Tehát itt lett a várva várt nap! Motorka 117 izgatottan ébredt, mentünk is egy kört, hogy kicsit alább hagyjon megveszekedett magasságokba ért adrenalin szintünk.
Aztán nekivágtam.
Az b. nejem már csak arra emlékszik, hogy kávézik és lát egy újabb motort a nappali ablakon keresztül.
-Ez mi? -kérdezte.
-Szerintem motor. -válaszoltam, kicsit ünnepélyesen, megadva az esemény rangját.
-Na erre is költhetünk. -mondta kevés pátosszal, bár ezt elvártam volna tőle.
-Tudtam. -szólt kis idő múlva.
-Mit? -kérdeztem.
Közben kint rigók szálldostak a szombat délelőtti napsütésben, egyik gallyról a másikra, el-el repülve az új szerzemény felett is. Téli tavasz volt odakünn, a macskák lustán nyújtózkodtak, a kutyám körbe szimatolta a gépet. Más esemény nem publikus.
-Egy őrizni valóval több. -gondolta magában.
Aztán piacra mentünk, indulás előtt jól átmérte szemmel a nejem az új csodát. Megkérdezte, hogy van-e már neve. Na, ekkor kihúztam magam és nem titkolt büszkeséggel rávágtam:
- Szúnyogpecsenye Predátor Indikátor!
-Hülye! -mondta.
Nem! -válaszoltam és megismételtem a nevét újra.
Aztán nekivágtam.
Az b. nejem már csak arra emlékszik, hogy kávézik és lát egy újabb motort a nappali ablakon keresztül.
-Ez mi? -kérdezte.
-Szerintem motor. -válaszoltam, kicsit ünnepélyesen, megadva az esemény rangját.
-Na erre is költhetünk. -mondta kevés pátosszal, bár ezt elvártam volna tőle.
-Tudtam. -szólt kis idő múlva.
-Mit? -kérdeztem.
Közben kint rigók szálldostak a szombat délelőtti napsütésben, egyik gallyról a másikra, el-el repülve az új szerzemény felett is. Téli tavasz volt odakünn, a macskák lustán nyújtózkodtak, a kutyám körbe szimatolta a gépet. Más esemény nem publikus.
-Egy őrizni valóval több. -gondolta magában.
Aztán piacra mentünk, indulás előtt jól átmérte szemmel a nejem az új csodát. Megkérdezte, hogy van-e már neve. Na, ekkor kihúztam magam és nem titkolt büszkeséggel rávágtam:
- Szúnyogpecsenye Predátor Indikátor!
-Hülye! -mondta.
Nem! -válaszoltam és megismételtem a nevét újra.
Komment