tudom bal vagy jobbmenet-eHa megnézed a linkelt képet, akkor láthatod.
Szerintem kellene egy akkor átmérőjű furatot készíteni egy rétegelt lemezbe, mint amekkora a kürt aljának átmérője a menethez közel. A kitüremkedések rádiuszát átjelölni a lapba. Kireszelni. Így kapunk egy rétegeltfa alapú szerszámot. Aztán Mátéapu által ajánlott szerszámmal megpróbáljuk lehajtani finoman.Utoljára szerkesztve a következő által: pasetta; 2020 nov. 21, 19:45.
- 2 likes
Komment
-
ritt74 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésecsak nem tudom mibe, hogy a duda nehogy tönkremenjen."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 4 likes
Komment
Komment