Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Izs Planéta 3-03 hátsó teleszkóp

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Izs Planéta 3-03 hátsó teleszkóp

gilersx eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Mivel nem restaurálok, csak üzemképes motort akarok építeni, úgy döntöttem beleteszem az MZ teleszkópjaimat mivel ígyis-úgyis tipusidegen, aztán majd ha találok kicserélem Izsre.
    Click image for larger version

Name:	2013-02-04-355.jpg
Views:	1
Size:	198.0 KB
ID:	155233

Kiderült hogy ez meg nem MZ teleszkóp hanem IZS, csak hasonlít az MZ-re (nem megy nekem a beazonosítás) és hozzáláttam a felújításához. Az olajat mind a kettő eresztette egyik jobban a másik méginkább. A probléma az vele, hogy a szimering boltos sem látott még olyan szimeringet mint ami ebben van.

Name:	2013-02-05-361.jpg
Size:	195.8 KB
ID:	155231

Arra gondoltam, hogy egy "normális" szimeringet teszek bele a megfelelő méretben és rá egy gumikarikát felülről, ami azt a karimát helyettesíti.

Name:	2013-02-05-356.jpg
Size:	197.0 KB
ID:	155232

Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? ki hogyan oldotta meg? Esetleg tud valaki forrást az eredeti szimeringnek?
    Előre is köszönöm.

Kísértetiesen hasonlít egy Dnepr teleszkópra, bár az alsó felfogató füle más Deél Józsi mondjuk? Bár nekem olyan fajta van, ahol a szimering helyett egy lukas alaktalan gumigyűrű van, és az is megfogja az olajat...
    Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 febr. 05, 22:18.
    gilersx kedvelte ezt.
    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

gilersx eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Végül kiderült, hogy Pannónia teleszkóp!
      Figyelj ! Szerintem Pannónia teleszkóp.

Komment

Sikerült helyettesíteni azt a szimering féleséget. kellett hozzá egy MZ teleszkópba való 10x19x7-es szimering, a felső karimáját két gumitömítéssel, egy 10x16x2,5 és egy 16x24x2,5 helyettesítettem. Elvileg működnie kell.

Name:	2013-02-06-370.jpg
Size:	196.5 KB
ID:	134539Click image for larger version

Name:	2013-02-06-367.jpg
Size:	194.9 KB
ID:	134538
        soveny és wsievers kedvelte ezt.

Komment

Én is szívtam ilyennel, végül is Sándor Attila hozott egy párat néhány forintért .

Még valami... Nem tudom milyen célra és időjárási viszonyok közé szánod a mocit , magam részéről beburkoltam a hátsó teleszkópokat. Az MZ trophy hátsóteleszkóp burkolatát átalakítás nélkül fel tudod tenni.
          korompaiistvan és wsievers kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
          Working...
          X