Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Izs 49 biluxkapcsoló pótlása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Izs 49 biluxkapcsoló pótlása

Vásároltam nem rég egy ilyen biluxkapcsolót:

Click image for larger version

Name:	8836_1_big.jpg
Views:	1
Size:	174.2 KB
ID:	154899 Click image for larger version

Name:	8836_4_big.jpg
Size:	174.7 KB
ID:	154898 Click image for larger version

Name:	8836_2_big.jpg
Size:	174.2 KB
ID:	154900 Click image for larger version

Name:	8836_3_big.jpg
Size:	183.3 KB
ID:	154901

Szép, jó, de sajnos Izs kormányra, amire szerettem volna, nem tudom felszerelni (reszelve sem). Ha valaki tudja hasznosítani, szívesen odaadom. Ha valamit ad cserébe, vagy legalább egy ötletet, hogy mivel pótolhatom, azt elfogadom. :-) Olyat keresek, ami kb. így néz ki (szóval nem Romet, Pannonia), de kormánycsőre szerelhető és nem konzolra.

soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Olyat keresek, ami kb. így néz ki (szóval nem Romet, Pannonia), de kormánycsőre szerelhető és nem konzolra.
    Neked a réegbbi kell igaz? Ilyenem van, ha érdekel:

Name:	20121118059.jpg
Views:	2
Size:	199.9 KB
ID:	133602Click image for larger version

Name:	20121130067.jpg
Size:	195.1 KB
ID:	133603

ja, és nekem ilyen van rajta

Name:	20121130068.jpg
Size:	195.6 KB
ID:	133604
    Utoljára szerkesztve a következő által: soveny; 2012 nov. 30, 18:10. Oka: beszúrtam az idézetet (ha jól sejtem, erre a hozzászólásra reagáltál)

Komment

Dikk má. Valami hasonló volt azon a rigának nevezet ............hagyjuk, gépen amit hajtottam annó. A másik meg talán Simó, vagy MZ. A kormányos is nekem az DDR vonalra hajaz.:-))))

Komment

korompaiistvan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Neked a réegbbi kell igaz? Ilyenem van, ha érdekel:
        [ATTACH=CONFIG]12054[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]12055[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]12056[/ATTACH]
        Hát, ilyen az eredeti, de reális áron jelenleg nem lehet kapni:

Name:	40403.jpg
Size:	24.9 KB
ID:	133606

Ezt akartam a Simson/MZ kapcsolóval pótolni, de sajnos pont ugyanolyan, mint a második fotódon látható indexkapcsoló - szükség van egy közdarabra a kormány és a kapcsoló közé. Ezt viszont nem szeretném erőltetni, mert elég ormótlan lenne. Újabb Izs (harmadik kép) vagy más, eltérő formájú kapcsolót nem szeretnék rárakni. Most azon gondolkodom, hogy ha nem kell senkinek, szabok a házra egy kis toldást, összedolgozom, szerintem egész pofásan nézne ki. :-)

Komment

Én az indexkapcsolót úgy csináltam meg, hogy legyártottam a közdarabot.

TUZI eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          A kormányos is nekem az DDR vonalra hajaz.:-))))
          Persze, kései DKW, de az IZS Planeta 4, vagy 5 kormány

Komment

korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Azért nem megy rá, mert lapos a bakelit rész alja? Mekkora a kormánycső átmérője? Nem biztos, hogy a közdarabbal rosszul jársz, ráadásul nem is kell, hogy látszódjon.
              A kormánycső átmérője, ha jól emlékszem: 22,5mm.

Nem igazán tudom, hogyan oldhatnám meg, hogy ne látszódjon a közdarab. Így néz ki felszerelve egy gyári kapcsoló:

Name:	img4878h.jpg
Size:	68.8 KB
ID:	133632

A mostani biluxkapcsoló furata 8mm-re esik a kormányon lévő furattól, ennél közelebb a bakelit kapcsolószerkezet miatt sem tudom hozni. Ezt a 8mm-et pótolnám ki megfelelő lemezzel (már meg is van: ütött-kopott merci dísztárcsa - erős és rozsdaálló ). Ha sikerül szépen összehozni a hegesztést, szerintem ideális lenne.

