Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Jawa 350 kipufogó

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Jawa 350 kipufogó

    Sziasztok!
    Jawa 350-634 -esemet egy kis kipufogó-tuningnak vetettem alá. Ez alatt azt értem, hogy lerövidítettem a hangtompítókat. Az eredemény: érezhető nyomatéknövekedés, ugyanakkor (nyilvánvaló) hangosabb, és élesebb lett a kipufogóhang. A hangosság rendben van, az élességen azonban szeretnék változtatni, valahogy mélyebbé tenni a kiáramló hangot. Eddig úgy próbálkoztam, hogy üveggyapotot tettem a dobba, azonban ezzel nem változott (vagy csak minimális mértékben) a hanghatás - bár lehet, hogy rosszul csináltam valamit.
    A kérdésem: Szerintetek van olyan mód, amellyel drasztikus beavatkozás (értsd, kipufogómódosítás) nélkül tudok változtatni a hangmagasságon? A kipufogón már csak azért sem szeretnék változtatni, mert a motor még szinte új (1980-as évjárat, ~ 13.000 km-rel).
    Előre is köszi!

    #2
    Helló kolléga!
    A kérdésedre pontos választ nem tudok adni, de ha megengeded elmesélem a saját tapasztalatomat. Valamikor a 80-as években volt 350-es Jawam és szintén tuningolási céllal le rövidítettem a hangtompítokat. Az első hosszabb túra alkalmával KB 70-80km után, amikor kihasználtam az általad is jelzett teljesítmény pluszt,teljesen túlmelegedett a motor, a gyertyák érintkezői szinte össze olvadtak. Amikor a motor vissza hűlt kicseréltem a gyertyákat és óvatosan haza mentem vele. A kipufogóban vissza állítottam az eredeti állapotot. Sem előtte sem utána nem történt hasonló eset.Ezért Én úgy gondolom, hogy az átalakítás miatt következett be a nem kívánt esemény.De az nem biztos ,hogy nálad is ez lenne. Ez csak egy tapasztalat a részemről.
    üdv. ROMBOLO
    sepy, CZsolti és OdinHEM kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      Szia!
      Köszi az észrevételt.
      Nálam 2 éve üzemel a gép rövidített hangtompítókkal gond nélkül, ezért azt gondolom, hogy ott más lehetett a hiba oka.

      Komment


        #4
        A láncfürészt nem optimálisra kell állitani a nagy teljesitmény miatt mikor maxra pörög üresen még adunk anyagot ,hogy dadogjon.Ez a plussz keni a motort és adja terhelésen a teljes teljesitményt.Ha szegényre állitod tulmelegszik és megolvad a gyertya és a dugó,nincs ami hütse.!!
        Rombolo, CZsolti és 2 további látogató kedvelte ezt.
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

        Komment

        Ugrás az oldal tetejére
        Working...
        X