Közlemény

Collapse
No announcement yet.

ETZ-re Xenon világítás!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

György Bognár eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Abban viszont nem vagyok biztos,hogy a gyári foncsornak jót tesz-e a nagyobb hőmérséklet amit ez a fajta világító test okoz?Ez ugyanis jelentősen nagyobb hőmérsékletet produkál mint a sima H4-es izzó,lehet,hogy a tükröző réteg előbb vagy utóbb megadja magát a hőnek és vakfoltos lesz!
    Én múlt Pénteken cseréltem egy VW T5 Multivanon két fényszórót,mert a tulaj berakta a "gagyi xenont" (bocs' én is így hívom) és az szépen lassan elolvasztotta a műanyag foncsórt. Persze az MZ foncsórja fémből van,de idővel kikezdi a krómot is (szerintem). Egy biztos,a gyári xenon izzóval szerelt fényszóró mind gyűjtőlencsés,automata,motoros (domborzat-és kanyarkövető elektronikával van ellátva),nyilván okkal!!
    Egyébként a reflektort hogyan oldottad meg?? Mert pl.az Audi,egy kis fém "silttel" oldotta meg a kérdést,ami felemelkedik a reflektor kapcsolására és így teljes keresztmetszetben világítja a lencsén keresztül az utat....
    sepy és taluga kedvelte ezt.

Komment

Ezen is van egy kis silt ami csak a reflektor kapcsolásakor jut szerephez hasonlóan az Audinál ahogy írtad te is.Magán a foglalaton meg van egy kis rés gyárilag,hogy ha refit kapcsolok akkor azon keresztül tud világítani és így világítja meg teljesen a lencsét+ az a kis silt is besegít a fényszórásba.Amúgy 3 és fél órába telt mire beszereltem mert néhány dolgot módosítanom kellet(vezetékezés),de megoldottam úgy,hogy most már kb 10 perc és ki lehet cserélni a régi H4-es izzóra.

Komment

Ide másolom ezt a linket. Részben passzol a témához, részben pedig nem árt ezzel tényleg tisztában lenni. Számomra sok újdonságot tartalmaz a cikk.

Az utólagos xenon parasztvakítás
        György Bognár, és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Elég jól összeszedett cikk. Leírja a lényeget.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
          Working...
          X