Komment

Attached Files
                CZsolti, soveny és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Komment

Vásároltam nem rég egy ilyen biluxkapcsolót:
                    Ez MZ TS-250-re való. Készítettek ilyet fekete műanyag házzal is. Onnan tudom, hogy egykor '83-84 ez volt a menő sufnituning. Az ETZ-re való túl drága volt.

korompaiistvan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Nem értek hozzá, de IZS Planetan tényleg ilyet láttam anno. Egyébként stimmel, Riga, Verho szintén ilyennel bírt.

Szóval így képzelném el:
                    Annyit módosítanék, hogy a bilincslemez lehet egyben U-profil és a csavar fogja a helyére. Persze ez csak akkor működik, ha a csavar lehet átmenő. Az MZ-n tuti, hogy átmenő M4x30 v. 35-ös csavarral lehetett szerelni.
                    soveny kedvelte ezt.

Komment

Így néz ki
                      Tegyél már fel egy teljes képet a mociról. Kíváncsi vagyok a kék színre úgy összességében.

Komment

Szia Soveny!

Ha nem akarsz lemezt faragni, akkor megoldás lehet az is, hogy megpróbálsz szerezni TS MZ fékkart, és kuplungkart. A felesleges részeket lereszeled róluk és már kész is. Nekem a Czetkán ilyen van (sufnituning ). Ha nem felejtem el, akkor csinálok róla képet. ÜDV. CZsolti.

Komment

Szóval így képzelném el:
                          [ATTACH=CONFIG]12196[/ATTACH]
                          CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          a bilincslemez lehet egyben U-profil és a csavar fogja a helyére
                          Köszönöm a szemléletes ábrát is, nagyon jó ötleteket írtatok le! Az U-bilincs+közdarab megoldás szépnek és hatékonynak tűnik! Ha le tudom küzdeni most az önfejűségemet , ezt a megoldást fogom választani!

Az önfejűséget most azért is le kell küzdenem, mert tényleg esélyes, hogy a két vékony lemezt nem sikerül szépen hegeszteni, összedolgozni.

----

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Ha nem akarsz lemezt faragni, akkor megoldás lehet az is, hogy megpróbálsz szerezni TS MZ fékkart, és kuplungkart. A felesleges részeket lereszeled róluk és már kész is.
                          Köszönöm a tippet, de ezt az utat nem választom, több okból: egy öntvény-konzol elég otrombán nézne ki a gyári, "míves" karok mellett, a gyári fékkar mellett amúgy sincs elegendő hely egy plusz konzolnak. Ebben az esetben már tényleg inkább ráaggatok egy lefestett Komar-biluxkapcsolót.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Tegyél már fel egy teljes képet a mociról. Kíváncsi vagyok a kék színre úgy összességében.
                            A képet a lengyel Izs-fórumról kölcsönöztem, Gaca 49-esét ábrázolja. Szerintem nagyon frankón néz ki ebben a (feltételezésem szerint nem gyári) színösszeállításban.

Name:	img5055gj.jpg
Size:	187.7 KB
ID:	133666

Name:	img5059t.jpg
Size:	154.7 KB
ID:	133667

Name:	img5057i.jpg
Size:	146.7 KB
ID:	133668

Name:	img5053t.jpg
Size:	153.0 KB
ID:	133669

Name:	album_pic.php?pic_id=2534.jpg
Size:	97.1 KB
ID:	133670

További képek: IZHMOTO.PL :: [49] Iż-49'57 Gacy (a link megnyitásához regisztrálni kell a fórumon)

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                            Working...
                            X