Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Jawa 559 250

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Köszönöm szépen mindkettőtök válaszát!
    Egyébként a külföldi cuccok mennyivel jobb minőségűek, mint az itthon kapható utángyártottak?

Komment

Semmivel nem, csak plusz egy-két kereskedő van kiküszöbölve.
      lsd vatera 91e vape gyujtas. Ehhez képest a Jawamarkt-on ajándék...
      Cooter és kedvelte ezt.

Komment

Akkor ne induljak most azonnal Kassára vagy Csehországba alkatrészért, hogy bika cuccaim legyenek a motorhoz? Jó legyen nekem a Berta, meg a mindenféle taiwani hajtókar? (Ha tehetem, inkább magyar termékeket néznék hozzá, mint indiai vagy taiwani dugattyút... pl...) Vélemény?

Komment

Jó az a taiwani hajtókar, nekem már több darab átment a kezem közt és még működnek...Ezt vedd meg:
          Click image for larger version

Name:	hajtókar.JPG
Views:	1
Size:	117.2 KB
ID:	140176

Komment

Ez pont nem taiwani... szerintem...

Komment

Nem csak a blokkot kell felújítani. Sok minden van itthon is, de össz költségben jobban jársz ha nagyobb tételeket rendelsz egyben kintről. Nekem teljes felújításkor a blokk kb 10% volt az össz költségnek. Innen nézd.
              ha csak járni kell, akkor ideiglenesen egy jo donor blokk is lehet elég. Az 559-esembe még a gyári főtengely van. Nem minden motor ment 100e km-t.

Komment

A saját tapasztalatom az,hogy a felújitás és a motor állapotának a fenntartása szinte egy végeláthatatlan történet.Mindig adódik még egy újabb dolog,amit szeretnék,vagy elengedhetetlenűl szükséges megoldani és esetleg kell hozzá alkatrész.
                Ebből adódóan szinte heti rendszerességgel járok a Futár motorosboltba.(Igaz én 4db jawa-t dédelgetek)Ezidáig minden szükséges alkatrész megkaptam a 250/559 és 350/360 tipusokhoz.A dolog úgy működik,hogy a fogyó anyagokon túl meg kell rendelni az alkatrészt és egy héten belül megkapom.Megjegyzem,hogy mindig azt kaptam amit kértem,-vagyis van alkatrész katalógus és kellő tipusismeret.Az árak szerintem a középmezőnybe tartozóak.A fentiekkel arra akartam utalni,hogy nyilván van annak ellőnye,hogy egyszerre több dolgot rendelünk pl.neten valahonnan,de jó egy olyan hely is ahonnan 1-1 dolgot (esetleg filléres apróságot is)be tudunk szerezni.Megtoldanám azzal,hogy máshonnan neten rendelt karburátor felújitó készletet vissza kellet küldenem mert más tipushoz valót küldtek.Természetesen a tapasztalatomat nem ellenvéleményként irtam le a korábbi véleményekkel szemben,hanem csak úgy mint egy lehetőséget arra az esetre,ha csupán 1-2 alkatrészre van szükség, viszonylag sűrgősen.
                sepy és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok! Olyan gondom adódott, hogy elkezdtem felújítani a jawa motoromat. Sajna valami szakbarbár agyonhegesztette a lábtartót. Teljesen használhatatlan lett. Azt szeretném kérni tőletek, hogy egy pontos átmérőt hosszt illetve egy jól kivehető fényképet kérnék a vázra hegesztett elemről. Szeretném legyártatni. A másik dolog, hogy a bal oldali kipufogó rögzítő lemez is hiányzik ami a lábtartó mögött van. Ha tudnátok arról is egy képet küldeni, megköszönném. Arról is kellenének méretek. Köszi mindenkinek aki segít.

Komment

Az alábbi linken találsz képeket a vazrol. A 353/559 váza ezen a részen egyforma.
                    nincs most bontott vazam, szétnézek miben tudok segíteni.
                    https://plus.google.com/photos/10621...y=CLGK0uDG-Jo8
                    richárd és sepy kedvelte ezt.

Komment

Üdv edward007

Remélem ez segítClick image for larger version

Name:	DSCN0645.jpg
Size:	170.4 KB
ID:	140961Click image for larger version

Name:	DSCN0628.jpg
Size:	169.9 KB
ID:	140962Click image for larger version

Name:	DSCN0629.jpg
Size:	174.5 KB
ID:	140963Click image for larger version

Name:	DSCN0630.jpg
Size:	168.9 KB
ID:	140964Click image for larger version

Name:	DSCN0631.jpg
Size:	174.9 KB
ID:	140965Click image for larger version

Name:	DSCN0632.jpg
Size:	174.2 KB
ID:	140966Click image for larger version

Name:	DSCN0633.jpg
Size:	177.1 KB
ID:	140967Click image for larger version

Name:	DSCN0634.jpg
Size:	189.2 KB
ID:	140968Click image for larger version

Name:	DSCN0635.jpg
Size:	171.8 KB
ID:	140969Click image for larger version

Name:	DSCN0636.jpg
Size:	171.0 KB
ID:	140970Click image for larger version

Name:	DSCN0637.jpg
Size:	186.0 KB
ID:	140971Click image for larger version

Name:	DSCN0638.jpg
Size:	171.0 KB
ID:	140972Click image for larger version

Name:	DSCN0639.jpg
Size:	184.1 KB
ID:	140973Click image for larger version

Name:	DSCN0640.jpg
Size:	183.3 KB
ID:	140974Click image for larger version

Name:	DSCN0641.jpg
Size:	186.8 KB
ID:	140975Click image for larger version

Name:	DSCN0642.jpg
Size:	170.8 KB
ID:	140976Click image for larger version

Name:	DSCN0643.jpg
Size:	169.4 KB
ID:	140977Click image for larger version

Name:	DSCN0644.jpg
Size:	171.8 KB
ID:	140978
                      CZsolti, ptm004 és sepy kedvelte ezt.

Komment

Tisztelt ptm004! Nem minden napi felújítás dokumentációját tártad elénk.Ebből sokan találhatnak megfelelő segítséget és ki még mostan tájt gondolkozott hasonlón itt képet kaphat róla mi munka fekszik egy OT-s gép rendbe tételében és miért olyan sok az annyi a végén!
                        CZsolti és ptm004 kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                        Working...
                        X