Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Tárcsafékes MZ villa Jawa-ba

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Tárcsafékes MZ villa Jawa-ba

Szép estét!

Hirtelen nem találtam hogy lett volna-e ilyen téma, gondoltam indítok mert az én 472.4-es Czetkám elejét is átakarom építeni a klasszikus tárcsás MZ elejére amit már sok helyen láttam viszont nem tudom hogy valaki csinálta-e már itt. Információ kellene róla hogy még is hogy kezdjek neki mert nem az egész kormányművet hanem csak a szárakat akarom a Czetkámba be rakni a tárcsafékkel együtt ugye, ahhoz pedig gondolom kell egy kis átalakítás az eltérő kiflik miatt, ezt nem tudom miként szokták. Aki tud segíteni annak előre is köszönöm!

Szia!

Egy jókomám rakott ETZ villát a JAWA-ba. Mekkora átmérőkülönbség van benne? Az ETZ 35 mm
    Úgy tudom egyszerűen leesztergáltak az átmérőből.

Komment

Köszii Akkor csak engedi a villa h esztergáljanak belőle, azon gondolkoztam én is hogy nem-e lesz gyenge ha szednek le belőle, de hát csak úgy lehet átalakítani ha nem akarom kompletten kicserélni.

Komment

Én átmérő 1 mm-nél többet nem szívesen vennék le belőle. Nomeg oda a szép krómozás róla és rozsdásodni fog. Szaladj ki és mérd meg a villaátmérőt a motorodon....

Komment

Tényleg, a krómozásra nem is gondoltam:/ Czetkámé 33,7 mm, most néztem van itthon egy halott dobfékes, valami kisebb MZ villája, az 34,7 mm, szerintem a tárcsás villa se vastagabb.

Komment

Azt vedd figyelembe, hogy az etz villa eredeti vastagságában is képes meghajolni egy egészségesebb fékezés során. Ha még eszergálsz le belőle, még gyengébb lesz.

Komment

Én a kormány kifliken alakítanák inkább.A teleszkóp cső vastagságát semmi képen nem lenne jó le venni.Én tettem már Mz telót anno a Sport Cz- m be.Hosszabb a teló szára ez biztos és sokkal lágyabb mint a Cz.Ha beépíted csak dombon vagy oldal támaszon tudod le állítani.Az eltérő fékhatás csábító ugyan de tudd átalakítási engedély köteles lesz vagy válasz a Jawa tárcsafékes telókat melyek nem tipus idegenek.Erről már találsz leírást.Még egy javaslat két kulcsos fék mely sokkal hatásosabb és kevésbé tipus idegen.
              Utoljára szerkesztve a következő által: sepy; 2014 szept. 13, 08:55. Oka: Bővítés.

Komment

Süpi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Szia!

Egy jókomám rakott ETZ villát a JAWA-ba. Mekkora átmérőkülönbség van benne? Az ETZ 35 mm
                Úgy tudom egyszerűen leesztergáltak az átmérőből.
                Csak úgy tudod berakni, hogy a kormány kifliket is Mz-re cseréled mert a tárcsás Mz kerék szélesebb.
                Dobfékes Mz villával fölösleges foglalkozni mert még annyi fékhatásod sem lesz mint volt.
                sepy kedvelte ezt.

Komment

Azon is gondolkodtam, hogy a kifliken kéne variálni, na igen:S a szélességre kíváncsi lennék mert ha nem jó akkor felejtős az egész:/ kicserélni a kifliket is MZ-re semmiképpen nem akarom mert akkor lehet variálni a csapággyal is, átvezetékelés, na meg mehet a levesbe az új műszerfal tartó lemez az egész műszerfallal együtt. Mintha hallottam volna már a Jawanak a tárcsafékes cuccairól de aszem az újabb modelleken csak, de nem láttam még sehol hogy azt egyszerűbb lenne átépíteni, nem is tudom melyik modellen van, mindenhol csak MZ villát látok. Ezért kérdezném a tapasztaltakat esetleg képekkel hogy mennyire kell átszabni és hogy éri meg neki kezdeni.

Komment

Az a baj bontottat találni szinte lehetetlen, újakat venni pedig szerintem nem olcsó.A Cseh.oldalakon találsz választ esetleg a bekerülésről.Vagy hozni kell be egy hiányos bontott vázat csak általában az eleje sérül mindíg!

Komment

Most az MZ villa szélességét keresem, jó lenne megnézni egyet élőbe, valószínűleg szélesebb a tárcsafék miatt így a kifliket is cserélni kéne, szóval kompletten mindent, így meg offos részemről annyira nem akartam átvariálni mindent..:/

Komment

Mintha hallottam volna már a Jawanak a tárcsafékes cuccairól de aszem az újabb modelleken csak, de nem láttam még sehol hogy azt egyszerűbb lenne átépíteni, nem is tudom melyik modellen van
                        Jawa 639, 640 szériák. Nálunk nem forgalmazták. A 639 esnek klasszikus tárcsaféke van, a 640 esen úszó tárcsa található.
                        A villaszár ott is Jawa, ami megintcsak nem egyezik a Czvel.
                        Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 szept. 13, 19:51.
                        "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                        "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Jájjj, am se lenne kis meló beszerezni egy olyat, hát nagyon felejtős ez az átépítés..köszi az infót!

Komment

Pár apróság kapható nálunk is, pl. féktárcsa(kb. 150 ezerből kijön a teljes szett): Jawa 350 (12V) JAWA 350 12V FÉKTÁRCSA 451964051111 -CZE - E-MotorParts Motoralkatrész Webáruház - addel.hu piactér
                            "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                            "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Igen, ezt néztem, végleg kezdek lemondani róla

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X