Én egyszerűbbnek találom a " súber" kifejezést. Igaz a Mesterem még Súblerrel mért és Pájszerrel igazított vagy mozgatott valamit a helyére. Hiába ha régi nagyok arra felé tanulták a szakmát a nyelvezetet hozták magukkal. A manapságban oly divatos kifejezések viszont jobban zavarnak pl. Gasztroenterológus-- már mindenki LÓGUS akkor ki dolgozik?.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Jawa 250/559 restaurálás
Collapse
X
-
Kedves sepy!
Nem azt írtam,hogy bűn a "honosított"szakkifejezések használata,csak arra is emlékszem,hogy voltak régi nagyok,akik szerint "nyelvében él a nemzet". Ráadásul jó magyar szokás szerint gyakran hibásan használják az idegen kifejezéseket pl.:centrírozás helyett centíroznak. Ez legalább akkora hiba ,mint fogaskeréknek nevezni a lánckereket.
- - - Updated - - -
Üdv lempi2!
Van záró darab a hangtompítóban.Fényképet nem tudok küldeni,csak ezt a rajzot. A jobb alsó dugó szerű alkatrész zárja a hangtompító betétet.sepy kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Egy olyan kérdésem lenne 250/559-es gépsárkánnyal kapcsolatban, hogy a kipufogódobot lezáró dugó,/ a furulya mögé/ eredetileg hogyan néz ki? Már ha eredetileg van ilyen benne. Ha esetleg valaki tudna egy fotót is mellékelni az nagyszerű lenne.St.Z.350 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Kedves St.Z.350 és Madorka!
Köszönöm a képeket! Igen ez lenne az, amire gondoltam. Csak egyszerűen annyira beszűkítik az áramlási keresztmetszetet a dob végén, hogy nem voltam benne biztos tényleg gyáriak e. Erőtlennek érzem a gépet nagyon, ezért kezdtem el gondolkodni rajta, mi is lehet a probléma... De ezek szerint további gondolkodásra lesz szükség
Köszönöm még egyszer!
- 2 likes
Komment
-
Töltenék fel videót de sajna nem engedi a rendszer! Igazából a tűvel minden ok és viszonylag hamar visszaálunk alapjáratra, csak még a finom beállításokat keresem... Egy szerelő barátom szerint enyire frissen fúrt összerakott blokknál még idő kell, hogy beálljon minden. Próbálok videót feltölteni, és lehet hogy aztmondjátok, hogy minden ok, vagy nem
Tapatalk-kal küldve az én thl T6S-elzahi kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Üdv nandg83!
Nagyon szép a motorod és jó a hangja is.Az alapjárat egy kicsit alacsony.Érdemes lenne bekapcsolt világítás mellett olyan magasra emelni az alapjárati fordulatot,hogy a töltésjelző lámpa ne világítson.Jó a gázreakció , nem lassú az alapfordulatra visszaállás sem.Bukósisakot és tanksapkát emelek,gratulálok!
- - - Updated - - -
Kedves lempi2!
Ha a motorod mechanikai állapota rendben van (nem nagyon kopott a henger,nem szorul a fék) és beállítása is OK. ,akkor lehet,hogy sok a lerakódás a hangtompítóban.CZsolti kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
ezekszerint nem ilyen a hangja ha falsot szívna?!dongos78 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAkkor nem!!!!!!!!!!!De ha valamelyik főtengely csapágy kezd a kuka felé nézegetni akkor ilyen!A baloldal felől eléggé beteg hangja van!De az ETZ-m nek is ilyesmi hangja volt amikor kicsúszott a dugócsapszeg!(Kifelejtettem a jobb oldali ,,segert"!)https://youtu.be/RT-81JNczL0
Tapatalk-kal küldve az én thl T6S-elapacsavo kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
Komment